A fenntartható elektromobilitási platform

A modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció (MEB)

Elektromobilitás az alapoktól újragondolva

Az ID. család modelljei azt nyújtják, ami elvárható a mobilitás jövőjétől. Elektromos hajtásúak, hatékonyak, a helyi károsanyag-kibocsátástól mentesek és nagy lépéssel visznek minket előbbre a kisebb CO2-lábnyomhoz vezető úton. Annak érdekében, hogy az elektromobilitást ne csak mindenki számára elérhetővé, de fenntarthatóvá is tegyük, olyan rendszert kellett kifejlesztenünk, amely optimálisan használja ki ennek a technológiának az előnyeit: ez lett a modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció (MEB). A MEB egy egységes jármű-platform, ami kifejezetten elektromos járművekhez készült. Az alapoktól újragondolva teszi a gyártást hatékonyabbá, valamint vonzó árazást tesz lehetővé, mivel a MEB tökéletes alapot nyújt minden modell esetén az extra helykínálat, a kényelem és a hatótávolság tekintetében - a városi járművektől kezdve a kisteherautókig.

Az állami ösztönzőknek és az alacsonyabb üzemeltetési költségeknek köszönhetően egy ID. modellnek nemcsak a CO2-kibocsátásra, hanem a pénztárcánkra is komoly hatása van.


Egyszerű töltés: az ID. család akkumulátor-rendszere

A MEB platform központi eleme a gyorstöltésre alkalmas akkumulátor-rendszer, amely helytakarékos és biztonságos módon a jármű padlójában kapott helyet. Az akkumulátor lapos kialakítása alacsonyabb súlypontot és jobb súlyeloszlást eredményez a jármű kiegyensúlyozott és dinamikus menettulajdonságai érdekében. Az akkumulátor azonban nem csak helyet, de pénzt is megtakarít, mivel a töltés többnyire olcsóbb, mint a tankolás - és ugyanolyan kényelmesen megoldható. A CO2-semleges mérlegű használat érdekében az ID. modellek háztartási csatlakozó aljzattal, otthoni Wallbox segítségével és nyilvános, zöldáramot használó töltőállomásoknál is feltölthetők.

Egyszerű csatlakoztatás és töltés

Ezenkívül németországi We Charge-ügyfeleink az autópályákon ID.3 járművek tankolása esetén az IONITY gyorstöltő-oszlopoknál 100 kW töltési teljesítményt vehetnek igénybe, amely 30 perces töltéssel 290 km hatótávolságot biztosít (WLTP ciklus szerint mérve).

Tovább az ID.3-hoz

Tovább az ID.4-hez

 

* Működésünk során kerüljük és csökkentjük a CO2-kibocsátást - amennyire csak lehetséges. A beszállítókat ennek megfelelően szintén a kibocsátás kerülésére és csökkentésére kötelezzük. A Volkswagennél, illetve a beszállítói lánc résztvevőinél nem elkerülhető vagy csökkenthető CO2-kibocsátást pedig azonos mértékű, tanúsított klímavédelmi programokkal ellensúlyozzuk.

** Előre jelzett hatótávolság a WLTP ciklus szerinti (nem szabványos) görgős próbapados mérés alapján. A WLTP szerinti hatótávolság értékei sorozatgyártott járművek esetén a felszereltségi szintek miatt eltérhetnek. A tényleges hatótávolság a gyakorlatban függ a vezetési stílustól, sebességtől, kényelmi/mellékfogyasztók alkalmazásától, külső hőmérséklettől, utasok számától/rakománytól és a domborzati viszonyoktól. De a járművezetők 80%-a használati profiltól függően a kisebb akkumulátorváltozattal (nettó 45 kWh) 230-330 km-t, a közepes akkumulátorváltozattal (nettó 58 kWh) 300-420 km-t és a legnagyobb akkumulátorváltozattal (nettó 77 kWh) 390-549 km-t fog tudni megtenni utántöltés nélkül.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Nullára csökkentjük karbonkibocsátásunkat

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata