A távoli frissítés telepítése

A távoli frissítés funkcióval különböző fajta frissítéseket lehet a járműre átvinni: 

 

Frissítések új funkciókkal és fejlesztésekkel a meglévő In-Car alkalmazások (pl. játékok, járműszerviz) számára

Frissítések a járműrendszerek (pl. navigáció) számára

Frissítések az In-Car Shop számára (pl. az új funkciók, újonnan elérhető alkalmazások számára)

Szoftverfrissítések (pl. a jármű operációs rendszerei számára)

A szoftverfrissítések nagysága különböző. Kérjük, vegye figyelembe az Ön számára elérhető frissítésekre vonatkozó részletes információkat. Ezt a megjelenő üzenetben vagy a hozzá tartozó változatismertetőben fogja megkapni az infotainment rendszerben.

 

Megjegyzés: A távoli frissítések fogadásának feltétele az aktív We Connect szerződés.

Lejátszás

A távoli frissítés letöltése

Először ellenőrizze le, hogy járműve az online üzemmódban legyen. A 3.0 vagy nagyobb ID. szoftverrel rendelkező járműveknél, jelentkezzen be főfelhasználóként a Volkswagen ID-jével.

 • Válassza ki a kezdőképernyőn az online üzemmódot
 • Az infotainment képernyőn válassza ki a "Beállítás" csempét
 • Válassza ki a magánszféra beállításokat
 • Válassza ki a "Jármű-/felhasználóadatok" pontot

Az elérhető frissítések letöltése menet közben automatikusan megtörténik, ha ID. járműve az online üzemmódban van. A frissítés letöltése és telepítése nem okoz további adatköltségeket. ID. járműve az infotainment rendszerben tájékoztatja arról, amint egy rendszeraktualizálás elérhető.

Az online üzemmód azt jelenti, hogy a tartózkodási hely adataimat elküldöm vagy megosztom?

A korábbi szoftverváltozatokban az online üzemmód aktiválása a járműben automatikusan lehetővé tette a jármű tartózkodási helyének és használati adatainak elküldését vagy megosztását - annak a lehetősége nélkül, hogy ezeknek az adatoknak az elküldését vagy megosztását egyénileg ki lehetett volna választani. A 3.0 szoftverfrissítéstől lehetőség van az online üzemmód aktiválására és a jármű által generált adatok (jármű-/használati adatok, tartózkodási hely adatok, Car2X adatok) megosztására vonatkozó beállítások egyéni kiválasztására.

Azért, hogy járműve online maradjon, lehetősége van annak az eldöntésére, milyen adatokat szeretne elküldeni vagy megosztani (kivéve a hatóságilag előírt funkciókat, mint az eCall). Azért, hogy a távoli frissítéseket megkaphassa, a jármű-/használati adatokat a magánszféra beállításokban aktiválni kell.

Biztonsági megjegyzések a szoftverfrissítéshez

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szoftverfrissítés telepítése alatt a járművet nem lehet használni. Kérjük, a szoftverfrissítés telepítése előtt figyelmesen olvassa el a változatismertetőt.

A távoli frissítés telepítése

 1. Használatának befejezése után biztonságosan állítsa le ID.-jét és kapcsolja be az elektromos parkolóféket. Kapcsolja ki a gyújtást. ID. járművének a telepítés alatt stabil, állandó internetkapcsolatra van szüksége.
 2. Kérjük, biztosítsa a legalább 50%-os töltöttségi állapotot és azután távolítsa el a töltőcsatlakozót. Gondoskodjon arról, hogy a jármű ablakai zárva legyenek.
 3. Az online telepítés elindításához a kezdőképernyőn válassza ki az "Aktualizálás elérhető" opciót. Kérjük ügyeljen arra, hogy az online üzemmód aktiválva legyen. 
 4. A változatismertető megjelenítéséhez a rendszeraktualizálás képernyőn kiválaszthatja a "További információk" pontot - kérjük, ezeket olvassa el figyelmesen, mielőtt a frissítést telepíti. Amennyiben a telepítés előtt további feltételeknek kell teljesülni (pl. ablakokat be kell zárni), akkor ID. jármű ezeket a telepítés elindítása előtt megjeleníti az infotainment rendszerben. 
 5. Ha a változatismertetőt elolvasta és semmilyen további műveletre sincs szükség, akkor nyomja meg a "Telepítés" gombot. 
 6. Ha ID. járművében a telepítési információk aktualizálásáról kap értesítést, akkor az elolvasásuk után kattintson rá az "Ok" gombra. Ezután indítsa el a szoftverfrissítés telepítését.
 7. A telepítés elindul, amint kiszáll és a járművet bezárja.
 8. Ha ID. járművét a bezárása után az első két perecen belül kinyitja, akkor a telepítés megszakad. A frissítés telepítése alatt ID. járművét nem tudja használni vagy tölteni.
 9. Amint a telepítés befejeződött, arról az infotainment kijelzőjén tájékoztatást kap és azután be tudja állítani a főfelhasználót.

Megjegyzés: A visszaállítás a korábbi szoftverállapotokra nem lehetséges.

Mostantól Ön profitál az új és továbbfejlesztett funkciókból. A Volkswagen továbbra is sok élményt és jó utat kíván Önnek ID. járművében..

1. ID.3: Kombinált áramfogyasztás kWh/100 km-ben: 15,2-17,7; kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 0.
ID.4: Kombinált áramfogyasztás kWh/100 km-ben: 16,7-22,2; kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 0.
ID.5: Kombinált áramfogyasztás kWh/100 km-ben: 16,5-22,2; kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 0.
ID.Buzz: Kombinált áramfogyasztás kWh/100 km-ben: 20,6-24,6; kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 0.
ID.Buzz Cargo: Kombinált áramfogyasztás kWh/100 km-ben: 20,7-24,6; kombinált CO2-kibocsátás g/km-ben: 0.

Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok a jármű kiválasztott felszereltségétől függő tartományokban.

2. Hatótávolság a WLTP alapján:
Görgős teljesítménymérő padon a személygépkocsikra és a kishaszonjárművekre vonatkozó, világszerte összehangolt és egységes mérési eljárása (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP) alapján, az adott modell hatótávolság szempontjából legkedvezőbb felszereltségváltozatában meghatározott hatótávolság. A tényleges WLTP-hatótávolságértékek a felszereléstől függően eltérhetnek. A tényleges hatótávolság a gyakorlatban a vezetési stílustól, a sebességtől, a komfort-/mellékfogyasztók használatától, a külső hőmérséklettől, az utasok számától/a terheléstől és a domborzati viszonyoktól függően változik.

A megadott fogyasztási- és károsanyag-kibocsátási értékek meghatározása a hatósági mérési eljárás (715/2007 (EK) rendelet a mindenkori érvényes kiadásában) szerint, a gépkocsi típusengedélyezésének keretében, a WLTP vizsgálati eljárások alapján történt. Az adatok nem egy egyedi gépkocsira vonatkoznak és nem képezik az ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak. A jármű fogyasztása és CO2-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot/elektromos energiát, hanem a vezetés közbeni viselkedés, az útszakasz és az egyéb nem műszaki tényezők is befolyásolják. Eltérő fogyasztási értékek, CO2-kibocsátás és hatótávolság adódhat a kiegészítő felszerelések és tartozékok (pl. gumiabroncsok, vonóhorog, tetőcsomagtartó stb.), valamint a vezetési stílus, a sebesség, a komfort-/kiegészítő fogyasztók használata, a külső hőmérséklet, az utasok száma, a terhelés, a vezetési profil kiválasztása, a domborzati viszonyok és még sok más miatt. Ezek a tényezők a jármű olyan lényeges paramétereit befolyásolják, mint a tömeg, a gördülési ellenállás és az aerodinamika. Az általános üzemanyag-fogyasztási adó (NoVA) és a természetbeni juttatás kiszámítása a g/km-ben kifejezett CO2-kibocsátás alapján történik.  

3. Felelősségkizárás: A frissítés után rendelkezésre álló funkciók a piactól, a modelltől és az opcionális felszereltségtől függenek és változhatnak.

4. Felelősségkizárás: Rendelhető felszerelés.

6. Felelősségkizárás: Nem érhető el az összes piacon. 

 

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

ID. Szoftverfrissítés

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata