eTSI: az elektromos belsőégésű

A Volkswagen mild hibrid technológiája

Az eTSI rövidítés a Volkswagen mild hibrid technológiáját takarja

Járműveink meghajtásának elektromossá tétele fontos lépés a kibocsátásmentes mobilitás útján. A jövőben azonban azok is klímatudatosabban közlekedhetnek, akik nem szeretnének teljesen elektromos autóra váltani, mivel a Volkswagen által alkalmazott technológiák minden motortípus esetén takarékosabb üzemeltetést tesztnek lehetővé. Az eTSI technológiával teljesen új, a teljesítményt a hatékonysággal ötvöző meghajtást fejlesztettünk ki.

Mild hibrid meghajtásainkban egy 1,5 literes TSI motor rejlik, amely egy 48 Volt feszültségű elektromos rendszerhez és egy hétsebességes, kettős tengelykapcsolós váltóhoz (DSG) csatlakozik. Ami ebben különleges: a benzinmotor teljesítményét egy 48V-os szíjmeghajtású indítógenerátor és egy 48V-os lítiumion-akkumulátor segíti. Ennek köszönhetően az eTSI modellek a belső égésű motor működtetése nélkül is képesek haladni. A 48 voltos rendszer ezen túlmenően a fékezésekből eredő energiát is eltárolja (rekuperáció). A fent említett két megoldás az eTSI motorokat jelentősen takarékosabbá teszi a szokványos TSI motorokhoz képest.

Alacsonyabb fogyasztás, nagyobb teljesítmény és kényelem a 48 voltos lítiumion-akkumulátornak köszönhetően

Több megtakarítás, több élmény

Egy eTSI nem csak takarékosabb, de élvezhetőbb is, főleg a belvárosi araszolások esetén. Mostantól minden piros lámpánál teljesen újfajta vezetési élményt tapasztalhatunk meg. Hogy miért? Elinduláskor a 48 voltos rendszer az első pillanattól kezdve dinamikusan és erőteljesen gyorsítja a járművet. Ezenkívül a belsőégésű motor újraindítása is finomabb. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően az eTSI nyeri a gyorsulási versenyt.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Nullára csökkentjük karbonkibocsátásunkat

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata