Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Nagy hatótávolság elérése:
hőszivattyú az ID.3-ban

Az új, teljesen elektromos ID.3-ban opcionálisan hőszivattyú gondoskodik a belső tér energiahatékony fűtéséről, melyhez így kevesebb áramra van szükség az akkumulátorból.

Hogyan működik a hőszivattyú?

A belső égésű motorral működő autókhoz képest az elektromos járművekben a hajtás részegységei nem termelnek a belső tér megfelelő fűtéséhez elegendő hőt.

A megoldás: a magas hatásfokú hőszivattyús rendszer nagy nyomáson összesűríti a hűtőközeget. A rendszer pedig az ezáltal keletkező hőt használja fel az átáramló hideg levegő fűtésére.

Így az akkumulátorból kevesebb energiára van szükség a fűtéshez. Ez pedig azt eredményezi, hogy a hőszivattyú nélküli elektromos járművekhez képest nagyobb hatótávolság érhető el.

 

Így lesz a kinti hideg levegőből benti meleg levegő.

Jó a környezetnek, jó Önnek

Az új ID.3 és ID.4 modellek hőszivattyúja egyszerre több előnyt is nyújt.

Fenntarthatóság:

A fűtő és hűtő levegő előállításához használt R744 hűtőközeg (szén-dioxid) egy olyan gáz, ami a fluorozott hűtőközegekhez képest kevésbé káros az éghajlatra.

Hatékonyság:

A beltér fűtésének energiaigénye 0 °C alatti külső hőmérséklet esetén akár 40%-kal alacsonyabb, mint egy hőszivattyú nélküli járműben.

Hatótávolság:

A megtakarított teljesítmény miatt csökken az energiafogyasztás és ezáltal tehermentesítődik az akkumulátorkapacitás is, ami növeli a hatótávolságot. Többek között az egyedi vezetési stílus határozza meg, mennyire jól használható ki ez az előny a hatótávolság tekintetében.

Általánosan érvényes: minél alacsonyabb az átlagsebesség, annál nagyobb a fűtés hatása, és ezért annál jobban érvényesülnek a hőszivattyú pozitív tulajdonságai a teljes hatótávolságot figyelembe véve.

Nagyobb hatékonyság a mindennapokban

Különösen városi forgalomban növelhető a hatótávolság a hőszivattyúval. Ugyanakkor a hatékony technológia pozitívan járul hozzá a fenntartható jövőhöz, mégpedig a jármű teljes élettartama alatt.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata