Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Találj rá a saját hibrid modelledre!

Hibrid meghajtású járműveink: a legkülönbözőbb hétköznapi igényekhez igazodva

Plug-in hibrid vagy mild hibrid: Járműveink meghajtásának elektromossá tétele fontos lépés a mindenki számára elérhető, CO2-semleges mobilitás útján. Míg a plug-in hibrid az elektromotor és a benzinmotor kombinációjával hosszabb távolságokon is lehetővé teszi a tisztán elektromos hajtást, addig a mild hibrid hajtásban a benzinmotor hatékonyságát egy 48 voltos rendszer optimalizálja. Ez Önnek a következőket jelenti:

  • alacsonyabb fogyasztás, nagyobb teljesítmény és menetkényelem

  • kiváló gyorsulás induláskor az elektromos rásegítésnek köszönhetően
  • mindennapos használatra tervezett elektromos hatótávolság eHybrid modelljeinkkel

  • Energiavisszanyerés és vezetés kikapcsolt TSI motorral, mindez a "vitorlázás" funkciónak köszönhetően a mild hibrid modelljeinkkel

 

Találja meg az Önnek megfelelő meghajtást

Sokoldalúan hatékony: plug-in hibrid modelljeink

Fedezze fel hibrid modelljeink nagy választékát és élvezze a mindennapokban a hatékonyabb elektromobilitás előnyeit anélkül, hogy lemondana a nagy teljesítményű benzinmotor használatáról.

Találj rá a saját hibrid modelledre!

Garantált vezetési élmény: a Golf GTE1)

Erőteljesen gyorsuló plug-in hibrid meghajtás lenyűgöző, 180 kW (245 LE) rendszerteljesítménnyel a nagyobb vezetési élményért.

Tudjon meg többet a Golf GTE modellről

Tiguan eHybrid2)

Erőteljes teljesítményű plug-in hibrid, amely a hibrid üzemmódnak köszönhetően minden útszakaszon optimálisan hangolja össze a két motort a valóban hatékony utazások érdekében.

Tudjon meg többet a Tiguan eHybrid modellről

Sokoldalúan hatékony: ez a hibrid meghajtásunk

Ön dönti el, életéhez milyen meghajtás illeszkedik. Hibrid technológiáinkkal olyan sokoldalú hajtástechnológiát biztosítunk, amely magasabb teljesítmény mellett kevesebb fogyasztással jár. És ez a legjobb bizonyíték arra, hogy milyen lehet a sokoldalú elektromobilitás. 

A Volkswagen plug-in hibrid modelljei az elektromos és a benzinmotor tökéletes kombinációi. Az Ön számára ez a következőt jelenti: klímatudatos elektromobilitás élvezete a mindennapokban anélkül, hogy le kellene mondania a belső égésű motor által nyújtott teljesítményről. 

 

Fogalmak magyarázata

Plug-in-Hybrid (eHybrid)

A plug-in-hibrid meghajtás az elektromos és a benzinmotor tökéletes kombinációjaként a két rendszer előnyeit egyesíti.

A meghajtás egy takarékos 1,4 literes TSI motorból, egy elektromotorral rendelkező hibrid modulból, egy 6 fokozatú, kettős tengelykapcsolós váltóból (DSG), valamint egy lítiumion-akkumulátorból áll.

Az Ön számára ez a következőt jelenti: klímatudatos elektromobilitás élvezete a mindennapokban anélkül, hogy le kellene mondania a belső égésű motor által nyújtott teljesítményről.

GTE

A plug-in hibrid meghajtásával a GTE az elektromobilitást egy GTI dinamikájával és felszereltségével kapcsolja össze.
Ezzel nemcsak erőteljes motorerőt képvisel az utakon, hanem gazdaságos is.

eTSI (mild hibrid technológia)

Mild hibrid meghajtásainkban egy 1,5 literes TSI motor rejlik, amely egy 48 Volt feszültségű elektromos rendszerhez és egy hétsebességes, kettős tengelykapcsolós váltóhoz (DSG) csatlakozik.

Ami ebben különleges: A benzinmotor teljesítményét egy 48V-os szíjmeghajtású indítógenerátor és egy 48V-os lítiumion-akkumulátor segíti. Ennek köszönhetően az eTSI modellek a belső égésű motor működtetése nélkül is képesek haladni.

A 48 voltos rendszer ezen túlmenően a fékezésekből eredő energiát is eltárolja (rekuperáció). A fent említett két megoldás az eTSI motorokat jelentősen takarékosabbá teszi a szokványos TSI motorokhoz képest.

További információk

Az elektromobilitásra váltás kifizetődő

Elektromobilitás vonzó bevezető áron

 

Számos oka van annak, hogy miért jó választás egy hibrid jármű, akár anyagi szempontból is. A kedvező lízingajánlatok mellett a vonzó környezetvédelmi bónusz is lehetővé teszi, hogy könnyebb legyen a váltás az elektromobilitásra.

Fali töltőkészülékek

A plug-in hibrid előnyei: Minden háztartási csatlakozóval tölthető. A még kényelmesebb töltés és a költségek átfogó ellenőrzése érdekében mindent egy kézben tartunk: a gyors otthoni töltést biztosító MOON modern fali töltőkészülékeivel.

Nyomós okai vannak, hogy miért jó választás egy hibrid jármű

 

Nagyobb erő, több élmény

Egy hibrid két világ legjavát kínálja. A Touareg R eHybrid például különleges dinamikát biztosít, amikor a két rendszer teljesítményét egyesíti, így a maximális rendszerteljesítménye 340 kW (462 LE). Ez már elinduláskor is lélegzetelállító teljesítményt biztosít. Vagy egyszerűbben: kétszer olyan nagyszerű vezetési élményt, elektronikus "rásegítéssel".

 

Egy hibrid tovább viszi

Egy plug-in hibrid messzire viszi. Mindennapos töltéssel a hétköznapi távolságok teljesen elektromosan tehetők meg. És a hosszú útszakaszokon a hatótávolságot és a hatékonyságot optimalizálja a hajtásrendszer automatikus illeszkedése.

 

Közösen a fenntarthatóságért 

A kisebb CO2-lábnyomunk felé vezető úton az elektromobilitás nagy lépést jelent. A megújuló energiaforrások hatékony használatával például, és az autóforgalom CO2-kibocsátásának csökkentésével. Az elektromobilitásra váltáshoz ezért innovatív plug-in hibridet biztosítunk, amely lehetővé teszi a mindennapokban a helyi CO2-mentes közlekedést mindenki számára. Ezek bizonyítják, hogy a maga módján mindenki tehet valamit.

 

Intelligens töltési koncepció, nagyobb rugalmasság

Teljesen elektromosan kezdeni a napot, munka előtt még sportolni menni és vacsorára tankolás nélkül hazaérni - mindez egy plug-in hibriddel nem jelent gondot. Lítiumion-akkumulátora az ID. Chargerrel, valamint az otthoni csatlakozóaljzattal is feltölthető. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a mindennapokra.  

Hibrid modelljeink áttekintése

Golf GTE

Garantált vezetési élmény

A Golf GTE1) maximális teljesítménye 180 kW (245 LE).  Ezt a lenyűgöző teljesítményt hatékony plug-in hibrid technológiájának köszönhetően éri el.

Tovább a Golf GTE modellhez

Passat Variant GTE

Erősségei: Hatékonyság és rugalmasság

A Passat Variant GTE3) egyesíti az üzlet, a család és a sport tágas tereit a kényelmes elektromos hatótávolsággal, mindezt a jövőközpontú mobilitásért.

Tovább a Passat Variant GTE modellhez

Tiguan

Intelligens dinamika

Legyen akár CO2-semleges "e-üzemmód" vagy erőteljes "hibrid üzemmód": az intelligens hibrid technológiák és a digitális asszisztensek különösen dinamikussá teszik az utazást a Tiguan eHybrid2) modellben.

Tovább a Tiguanhoz

Touareg és Touareg R

Erőteljes hatékonyság

A Touareg eHybrid kettős meghajtása változatos vezetési élményt nyújt és csak a Touareg R eHybrid lenyűgöző teljesítménye szárnyalhatja túl.

Tovább a Touareghez

Tovább a Touareg R-hez

Arteon

A sokoldalúság legszebb formája

A coupé-limuzin Arteon plug-in hibrid4) rendszerével a legmagasabb szinten köti össze a hatékonyságot és az eleganciát, teszi mindezt áramvonalas sziluettjétől kezdve az exkluzív belső kialakításáig.

Tovább az Arteonhoz

Arteon Shooting Brake

Stílusos dinamika

Élje át a két világ legjobbjának kombinációját az Arteon Shooting Brake5) modellben, amely intelligensen egyesíti a praktikusságot a fényűző kényelemmel.

Arteon Shooting Brake 

Hibrid modelljeink összehasonlítása

Modell Rendszerteljesítmény (rövid távú) Hatékonysági osztály CO2-kibocsátás Üzemanyag-
fogyasztás
összes
(WLTP)
Áramfogyasztás
összes
(WLTP)
Akkumulátor kapacitása (nettó/bruttó) Töltési idő (óra:perc) Töltési idő (óra:perc) Töltési idő (óra:perc) Tisztán elektromos hatótávolság
(WLTP szerint)
(kW/LE) (g/km) (l/100 km) (kWh/100 km) (kWh) AC 2,3 kW 100% SOC AC 3,6 kW 100% SOC AC 7,2 kW 100% SOC (km)
Golf GTE 180/245 A+ 26 - 36 1,1 - 1,6 14,6 - 15,0 10,4/13,0 5:00 3:40 64 km-ig
Tiguan eHybrid 180/245 A+ 37 - 49 1,6 - 2,1 16,7 - 17,4 10,4/13,0 5:00 3:40 - 50 km-ig
Passat GTE 160/218 A+ 24 - 40 1,0 - 1,8 14,8 - 15,3 10,4/13,0 5:00 3:40 - 59 km-ig
Passat Variant GTE 160/218 A+ 27 - 40 1,1 - 1,8 15,2 - 15,9 10,4/13,0 5:00 3:40 - 57 km-ig
Arteon eHybrid 160/218 A+ 26 - 40 1,1 - 1,7 15,1 - 16,1 10,4/13,0 5:00 3:40 - 62 km-ig
Arteon Shooting Brake eHybrid 160/218 A+ 27 - 40 1,1 - 1,7 15,2-16,3 10,4/13,0 5:00 3:40 - 61 km-ig
Touareg eHybrid 280/381 A+ 60 - 72 2,6 - 3,2 24,2 - 24,7 14,3/17,8 8:30 5:10 2:30 47 km-ig
Touareg R eHybrid 340/462 A+ 62 - 74 2,8 - 3,3 24,4 - 24,8 14,3/17,8 8:30 5:10 2:30 47 km-ig

A tényleges hatótávolság a gyakorlatban függ a vezetési stílustól, sebességtől, kényelmi/mellékfogyasztók alkalmazásától, külső hőmérséklettől, utasok számától/rakománytól és a domborzati viszonyoktól. 

A megadott fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a jogszabályi előírások szerinti mérési eljárással (715/2007/EK jelenleg hatályos rendelete) határozták meg a járművek típusengedélyeinek kiadásának keretein belül, a WLTP vizsgálati eljárás alapján. Az adatok nem egy konkrét járműre vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, csak a különböző járműtípusok közötti összehasonlításra szolgálnak. A jármű fogyasztása és CO₂-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot, hanem a vezetési stílustól, a megtett távolságtól és más nem műszaki jellegű tényezőktől is. A fogyasztási értékek, a CO₂-kibocsátás és a hatótávolság eltérő lehet az extrafelszerelések és tartozékok miatt (pl. gumiabroncsok, vonóhorog, tetőcsomagtartó, stb.), továbbá a vezetési stílus, a sebesség, a kényelmi felszerelések és a mellékfogyasztók használata, a külső hőmérséklet, az utasok száma, a vezetési profil és a domborzati viszonyok miatt. Ezek a tényezők befolyásolják a jármű releváns paramétereit, pl. a tömeget, a gördülési ellenállást és a légellenállást. A fogyasztási átalányadó (NoVA), valamint a természetbeni juttatás a CO2-kibocsátás g/km-ben mért értékei szerint számítandó.  

Lejátszás

 

Innovatív hibrid meghajtások, amelyek olyan sokoldalúak, akár az élet

 

A tesztvezetés a konfigurálás során igényelhető

Helena Frankfurt és Mainz között ingázik. Az utat szeretné nyugodtabban, de elsősorban olcsóbban megtenni, ezért plug-in hibrid modellre szeretne váltani. Ami fontos Helenának: Elegendő elektromos hatótávolság a munkába vezető úton, ahol fel tudja tölteni az akkumulátort. Szintén fontos: elég hely legyen a kutyájának, Paulnak. Ezért nagyon örül, hogy összehasonlíthatja a modelleket. És nem csak otthon a kanapéról, hanem élőben, egy tesztvezetés alkalmával.

 

A család barátja

Simone a családjával él Düsseldorf egyik kertes külvárosában. Azért, hogy a gyerekekkel hatékonyabban utazhassanak Kölnbe, a család egy Tiguan eHybrid modellre váltott és ökoáramot (Volkswagen Naturstrom) használ. Ezzel ugyanis nem csak 50 kmHZ távolságot tesznek meg tisztán elektromosan, de helyi CO2-kibocsátás nélkül is. Emellett a Tiguanban elfér a rengeteg játék, ráadásul GTE üzemmódnak köszönhetően a hátsó üléssor jó hangulata is garantált. Hosszabb nyaralásokon Simone továbbra is használhatja TSI benzinmotorját.

 

Intelligens töltési koncepció, nagyobb rugalmasság

Teljesen elektromosan kezdeni a napot, munka előtt még sportolni menni és vacsorára tankolás nélkül hazaérni - mindez egy plug-in hibriddel nem jelent gondot. Lítiumion-akkumulátora ID. Chargerrel4 és otthoni csatlakozóaljzattal is tölthető. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a mindennapokra.   

A plug-in hibrid modellek előnyei

 

  • Nagyobb energiahatékonyság: Elsősorban az araszoló forgalomban és hosszabb hegyi utakon mutatkozik meg a plug-in hibrid modellek nagyobb energiahatékonysága. Ilyen körülmények között működik kifejezetten jól a plug-in hibrid technológia, amely a fékenergiát árammá alakítja. Az akkumulátorok menet közben töltődnek.

  • Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás: A benzinmotor és az elektromos motor kombinációjának köszönhetően az üzemanyag-fogyasztás jelentősen alacsonyabb a plug-in hibrid járművek esetén, mint a belső égésű motoros járműveknél. 

  • Nagyfokú rugalmasság: Amennyiben az akkumulátor lemerült, egyszerűen menjen tovább üzemanyaggal és töltse fel plug-in hibrid járművét akkor, amikor Önnek a legalkalmasabb. 

  • Helyi károsanyag-kibocsátásmentes: A plug-in hibrid modellek elektromos hatótávolsága általában elegendő a napi ingázáshoz. 

Adókedvezmények

Élvezze a plug-in hibrid vásárlásával járó adókedvezményeket.

Adókedvezmények

Nincs forgalomba helyezési illeték (NoVA)

Vissza az áttekintéshez

Nincs forgalomba helyezési illeték (NoVA)

A Volkswagen plug-in hibrid modellek a jelenlegi WLTP mérések szerint a 112 g/km-es NoVA határérték alatt vannak, így nem kell utánuk forgalomba helyezési illetéket fizetni.

1,5% illetmény

Vissza az áttekintéshez

1,5% illetmény

Amennyiben vállalati gépjárműje plug-in hibrid modell, úgy élvezheti a kedvezményes, 1,5%-os illetményt.

Kedvezményes gépjárműadó

Vissza az áttekintéshez

Kedvezményes gépjárműadó

Mivel a gépjárműadót a CO2-kibocsátás és a fogyasztás alapján számítják ki, az eredmény a plug-in hibrid modell teljes rendszerteljesítményére vonatkozó csökkentett adóteher.

Plug-in hibrid technológia

A plug-in-hibrid meghajtás az elektromos és a benzinmotor tökéletes kombinációjaként a két rendszer előnyeit egyesíti. A meghajtás egy takarékos 1,4 literes TSI motorból, egy elektromotorral rendelkező hibrid modulból, egy 6 fokozatú, kettős tengelykapcsolós váltóból (DSG), valamint egy lítiumion-akkumulátorból áll. Az Ön számára ez a következőt jelenti: klímatudatos elektromobilitás élvezete a mindennapokban anélkül, hogy le kellene mondania a belső égésű motor által nyújtott teljesítményről.

Azaz: dupla teljesítmény megfelezett fogyasztás mellett. Az új generációs akkumulátor akár 50%-kal több energiát képes tárolni, ezáltal járműmodelltől és felszereltségtől függően akár 55 km tisztán elektromos haladást tesz lehetővé.

Hatékonyabb TSI és elektromotorok kényelmes elektromos hatótávolsággal a felelősségteljesebb mobilitás érdekében.

 

Hatékonyság gombnyomásra

Az elektromotor hangtalanul és helyi károsanyag-kibocsátásmentesen közlekedik a városban, míg nagyobb sebesség és hosszabb útszakaszok esetén a TSI benzinmotor hajt. A meghajtási mód kiválasztása például a Passat GTE és a Passat GTE Variant modellek esetén egyszerűen gombnyomással történik. Amennyiben szükséges, ugyanilyen egyszerűen használhatjuk egyszerre mindkét motor erejét az erőteljes GTE-Mode aktiválásával, amely álló helyzetből történő elinduláskor elektromos rásegítéssel lenyűgöző gyorsulást biztosít. A jármű árammal történő feltöltése csaknem ugyanolyan egyszerű, mint az okostelefon töltése, mivel lítiumion-akkumulátora otthon csatlakozóaljzatból, fali töltőkészülékkel (wallbox), valamint nyilvános töltőállomásokon is tölthető.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata