Hogyan működik a hőszivattyú?

A fenntarthatóság prioritást élvez. Az ID.3 és az ID.4 esetében a Volkswagen a CO2-semleges gyártás mellett a hűtőközegek kiválasztása során is felelősségteljes döntést hoz a klímavédelem szempontjából. Ugyanis ezekbe a járművekbe az egész világon az elsőként természetes és klímasemleges R744 hűtőközeget használó hőszivattyút építi be. A nagy hatásfok miatt hideg külső hőmérsékletnél ez az elektromos járművek fűtésének legenergiatakarékosabb módja.

A belső égésű motorral működő járművekhez képest az elektromos járművekben a hajtás részegységei nem termelnek a belső tér megfelelő fűtéséhez elegendő hőt.

A megoldás: a magas hatásfokú hőszivattyús rendszer nagy nyomáson összesűríti a hűtőközeget. Az ezáltal keletkező hőt használja fel a rendszer az átáramló hideg levegő fűtésére.

Így az akkumulátorból kevesebb energiára van szükség a fűtéshez. Ez pedig azt eredményezi, hogy a hőszivattyú nélküli elektromos járművekhez képest nagyobb hatótávolság érhető el.

 

 

 

1) Működésünk során kerüljük és csökkentjük a CO2-kibocsátást - amennyire csak lehetséges. A beszállítókat ennek megfelelően szintén a kibocsátás kerülésére és csökkentésére kötelezzük. A Volkswagennél, illetve a beszállítói lánc résztvevőinél nem elkerülhető vagy csökkenthető CO2-kibocsátást pedig azonos mértékű, tanúsított klímavédelmi programokkal ellensúlyozzuk.

A rendszer határain belül.

 

Az ID.4 modellek felszereltségétől függő, kombinált elektromosenergia-fogyasztása: 15,2-21,6 kWh/100 km, CO2- kibocsátása: 0 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjának érvényesek. A nevezett értékek nem egyes járművekre, hanem a különböző járműtípusokra szolgálnak, a 715/2006/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. A képeken látható gépkocsi illusztráció. 

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

A teljesen elektromos ID.4

A teljesen elektromos ID.4

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.