Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2021.4.22 2021-ben a Volkswagen ID.4 a Világ Év Autója

2021-ben a „Világ Év Autója” egy Volkswagen: az új, teljesen elektromos ID.4 valamennyi nemzetközi konkurenciáját maga mögé utasította az idei nemzetközi „Word Car Awards” versenyen. A Világ Év Autója versenyt évente hirdetik meg. 24 országból több mint 90 nemzetközi autó-motoros újságíró adja le szavazatát a világpiac legjobb újdonságaira.

"Különösen örülünk annak, hogy ID.4 modellünk elnyerte a "World Car of the Year" díjat" - tudtuk meg Ralf Brandstättertől, a Volkswagen márka vezérigazgatójától. "Nem csupán azért, mert ez a világon az egyik legfontosabb autós díj, hanem azért is, mert a zsűri ezúttal magát az ötletet és a nagyszerű csapatot is díjazta. A kulcsfontosságú európai, kínai és USA-beli piacokra gyártott első ID. modell "képviseli" a Volkswagen elektromos offenzíváját világszerte. Egy igazán meggyőző jármű, egy nagyszerű ötlet - és a Világ Év Autója Díj? Tökéletesen elégedettek vagyunk mindezekkel!"

A World Car of the Year díjat csak olyan járművek kaphatják meg, amelyeket évente minimum 10 000 példányban gyártanak és minimum két kontinensen forgalmaznak.

"A Világ Év Autója Díj nagyszerű elismerés a teljes ID.-csapatunk számára." - mondja Thomas Ulbich, a Volkswagen márka fejlesztési igazgatója. "Sikerült egy olyan járművet fejlesztenünk, amely a világszerte legfontosabb kompakt SUV szegmensben elindítja a "rendszerváltást" az elektromobilitás felé, emellett pedig kiemelkedően alkalmas a mindennapi használatra. Ezzel az ID.32 modellel és a jövő ID. modelljeivel mindenki átélheti az innovatív elektromobilitást a tömegmodellek piacán."

A zsűri a környezetbarát szemlélet mellett kiemelte az innovatív technológiát is. Az ID.4 járműben például opcionálisan elérhető a jövőbe mutató Augmented-Reality-Head-up-Display (kiterjesztett valóság head-up display). Ez a kijelző a szélvédőre vetíti a legfontosabb információkat, többek között a navigációs rendszer bekanyarodást jelző nyilait. A járművezető ezeket az információkat három és tíz méter közötti távolságban kivetítve látja háromdimenziós megjelenítésben, így tökéletesen illeszkednek a valódi külső környezethez. Ha az ACC távolságszabályozás vagy a Travel Assist (opció) aktív, akkor meghatározott sebesség elérését követően a jármű Head-up-Display kijelzőjén világító sáv jelenik meg az ID.4 előtt, ami a szükséges követési távolság betartását segíti.

Az ID.4 a digitalizáció területén is új távlatokat nyit. A jármű a rendszeres frissítéseket és az új funkciókat "over the air" módon tudja fogadni. A Volkswagen az első szolgáltató a tömegpiaci szegmensben, aki nyártól kezdődően ezt biztosítani tudja ügyfeleinek. A jármű így folyamatosan a legmodernebb szinten marad. Ez a képesség továbbá az új üzleti modellek megvalósításához is fontos alapfeltétel.

 

A 17. World Car of the Year-Awards megnyerésével az ID.4 folytatni tudta a Volkswagen sikertörténetét ezen a híres és elismert díjkiosztón. Az új e-SUV modellt azonban nemcsak a szakmai közönség, hanem az ügyfelek is igazán jól fogadták. A Volkswagen az idei évben világszerte 150 000 ID.4 értékesítését tervezi. Az elektromos offenzíva felgyorsítása a Volkswagen ACCELERATE stratégiájának egyik legfontosabb eleme, melynek keretében többek között azt tervezzük, hogy minden évben minimum egy új teljesen elektromos modellt dobunk piacra.

A Covid19-világjárvány miatt a World Car Awards idei díjkiosztóját online rendezték meg. Így bárki újra megnézheti itt: YouTube.com/worldcartv 

A Volkswagen valamennyi győztes modellje a World Car Awards versenyen:

2009: Golf (World Car of the Year)

2010: Polo (World Car of the Year)

2011: up! (World Car of the Year)

2013: Golf (World Car of the Year)

2021: ID.4 (World Car of the Year)

 

1) ID.4 - Áramfogyasztás (Új Európai Menetciklus) (kWh/100 km): 16,9-15,5 (kombinált); CO2-kibocsátás (g/km): 0; hatékonysági osztály: A+

2) ID.3 - Áramfogyasztás (Új Európai Menetciklus) (kWh/100 km): 15,4-13,1 (kombinált); CO2-kibocsátás (g/km): 0; hatékonysági osztály: A+

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata