Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2021.1.22 Teljesítette a 2020-as európai szén-dioxid-kibocsátási flottacélokat a Volkswagen Személyautók márka

A Volkswagen Személyautók márka az előzetes számadatok alapján a 2020-as évre kitűzött ambiciózus európai szén-dioxid-kibocsátási flottacélokat teljesítette, és a törvényileg megadottnál körülbelül hatmillió grammal kevesebb szén-dioxidot okozott. Az új személyautók flottája az Európai Unióban 92 gramm/kilométer átlagos szén-dioxid-kibocsátási értéket ért el – a törvényileg meghatározott cél a márka esetében 97 gramm/kilométer volt. Így az előző évhez képest 22 százalékkal csökkent a szén-dioxid-kibocsátás.

"A Volkswagen tovább folytatja az iparág átalakítását. Az ágazat legnagyobb és legátfogóbb elektromos offenzíváját indítottuk el 2015-ben. A szén-dioxid-kibocsátási céljaink teljesítése mutatja, hogy a márka jó úton halad. Az e-mobilitás felé irányuló átalakulást 2021-ben új modellekkel tovább gyorsítjuk" - mondta a Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöke, Ralf Brandstätter.

A vállalat 2020 és 2024 között több mint 11 milliárd eurót fektet az elektromobilitásba, a zwickaui és a drezdai gyárak után újabb üzemeket, például az emdenit és a chattanoogait (USA) is átalakítja, valamint 2025-ig húsz új teljesen elektromos modellt dob piacra. "Célunk, hogy a Volkswagen nevet a fenntartható mobilitás legvonzóbb márkájává fejlesszük. E törekvésünket következetesen folytatjuk a »Way to Zero« (úton a nulla felé) jegyében, és a jövőben még jobban felvillanyozzuk a márkát" - tette hozzá Brandstätter. A folyó üzleti évben a Volkswagen tovább bővíti a Moduláris Elektromos Hajtásláncú Padlólemezre (MEB) épülő kínálatát. Ennek keretében fokozatosan bevezetik majd a nemzetközi piacokon a teljesen elektromos ID.41, ID.4 GTX2, valamint ID.52 modelleket.

 

Az e-offenzíva rajtjával a Volkswagen az elmúlt évben minden eddiginél több, összesen 212 000 e-járművet szállított ki. Ezek között a teljesen elektromos járművek (BEV) aránya megháromszorozódott az előző évhez képest - a 134 000 járműből 56 000 darabot tett ki a teljesen elektromos ID.33. Az ID.3 számított a legnagyobb mennyiségben kiszállított akkumulátoros elektromos járműnek tavaly decemberben Finnországban, Szlovéniában és Norvégiában - Hollandiában pedig sorozatban három hónapon keresztül tartotta elsőségét. Svédországban 2020 decemberében az ID.3 bizonyult a legnagyobb példányban vásárolt személyautónak - hajtáslánctól függetlenül. Hollandiában és Németországban a Volkswagen márka a 2020-as teljes évet figyelembe véve is sikerrel ugrott az első helyre a teljesen elektromos járművek listájában - Németországban 23,8, míg Hollandiában 23 százalékos BEV-piacrésszel.

Az Európai Bizottság végső jóváhagyása az értékekre egy későbbi időpontban várható.

1)            ID.4 - áramfogyasztás, kWh/100 km (NEDC szerint): 16,9-16,2 (kombinált); kombinált szén-dioxid-kibocsátás, g/km: 9; hatékonysági osztály: A

2)            Tanulmányjármű

3)            ID.3 - áramfogyasztás, kWh/100 km (NEDC szerint): 15,4-13,5 (kombinált); kombinált szén-dioxid-kibocsátás, g/km: 0; hatékonysági osztály: A+

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata