Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Nullára csökkentjük karbonkibocsátásunkat

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

 

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

Talán ez az eddigi legnagyobb kihívás a mobilitás történetében: felelősséget vállalunk a globális CO2-kibocsátásban való részvételünkért.

Ezért elköteleztük magunkat a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény mellett azzal a céllal, hogy 2050-ig szén-dioxid-semleges¹⁾ vállalattá váljunk. Ennek elérése érdekében változtatunk néhány dolgon.

 

Új utakra lépünk

 


Azt szeretnék, ha mindenki részt venne ebben a kezdeményezésben - melyhez különböző alternatív meghajtásokat biztosítunk. Így Önök is megtalálhatják személyes útjukat az alacsonyabb károsanyag-kibocsátáshoz, így végeredményben együtt érhetjük el a közös célt.

Ez az utunk a zéró kibocsátás felé. Ami itt és most kezdődik.

Az első, CO2-semleges¹⁾ mérleggel rendelkező Volkswagen: a teljesen elektromos ID.3

A teljesen elektromos ID.3 modell minden idők első Volkswagenje, melyet nemcsak CO₂-semleges mérleggel gyártunk, hanem CO₂-semleges mérleggel adunk is át Önöknek.¹⁾ A gyártás során különös hangsúlyt helyezünk az energiahatékonyságra és a zöldáram használatára. Ahol lehet, kerüljük a felesleges kibocsátást. A gyártási szakaszban a kibocsátás rövid távon elkerülhetetlen részarányát fokozatosan csökkentjük, és tanúsított klímavédelmi projektekkel ellensúlyozzuk.

Az első ilyen klímavédelmi projektként támogatjuk partnerünket, a Permian Global-t a 149 800 hektár indonéziai esőerdő védelmét célzó Kantigan-Mentaya-projektben, amely hatalmas tömegű szén-dioxidot nyel el.

És a gépjármű átadását követően? Segítünk ügyfeleinknek, hogy ID.3 modelljüket hosszabb távon is CO2-kibocsátás nélkül vezethessék. Ezt kedvező zöldáram-töltési ajánlatokkal tesszük. Ez Önnek lelkiismeretfurdalás nélküli, teljesen elektromos gyorsulást jelent. Még soha nem volt ilyen jó érzés autót vezetni.

Az ID.3-ról bővebben

 

Sokoldalú: a Volkswagen hajtástechnológiái

A mobilitás jövője károsanyag-kibocsátásmentes kell, hogy legyen. Nem csak néhányunknak, hanem mindenkinek. Az ide vezető úton olyan sokoldalú hajtástechnológiára van szükség, amely magasabb teljesítmény mellett kevesebb fogyasztással jár. Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a maga módján mindenki változtathat.

A teljesen elektromos ID.3 e-hajtástechnológiája

Két sokoldalú járműkategória, egy egyedülálló hajtáskoncepció, teljesen új vezetési élmény.

  • CO₂-semleges¹⁾ mérleggel rendelkező gyártás és járműátadás
  • Maximális forgatónyomaték a kompromisszummentes vezetési élmény érdekében, már a kezdetektől
  • Nagyvonalú térkínálat a modulrendszerű elektromos hajtáskoncepciónak (MEB) köszönhetően

A MEB-ről bővebben

Tovább az ID.3-hoz

Tovább az ID.4-hez

 

A plug-in hibrid meghajtás


Kettős hajtás a Volkswagen hibridekben a hatékony vezetési élményért

  • Megnövelt teljesítmény, csökkentett fogyasztás az elektromos és a TSI motornak köszönhetően
  • Hatékony közlekedés, a mindennapi használatnak megfelelő hatótávolság az elektromos üzemmódnak köszönhetően
  • Megkettőzött vezetési élmény az erőteljes GTE "rásegítés" üzemmódnak köszönhetően

A Volkswagen plug-in hibrid technológiájáról bővebben

Tovább egy Golf GTE konfigurálásához

Tovább egy Passat GTE konfigurálásához

Tovább egy Passat Variant GTE konfigurálásához

A mild hibrid meghajtás


A hatékonyság új formát ölt az elektromos TSI benzinmotorok formájában: ez az eTSI

  • Takarékos utazás az eltárolt mozgási energiának és a vitorlázás üzemmódnak köszönhetően
  • Kényelmesebb és dinamikusabb vezetési élmény szinte minden forgalmi helyzetben
  • Kiváló gyorsulás induláskor az elektromos rásegítésnek köszönhetően

A mild hibrid technológiáról bővebben

Tovább egy Golf eTSI konfigurálásához

 

 

Közösen a jobb klímavédelemért

A kibocsátásmentes mobilitás felé vezető úton minden lépés számít. Ezért azon dolgozunk, hogy minden területen csökkentsük a kibocsátást, valamint új normákat állítsunk fel az emberek és a környezet számára.

Beszállítói láncaink optimalizálása


A zöldáram és az újrahasznosított anyagok használatát beszállítóinknál is segíteni akarjuk - az alkatrészek, a beszállítók és az ő beszállítóik hatalmas számát tekintve ez egy nagyon összetett feladat, de mi teljes erőbedobással állunk elébe. Például arra köteleztük beszállítóinkat, hogy zöldáramot használjanak az akkumulátorcellák gyártásához.A klímavédelmi projektekben történő részvételünkre pedig az elkerülhetetlen CO2-kibocsátás kompenzálása érdekében tett azonnali intézkedésként, valamint a kibocsátásmentes jövő felé vezető úton megtett első lépésként tekintünk.

Bővebben

Zöldáram a gyárainknak


A járműgyártás sok energiát igényel. Ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy gyáraink CO2-kibocsátását világszerte tovább csökkentsük. Így például 2025-ig a gyárak CO2-kibocsátását meg akarjuk felezni (a 2010-es értékhez képest). Ezt a célt akkor tudjuk elérni, ha a zöldáram felhasználásának arányát tovább tudjuk növelni energiahatékony gyárainkban. Így lépésről lépésre közelebb kerülünk célunkhoz, a CO2-semleges mérleggel működő vállalathoz.

Bővebben

1) Amennyire csak lehetséges, kerüljük és csökkentjük a CO₂-kibocsátásunkat. Beszállítóinkat ennek megfelelően szintén a kibocsátás kerülésére és csökkentésére kötelezzük. A Volkswagennél, illetve az beszállítói lánc résztvevőinél nem elkerülhető vagy csökkenthető CO₂-kibocsátást pedig azonos mértékű, tanúsított klímavédelmi programokkal ellensúlyozzuk.

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata