Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Nullára csökkentjük karbonkibocsátásunkat

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

Talán ez az eddigi legnagyobb kihívás a mobilitás történetében: felelősséget vállalunk a globális CO2-kibocsátásban való részvételünkért.

Ezért elköteleztük magunkat a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény mellett azzal a céllal, hogy 2050-ig szén-dioxid-semleges¹⁾ vállalattá váljunk. Ennek elérése érdekében változtatunk néhány dolgon.

 

Új utakra lépünk

 


Azt szeretnék, ha mindenki részt venne ebben a kezdeményezésben - melyhez különböző alternatív meghajtásokat biztosítunk. Így Önök is megtalálhatják személyes útjukat az alacsonyabb károsanyag-kibocsátáshoz, így végeredményben együtt érhetjük el a közös célt.

Ez az utunk a zéró kibocsátás felé. Ami itt és most kezdődik.

Az első, CO2-semleges¹⁾ mérleggel rendelkező Volkswagen:

a teljesen elektromos ID.3

A teljesen elektromos ID.3 modell minden idők első Volkswagenje, melyet nemcsak CO₂-semleges mérleggel gyártunk, hanem CO₂-semleges mérleggel adunk is át Önöknek.¹⁾ A gyártás során különös hangsúlyt helyezünk az energiahatékonyságra és a zöldáram használatára. Ahol lehet, kerüljük a felesleges kibocsátást. A gyártási szakaszban a kibocsátás rövid távon elkerülhetetlen részarányát fokozatosan csökkentjük, és tanúsított klímavédelmi projektekkel ellensúlyozzuk.

Az első ilyen klímavédelmi projektként támogatjuk partnerünket, a Permian Global-t a 149 800 hektár indonéziai esőerdő védelmét célzó Kantigan-Mentaya-projektben, amely hatalmas tömegű szén-dioxidot nyel el.

És a gépjármű átadását követően? Segítünk ügyfeleinknek, hogy ID.3 modelljüket hosszabb távon is CO2-kibocsátás nélkül vezethessék. Ezt kedvező zöldáram-töltési ajánlatokkal tesszük. Ez Önnek lelkiismeretfurdalás nélküli, teljesen elektromos gyorsulást jelent. Még soha nem volt ilyen jó érzés autót vezetni.

Az ID.3-ról bővebben

 

A teljesen elektromos ID.3 Próbálja ki most

Saját magának kell megtapasztalnia az elektromobilitást annak érdekében, hogy a vezetési élményről véleményt formálhasson. Tesztelje a teljesen elektromos ID.3 modellt az Ön által kiválasztott márkakereskedésben.

Sokoldalú: a Volkswagen hajtástechnológiái

A mobilitás jövője károsanyag-kibocsátásmentes kell, hogy legyen. Nem csak néhányunknak, hanem mindenkinek. Az ide vezető úton olyan sokoldalú hajtástechnológiára van szükség, amely magasabb teljesítmény mellett kevesebb fogyasztással jár. Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a maga módján mindenki változtathat.

A teljesen elektromos ID.3 e-hajtástechnológiája

Két sokoldalú járműkategória, egy egyedülálló hajtáskoncepció, teljesen új vezetési élmény.

  • CO₂-semleges¹⁾ mérleggel rendelkező gyártás és járműátadás
  • Maximális forgatónyomaték a kompromisszummentes vezetési élmény érdekében, már a kezdetektől
  • Nagyvonalú térkínálat a modulrendszerű elektromos hajtáskoncepciónak (MEB) köszönhetően

A MEB-ről bővebben

Tovább az ID.3-hoz

Tovább az ID.4-hez

 

ID.3

A teljesen elektromos ID.3
#NowYouCan

Az ID.3 modellel az elektromobilitás világának új, dinamikus korszaka veszi kezdetét. A felvillanyozó teljesítmény találkozása a formabontó dizájnnal és a mindennapi használatra alkalmas hatótávolsággal. Azoknak, akik a változásokat keresik. A jövő elérkezett. Szálljon be!

Tovább az ID.3-hoz

ID.4

A teljesen elektromos ID.4 A következő generációs SUV

Teljesen új, szabadságot nyújtó belsőtér-koncepció. Lenyűgöző elektromos teljesítmény. Intuitív, kényelmes kezelés, amellyel minden egyszerűbb. Az új ID.4: egy SUV erejével, és egy elektromos autó fenntarthatóságával.

Tovább az ID.4-hez 

Golf

Eggyé válik a sportosság és a hatékonyság

Az elektromos motor és a TSI motor fúziójával a Golf eHybrid 150 kW (240 LE) teljesítményt visz az utakra.

Tovább a Golfhoz

Golf GTE

Garantált vezetési élmény

A Golf GTE maximális teljesítménye 180 kW (245 LE).  Ezt a lenyűgöző teljesítményt hatékony plug-in hibrid technológiájának köszönhetően éri el.

Tovább a Golf GTE modellhez

Passat Variant GTE

Erősségei: Hatékonyság és rugalmasság

A Passat Variant GTE egyesíti az üzlet, a család és a sport tágas tereit a kényelmes elektromos hatótávolsággal, mindezt a jövőközpontú mobilitásért.

Tovább a Passat Variant GTE modellhez

Tiguan

Intelligens dinamika

Legyen akár CO2-semleges "e-üzemmód" vagy erőteljes "hibrid üzemmód": az intelligens hibrid technológiák és a digitális asszisztensek különösen dinamikussá teszik az utazást a Tiguan eHybrid modellben.

Tovább a Tiguanhoz

Touareg és Touareg R

Erőteljes hatékonyság

A Touareg eHybrid kettős meghajtása változatos vezetési élményt nyújt és csak a Touareg R eHybrid lenyűgöző teljesítménye szárnyalhatja túl.

Tovább a Touareghez

Tovább a Touareg R-hez

Arteon

A sokoldalúság legszebb formája

A coupé-limuzin Arteon plug-in hibrid rendszerével a legmagasabb szinten köti össze a hatékonyságot és az eleganciát, teszi mindezt áramvonalas sziluettjétől kezdve az exkluzív belső kialakításáig.

Arteon Shooting Brake

Stílusos dinamika

Élje át a két világ legjobbjának kombinációját az Arteon Shooting Brake modellben, amely intelligensen egyesíti a praktikusságot a fényűző kényelemmel.

A plug-in hibrid meghajtás


Kettős hajtás a Volkswagen hibridekben a hatékony vezetési élményért

  • Megnövelt teljesítmény, csökkentett fogyasztás az elektromos és a TSI motornak köszönhetően
  • Hatékony közlekedés, a mindennapi használatnak megfelelő hatótávolság az elektromos üzemmódnak köszönhetően
  • Megkettőzött vezetési élmény az erőteljes GTE "rásegítés" üzemmódnak köszönhetően

A Volkswagen plug-in hibrid technológiájáról bővebben

Tovább egy Golf GTE konfigurálásához

Tovább egy Passat GTE konfigurálásához

Tovább egy Passat Variant GTE konfigurálásához

A mild hibrid meghajtás


A hatékonyság új formát ölt az elektromos TSI benzinmotorok formájában: ez az eTSI

  • Takarékos utazás az eltárolt mozgási energiának és a vitorlázás üzemmódnak köszönhetően
  • Kényelmesebb és dinamikusabb vezetési élmény szinte minden forgalmi helyzetben
  • Kiváló gyorsulás induláskor az elektromos rásegítésnek köszönhetően

A mild hibrid technológiáról bővebben

Tovább egy Golf eTSI konfigurálásához

 

 

Golf

A mild hibrid meghajtás
A hatékonyság új formát ölt

A benzinmotor teljesítményét egy indítógenerátor és egy lítiumion-akkumulátor segíti. A lítiumion-akkumulátor ezen túlmenően a fékezésekből eredő energiát is eltárolja (rekuperáció).

Tovább a Golfhoz

Közösen a jobb klímavédelemért

A kibocsátásmentes mobilitás felé vezető úton minden lépés számít. Ezért azon dolgozunk, hogy minden területen csökkentsük a kibocsátást, valamint új normákat állítsunk fel az emberek és a környezet számára.

Beszállítói láncaink optimalizálása


A zöldáram és az újrahasznosított anyagok használatát beszállítóinknál is segíteni akarjuk - az alkatrészek, a beszállítók és az ő beszállítóik hatalmas számát tekintve ez egy nagyon összetett feladat, de mi teljes erőbedobással állunk elébe. Például arra köteleztük beszállítóinkat, hogy zöldáramot használjanak az akkumulátorcellák gyártásához.A klímavédelmi projektekben történő részvételünkre pedig az elkerülhetetlen CO2-kibocsátás kompenzálása érdekében tett azonnali intézkedésként, valamint a kibocsátásmentes jövő felé vezető úton megtett első lépésként tekintünk.

Bővebben

Zöldáram a gyárainknak


A járműgyártás sok energiát igényel. Ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy gyáraink CO2-kibocsátását világszerte tovább csökkentsük. Így például 2025-ig a gyárak CO2-kibocsátását meg akarjuk felezni (a 2010-es értékhez képest). Ezt a célt akkor tudjuk elérni, ha a zöldáram felhasználásának arányát tovább tudjuk növelni energiahatékony gyárainkban. Így lépésről lépésre közelebb kerülünk célunkhoz, a CO2-semleges mérleggel működő vállalathoz.

Bővebben

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata