A Golf GTE. A gyorsaság új formája.

Kék, azaz gazdaságos.

Zárt hűtőrácsával és kék csíkjával a Golf GTE eleje tökéletes aerodinamikáról és gazdaságosságról tanúskodik. A hangsúlyos kék sáv a fényszórókban folytatódik, s ezúttal a Volkswagen embléma is kék hátteret kapott.

A dinamika és fejlett dizájn a C-alakú nappali menetfénnyel kiegészített, speciális GTE-lökhárítókon is jól érzékelhető. A Golf GTE eleje így két fő erényét emeli ki: agilitás és gazdaságosság. Természetesen a GTE felirat sem hiányozhat a hűtőrácsról.

Galéria

A Golf GTE, különböző nézőpontokból.

A Golf GTE, különböző nézőpontokból.

Infotainment

Rádio

Dinamikus kívánságműsor.

Nagyméretű, színes érintőképernyőjéről egyszerű ujjmozdulatokkal vezérelheti a Composition Media infotainment-rendszert. Az érintőfelület közelítés-érzékelővel is rendelkezik, s villámgyorsan, pontosan reagál. Az MP3-fájlok lejátszásakor különösen tetszetős és praktikus a zeneszámok címének és albumborítójának megjelenítése. Hallgassa kedvenc zenéit CD-ről, MP3-lejátszóról, USB-tárolóról, okostelefonról vagy éppen SD-kártyáról, a Golf GTE nyolc hangszórójából minden dallam erőteljesen és kristálytisztán csendül fel.

Nagyobb sebességeknél a rendszer önműködően a felerősödő külső zajszinthez igazítja a hangerőt. A mobiltelefon számára kialakított Bluetooth-csatlakozó telefonáláskor és zenehallgatáskor egyaránt különösen hasznosnak bizonyul. Az AUX-IN multimédiás bemenetre - analóg kábelén át szinte - minden csatlakoztatható, ami zenét játszik.

Mobiltelefon

Állandó kapcsolat.

Aki szívesen és sokat autózik, útközben is szereti tartani a kapcsolatot. A Golf GTE mobiltelefon-előkészítése révén kedvező vételi viszonyokat és kiváló hangminőséget élvezhet beszélgetései során. Mindjárt három kivitel közül is válogathat: az alapváltozat kihangosítót tartalmaz és az A2DP (Advance Audio Distribution Profil) Bluetooth-profilt alkalmazó mobiltelefonokat támogatja, emellett Bluetooth Audio kommunikációs csatlakozást kínál és az autó külső antennájához kapcsolódik.

Vezetői segédrendszerek

Vezetői segédrendszerek

A kényelmes vezetés technikái.

A vezetői segédrendszerek egyfelől jóval kényelmesebbé teszik az autózást, másfelől a kritikus menethelyzetek során hatékonyan támogatják a sofőrt. Golf GTE modelljét Ön is ilyen hasznos segítők egész sorával szerelheti fel.

Töltés-menedzsment

Egyszerű feltöltés.

Az elektromos motor akkumulátora egyszerűen otthon, a háztartási elektromos hálózatról vagy a nyilvános töltőállomásokon tölthető fel. Elöl, a Volkswagen embléma alatt található a töltőcsatlakozó, amely speciális kábelével "tankoláskor" mágnesként vonzza a tekinteteket.

Legkésőbb 3 óra és 45 perc elteltével teljesen feltöltve áll indulásra készen a folyadékhűtésű lítiumion-akkumulátor, ám a nyilvános állomásokról vagy az opcionális otthoni fali töltőről (Wallbox) akár 2 óra 15 perc alatt is feltölthető. Ekkor - a vezetés stílus, valamint többek között a világítás, a fűtés, a légkondicionáló berendezés és a rádió áramfelvételétől függően - akár 50 kilométer hatótáv is rendelkezésre állhat, ami a mindennapos használat túlnyomó részére - például munkába járás, bevásárlás - bőven elegendőnek bizonyul. Ha Ön kizárólag megújuló energiaforrásokból származó áramot tankol, kedvező költségszinten, ám mindenekelőtt teljes mértékben károsanyag-kibocsátás mentesen közlekedhet - nap mint nap.

Gazdaságosság

Cockpit

Új kilátások.

Kifejezetten a Golf GTE számára készült az új cockpit, a Premium multifunkciós kijelzővel és a sebesség-kijelzőt is tartalmazó kombinált műszeregységgel, így Ön mindenkor könnyen nyomon követheti a Golf GTE éppen igénybe vett üzemmódját: belsőégésű motor, elektromos hajtás, Boost vagy rekuperáció. Az is mindig egyértelmű, melyik motor dolgozik, s hogy a hajtásrendszer energiát fogyaszt vagy visszatáplál éppen.

A kapcsolók fehér megvilágítása jól harmonizál a műszerek szintén fehér háttérvilágításával, amely igény szerint tompítható. A praktikus szervizintervallum-kijelző nagyban könnyíti az előrelátó karbantartást, mivel időben tájékoztat a következő szervizlátogatás esedékességéről. A műszerfalon és az ajtókárpitokon Checkered Black dekorbetétek gondoskodnak a sportos hangulatról. Arról pedig, hogy valóban dinamikus autóban ül, mi sem tanúskodik jobban, mint a Boost üzemmódban - vagyis amikor mindkét motor egyszerre gyorsít - látványosan kilendülő mutatók.

Motorok

Csapatmunka.

Az elektromos motor már az indulás pillanatától kínálja maximális forgatónyomatékát, míg a belsőégésű erőforrásnak bizonyos mértékig fel kell pörögnie ehhez. Pontosan ezért gyorsít álló helyzetből vagy az előzések során olyan dinamikusan, mindenkit maga mögött hagyva a Golf GTE.

Hajtástechnika

Gazdaságosságra programozva.

A Golf GTE külön-külön is tudja használni egyes motorjait, mindenkor a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelően. Három intuitív módon és egyszerűen választható hibrid-üzemmódja mellett a városközpontokban ideális, tisztán elektromos E-Mode funkció is rendelkezésre áll. Segítségével károsanyag-kibocsátás nélkül hajthat át a városon vagy közlekedhet a lakónegyedekben, zavaró zajkibocsátás nélkül, akár 50 kilométeren át, s tekintélyes forgatónyomatékkal. A pillanatnyi üzemmód és energiaáramlások a rádió-navigációs rendszer képernyőjén követhetők. Fékezéskor a Golf GTE minden üzemmódjában táplál vissza energiát (rekuperáció), amit a nagyfeszültségű akkumulátor tárol, s a későbbiekben az út során ideálisan felhasználható.

Dupla tengelykapcsolós sebességváltó (DSG)

Sima kapcsolások.

A Golf GTE hajtásrendszerében különleges hármas tengelykapcsolóval készült DSG sebességváltó továbbítja a két motor teljesítményét az első tengely felé. Két behajtó tengelye a TSI- és az elektromos motorhoz csatlakozik, gyors és sima fel- és visszakapcsolásokat biztosítva. A harmadik tengelykapcsoló gondoskodik arról, hogy a vonóerő az egyes erőforrások közötti váltások során is folyamatosan rendelkezésre álljon.

Kényelem

Kormánykerék

Multitalentum.

A Golf GTE alapkivitelében szereplő, 3-küllős, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék sokoldalúságával győz meg: a rádió, a mobiltelefon és a multifunkciós kijelző menet közben egyaránt egyszerűen és biztonságosan vezérelhető róla. Próbálja ki Ön is: kezelje vele az extrafelszerelésként kínált vezetői segédrendszereket vagy váltson igazán sportos stílusban a sebességváltó kormányra szerelt kapcsolóbillentyűivel.

A kormánykerék azonban nemcsak sokrétű kezelhetőségével tűnik ki, hanem nemes hatású alumínium dekorelemeivel és kék GTE-csíkjával is. Összességében igazán frappáns bizonyíték arra, hogy nem is olyan nehéz sokoldalúnak lenni.

Sportülések

Ideális testtartás, határozott támasz.

Amikor a gyorsulás az ülésbe présel, valóban fontos, hogy jó ülésről legyen szó. A Golf GTE ezért már alapkivitelében csúcsszínvonalú sportülésekkel készül, amelyek egyszerre biztosítanak magas fokú kényelmet és határozott oldaltartást. A vezető és az első utasülés emellett fűtéssel és magasságállítással is kényeztet. Hasonló igényességgel vonzzák a tekintetet is: "GTE" feliratú szövetkárpitjaik szintén a sportosságot hangsúlyozzák, a kék tónusú Clark mintázat pedig itt is a Golf GTE kiemelkedő gazdaságosságának szimbóluma.

Bőrkárpitozás

"Kényeztető csomag".

Ha Önnek fontos a kifinomult stílus és a klasszikus visszafogottság, az extrafelszerelésként rendelhető Vienna bőrkárpitozás a megfelelő választás. Elöl csúcsszínvonalú, fűthető sportülések várják, középső sávjukon és oldalpárnáik belső felületén lágy Vienna bőr bevonattal. E nemes borítás tiszta feketében, s kék kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készül.

Belső dizájn

Sportos hangulat.

Felül a fekete mennyezetkárpit kifejező és egyéni stílussal ruházza fel az utasteret, míg Ön előtt Checkered Black dekorbetétek fogják esztétikus egységbe a műszerfalat és a középkonzolt. A sportos és nemes GTE-hangulatot olyan vonzó részletek teszik teljessé, mint a kék gyűrűvel övezett, alumíniumhatású sebességváltókar, a kék díszvarrásokkal készült váltókar-mandzsetta, vagy a nemesacél pedálborítások. Ebben az ízléses környezetben Ön "tetőtől talpig" kellemesen érezheti magát.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés