Vezetői asszisztensrendszerek

IQ.DRIVE „Travel Assist”

A T-Roc Cabriolet innovatív technológiákkal rendelkezik a nagyobb kényelem elérése érdekében és így juttatja el céljához. Ilyen az opcionális IQ DRIVE Travel Assist vezetéstámogató rendszer is. Az intelligens segédpilóta mindenre figyel, ami Ön körül történik és növeli a menetkényelmet1, miközben segíti Önt a monoton és fárasztó vezetési helyzetekben. Így elsősorban a hosszú útszakaszokon ideális útitárs.1

 • Az IQ.DRIVE "Travel Assist" különösen autópályán és jól kiépített országúton tartja a sávot és a sebességet, és közben a követési távolságot is figyelembe veszi a jármű előtt haladó forgalomhoz képest.
 • Az opcionális kettős tengelykapcsolós váltóval együtt kényelmesen vezethet forgalmi dugóban és araszoló forgalomban egyaránt.

ACC adaptív távolságtartó automatika

Az alapfelszereltségben elérhető ACC adaptív távolságtartó automatika tartja az Ön által előzetesen beállított maximális sebességet2, valamint a járműve előtt haladó járműhöz képest a követési távolságot1. Forgalmi torlódáskor a T-Roc Cabriolet ezáltal automatikusan fékez és újraindul (opcionális kettős tengelykapcsolós váltó esetében). Az ACC-t az opcionális navigációs rendszerrel összekapcsolva az előrelátó sebességszabályozás és kanyarodást segítő rendszer egészíti ki.⁠ Úgy segíti Önt a rendszer a sebességtúllépés megakadályozásában, hogy átveszi a hivatalos sebességkorlátozásokat.1 Beállítható továbbá a jármű sebessége a navigációból származó útvonaladatoknak megfelelően a kanyarokban, kereszteződésekben (lekanyarodáskor) és körforgalmakban.1

„Front Assist” vészfékasszisztens

Az alapfelszereltség részeként elérhető gyalogosfelismerő rendszerrel rendelkező "Front Assist" vészfékasszisztens figyelmeztet a gyalogosokra vagy más járművekre, és vészhelyzetben akár automatikusan fékez.3

Lane Assist

Monoton vezetés közben előfordulhatnak kockázatos helyzetek. Ekkor jön a képbe a "Lane Assist": 60 km/h sebesség felett felismeri, ha a jármű véletlenül elhagyja az úttestet.1 Korrekciós kormányrásegítéssel a járművezető figyelmét újra a vezetésre irányítja.1

Park Assist parkolássegítő rendszer és parkolási segédrendszer

Az új T-Roc Cabriolet az alapfelszereltségben elérhető "Park Assist"3 parkolássegítő rendszerrel nemcsak jelzi a parkolóhely méretének megfelelőségét elhaladáskor, hanem be is parkol Ön helyett4. Önnek csupán a kuplung-, gáz- és fékpedált kell kezelnie. A többit megoldja a rendszer.

 • Az érzékelők megkeresik a megfelelő parkolóhelyet (max. 40 km/h sebesség esetén).
 • Az úttal párhuzamos parkolóhelyek esetén beparkolásnál a jármű hosszához képest 80 cm-t kell hagyni a manőverezéshez, kiálláskor pedig legalább 25 cm-nek kell maradnia a jármű előtt és mögött.
 • Az úttestre merőleges parkolóhelyek esetén mindkét oldalról 35 cm-es távolságot kell tartani

Proaktív utasvédelmi rendszer

A kérésre rendelhető proaktív utasvédelmi rendszer vigyáz Önre. A rendszer képes a balesetveszélyes helyzeteket előre felismerni, és a helyzettől függően automatikusan egy vagy több beavatkozást végezni.3

 • Az ablakokat és tolótetőt résnyire zárja, hogy a légzsákok hatását optimalizálja

 • Az első biztonsági öveket villámgyorsan megfeszíti, hogy rögzítse a járművezetőt és az utast

 • A vészvillogó berendezés kritikus helyzetben vagy azt követően (pl.: megcsúszás) bekapcsol

„Side Assist” sávváltást segítő rendszer

A Side Assist sávváltást segítő rendszer megjeleníti a külső tükörben a holttérben vagy az Ön járműve mögött 50 méteren belül haladó járműveket1. Ha a sávváltás megkezdéséhez bekapcsolja az irányjelzőt, a rendszer kiszámolja, hogy ezek közül valamelyik jármű pozíciója vagy sebessége veszélyes lehet-e az Ön számára, és adott esetben feltűnő villogással hívja fel erre az Ön figyelmét.

A rendszer határain belül. A járművezetőnek mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse.

Legfeljebb 210 km/h sebességig.

A rendszer határain belül.

A folyamat bármikor kikapcsolható.

A megadott fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a jogszabályi előírások szerinti mérési eljárással (715/2007/EK jelenleg hatályos rendelete) határoztuk meg a járművek típusengedélyeinek kiadásának keretein belül, a WLTP vizsgálati eljárás alapján. Az adatok nem egy konkrét járműre vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, csak a különböző járműtípusok közötti összehasonlításra szolgálnak. A jármű fogyasztása és CO2-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot, hanem a vezetési stílustól, a megtett távolságtól és más nem műszaki jellegű tényezőktől is. A fogyasztási értékek, a CO2-kibocsátás és a hatótávolság eltérő lehet az extrafelszerelések és tartozékok miatt (pl.: gumiabroncsok, vonóhorog, tetőcsomagtartó stb.), továbbá a vezetési stílus, a sebesség, a kényelmi felszerelések és a mellékfogyasztók használata, a külső hőmérséklet, az utasok száma, a vezetési profil és a domborzati viszonyok miatt. Ezek a tényezők befolyásolják a jármű releváns paramétereit, pl.: a tömeget, a gördülési ellenállást és a légellenállást. A fogyasztási átalányadó (NoVA), valamint a természetbeni juttatás a CO2-kibocsátás g/km-ben mért értékei szerint számítandó.

T-Roc Cabriolet

Üzemanyag-fogyasztás: 7,7-8,3 l/100 km, CO₂-kibocsátás: 176-188 g/km

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

T-Roc Cabriolet

 1. 1.

  A következő ábrák extra felszereltségű járműveket mutatnak. Vissza az oldal tetejére

T-Roc Cabriolet

 1. 1.

  A következő ábrák extra felszereltségű járműveket mutatnak. Vissza az oldal tetejére

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.