Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

A jövő a legerősebb hajtóerő.

Manapság az erő, siker és teljesítmény leginkább a felelősségtudatos cselekvésen keresztül határozható meg. A plug-in hibridtechnológiás Touareg R eHybrid a 340 kW (462 LE) rendszerteljesítményével minden idők legerősebb Volkswagenje. Az ID.R teljesen elektromos rekordversenyautó nyomdokaiba lépve szenvedély és motorsport csörgedezik az ereiben, és a versenypályáról szabadult ki az utcára. A Touaregben alapfelszereltséghez tartozó 4MOTION-nal a Touareg R eHybrid a Volkswagen egyetlen összkerékhajtású PHEV-modellje.

A Touareg R eHybrid számos különlegességgel rendelkezik. Máris bemutatunk közülük hármat:

e-Mode

A pusztán elektromos hatótávolsággal az átlagos napi távok megtehetők „e-Mode”-ban.

További teljesítményjellemzők

Innovision Cockpit

Egy pillantás a jövőbe a gombok nélküli innovatív kombinált kijelzővel – egy digitális élmény.

További technológiai fénypontok

Az R stílus

A végletekig sportos az új kialakítású lökhárítóval és az elegáns, fekete elemekkel, mint a hűtőrács vagy a díszlécek.

Többet az R-stílusról

Performance

e-Mode

A jövő elektromos

Úton az új zászlóshajóval. Elegánsan, szinte hang nélkül és lokálisan emissziómentesen a városban, erőteljesen és dinamikusan a városon kívül. Kellően feltöltött akkumulátorral mindig a pusztán elektromos "e-Mode"-ban indul 135 km/h sebességig. Hibrid üzemmódban a jármű optimálisan összehangolja a belső égésű motor és az elektromos hajtás közös működését, különösen bekapcsolt útvonaltervezés esetén.

Hajtás és 4MOTION

Minden idők legerősebb Volkswagenje

A szíve az eHybrid hajtás: egy V6-os turbómotor, egy villanymotor és egy a csomagtartó aljába épített lítiumion akkumulátor 14,3 kWh nettó kapacitással. Az erőátvitelt egy 8-fokozatú Tiptronic automata sebességváltó végzi. Az út és a jármű közötti ideális kapcsolatról a gyári felszereltséghez tartozó 4MOTION összkerékhajtás gondoskodik. A 4MOTION Active Control segítségével különböző járművezetők egyénileg választhatnak és válthatnak pillanatok alatt a vezetési profilok között.

Gyorsulás

Ism-R-je meg a maximális dinamikát

A gázpedált lenyomva mindig a V6-os turbómotor lép működésbe, amelyre úgynevezett Boostként a teljes villamos teljesítmény is rásegít. A 340 kW-os (462 LE-s) maximális rendszerteljesítmény és a 700 Nm-es maximális nyomaték egyet jelent a maximális dinamizmussal.

Az R stílus

Külső megjelenés

A teljesítmény új arca

Csillogó és összetéveszthetetlenül markáns - a Lapiz Blue fényezés a Volkswagen R jelképe. A végletekig sportos az új kialakítású lökhárítóval és az elegáns, fekete elemekkel, mint a hűtőrács, a légbeömlők, a díszlécek és a külső tükrök háza. Az R logó a hűtőrácson és a csomagtérajtón. Még az elülső sárvédőkön és az ajtón levő dizájndíszléc is a teljesítmény új arcát mutatja.

Kerekek

Beletalál a feketébe

A megjelenést a sportos kerékprogram teszi kerekké: A Touareg R alapfelszereltségként grafit színű, tükörpolírozott 20-colos "Braga" könnyűfém kerekeken gördül. Opcionálisan rendelhetők a 21-colos "Suzuka" könnyűfém kerekek is, tükörpolírozott fekete vagy grafit színben. Különösen mutatósak az opcióként rendelhető, kizárólag a Touareg R-hez tervezett 22-colos "Estoril" könnyűfém kerekek az 5-Y-küllős formatervükkel, fekete vagy tükörpolírozott fekete kivitelben.

Belső tér

Sportos hangulat

Kölcsönözzön még több személyiséget a Touareg R-nek. Ehhez válassza ki 30 különböző színből a passzoló hangulatvilágítást, hogy a belső teret egyedi fénybe öltöztesse - például kéken világító fénycsíkokkal a műszerfalon, középkonzolon és ajtókban, különösen sportos hatást keltve. Egy további, opcionálisan rendelhető különlegesség az olajfalevél-kivonatban cserzett "Puglia" natúrbőr. Az előkelő részletek közé tartozik az ajtóburkolatokban is megtalálható, sportos, steppelt rombuszmintázat és az ülőfelületek oldalán végigfutó Sepang-kék redő. A belső térben alapfelszereltségként szürke dekorvarrásos "Vienna" bőr ergo-Comfort ülések és "Silver Wave" alumínium dekorbetétek fogadják az utasokat.

Technológia

IQ.LIGHT

Sportos megjelenés vakítás nélkül

Mindegy, hogy a városban, este az országúton vagy rossz időben az autópályán utazik: a széria IQ.LIGHT - LED-Mátrix fényszórók a változó közlekedési helyzetnek megfelelően választják meg a LED-szegmensek fényerejét és fénytávolságát. A "Dynamic Light Assist"-nek köszönhetően bekapcsolt távolsági fény esetén sem vakítja el a közlekedés többi résztvevőjét. Az utcát jobban kivilágítja, a megvilágított táblák zavaró reflexióit megszünteti. Így a Touareg R a szó szoros értelmében különleges kisugárzást kap.

Innovision Cockpit

Kapcsolók nélküli vezérlőközpont

A digitális kombinált műszerfal az infotainment rendszer képernyőjével közösen egy hajlított üvegfelületet alkot: ez alapfelszereltség részét képező Innovision Cockpit. A 12,3 colos (31,2 cm-es) digitális műszerfallal és a 15 colos (38,1 cm-es) érintőképernyővel kényelmesen vezérelhető az infotainment rendszer.

Multifunkciós sportkormány

Teljesítmény irányítása

Az R-modell megkapta a lyukasztott bőrrel bevont multifunkciós sportkormány legújabb generációját. R-logóval, érintésvezérléssel, váltókarokkal, gombokkal az opcionális "Travel Assist"-hez és kormányfűtéssel.

Még több információ a Touareg R-ről:

Mit rejt még a Touareg R? Itt megtudhatja.

További jellemzők

Vezetői asszisztensrendszerek

Vissza az áttekintéshez

Vezetői asszisztensrendszerek

Navigáció

Vissza az áttekintéshez

Navigáció

5 csillagja biztonságot nyújt Önnek.

Az Euro NCAP tesztnél az új járműveket keményen próbára teszik: ütközési tesztekkel, de sok másik vizsgálattal is, amelyek az aktív és passzív biztonságot ellenőrzik. Mindenképpen megnyugtató, hogy a Touareg elérte az 5 csillagot, azaz a legjobb értékelést kapta*. Ezzel kategóriájában a legbiztonságosabb járművek közé tartozik.
* Forrás: EURO NCAP, További információ http://www.euroncap.com

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/interior (not final) Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.