Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2021.1.25 A Volkswagen ID.3 bekerült az Év Autója 2021 díjra jelöltek közé

Az Év Autója döntőjébe került a Volkswagen stílusteremtő, korszakalkotó és környezetbarát kompakt autója, a hazai villanyautó-piacon is egyre népszerűbb ID.3.

A kompakt elektromos autó sikeres történetének újabb állomása, hogy január elején beválasztották az Év Autója (Car of the Year) díj idei döntősei közé. Ha nyer az ID.3, olyan ikonikus modellekkel kerül egy polcra, mint a Passat, amely 2015-ben nyert, a Golf, amely 1992-ben és 2013-ban diadalmaskodott, vagy a Polo, amely 2010-ben lett az év legjobbja.

A hét versenyben maradt modell 23 európai ország 60 szavazásra jogosult autós újságírójából álló, nemzetközi szakértői zsűri döntésére vár. Két voks Magyarországról érkezik majd, a világ egyik legfontosabb autós díjának a zsűrijében szavaz Gajdán Miklós (Totalcar) és Csikós Zsolt (Speedzone). Mindkét magyar zsűritag benevezte a hetes döntőbe a Volkswagen ID.3-at.

A díjat 1964 óta évente ítélik oda, a 2021-es Év Autóját március elsején hirdetik ki. A kiírásban minden olyan új gépkocsimodell részt vehetett, amelyet a szavazást megelőző tizenkét hónap során legalább öt európai piacon kínáltak. Ebből a mezőnyből neveztek meg a zsűri tagjai előbb 29, majd 7 modellt.

A megjelenése óta eltelt szűk másfél évben díjak garmadát zsebelte be a jövőbemutató villanyautó, legutóbb az Év Autója lett Dániában és Németországban, valamint elnyerte a brit sajtó legrangosabb díjait is (Carbuyer, What Car?, Top Gear). A Volkswagen ID.3 itthon is esélyes egy fontos díjra, a modellt a hazai vezérképviselet az Év Zöldautója 2021 díjra jelölte az elektromos autók kategóriában. Döntés és eredményhirdetés ebben az esetben is márciusban várható. 

Volkswagen ID.3

Hatalmas lendülettel érkezett meg a magyar autópiacra a Volkswagen ID.3, amely immár nemcsak Európa, hanem Magyarország egyik kedvenc villanyautója. Az Euro NCAP töréstesztjén ötcsillagosra vizsgázott villanyautó jelenleg nettó 58 kilowattóra kapacitású akkumulátorral és 420 kilométeres WLTP-szerint mért hatótávval kapható. A 204 lóerős villanymotorral szerelt kompakt autó álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre 7,3 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége 160 kilométer/óra, WLTP-szabvány szerinti átlagfogyasztása 15,5 kWh/100 kilométer.


Az új modell a jelenleg elérhető közepes akkupakk mellett hamarosan egy kisebb és egy nagyobb verzióval is elérhető lesz. Az akkumulátortól függően 330, 420 vagy 550 kilométeres hatótávval (WLTP) rendelkező elektromos Volkswagen ID.3 2019-ben debütált a nagyközönség előtt a frankfurti autókiállításon. A kompakt méretű ID.3 hossza 4261, szélessége 1809, magassága 1552, tengelytávja 2765 milliméter, üres tömege 18 mázsa, csomagtartója 385 literes. Egyenáramon alaphelyzetben az autót 50 kW-tal lehet tölteni, de a nagyobb kapacitású akkumulátorok 100, illetve 125 kW-tal is tölthetők.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata