Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2020.12.15 Az erők összevonása az elektromos offenzíva érdekében: a Volkswagen Motorsport GmbH integrálása a Volkswagen AG-be

A Volkswagen márka a mobil elektromos korszakra való áttérés érdekében egyesíti erősségeit. A márka a vállalat átalakításának és további fókuszálásának részeként beszünteti motorsport tevékenységét. A Volkswagen Motorsport GmbH munkatársai beépülnek a Volkswagen AG-ba.

A Volkswagen márka a mobil elektromos korszakra való áttérés érdekében egyesíti erősségeit. A márka a vállalat átalakításának és további fókuszálásának részeként beszünteti motorsport tevékenységét. A Volkswagen Motorsport GmbH munkatársai beépülnek a Volkswagen AG-ba.

"A Volkswagen márka úton van ahhoz, hogy a fenntartható e-mobilitás vezető szolgáltatójává váljon. Ennek érdekében egyesítjük erőinket, és úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük a Volkswagen márka saját motorsport tevékenységét. A motorsport munkatársai beépülnek a Volkswagen AG-ba. A motorsport munkatársainak műszaki szakértelme és az ID.R projektből nyert know-how továbbra is a vállalatnál marad, és segít nekünk további hatékony utcai modellek kivitelezésében az ID. családban"- mondta Dr. Frank Welsch, a Fejlesztési Divízióért felelős Igazgatósági tag.

"Évtizedekig a Volkswagen Motorsport GmbH csapata sportsikerek sorát hozta a márkának. Köszönetemet fejezem ki minden alkalmazottnak a világ minden táján elért rengeteg győzelemért, címért és rekordért, valamint személyes odaadásukért és elkötelezettségükért. "- kommentálta Wilfried von Rath, az Igazgatóság Humán Erőforrásokért felelős igazgatósági tagja, elismerve a csapat eredményeit. Hozzátette: "Örülünk, hogy képesek vagyunk megőrizni a munkahelyeket, különösen ezekben a kihívásokkal teli időkben, és minden alkalmazottnak szerződést fogunk ajánlani."

A hannoveri székhelyű Volkswagen Motorsport GmbH 169 alkalmazottat foglalkoztat, akik az elkövetkező hónapokban a wolfsburgi Volkswagen AG-be integrálódnak.

A Polo GTI R5 és a Golf GTI TCR hosszú távú pótalkatrész-ellátása a versenypályákra biztosított. A Polo GTI R5 raliautók ügyfélautóinak gyártása 2020 végére befejeződik.

A Volkswagen Motorsport GmbH-ról:

A Volkswagen Motorsport több mint öt évtizedes autósport-múltra tekinthet vissza. Az 1960-as és 70-es évek Formula V fénykorától és a Formula 3 sikereitől kezdve olyan gyártásra kész járművek, mint a Volkswagen Polo, a Golf és a Scirocco sorakoztak a rajtrácson a versenypályákon, a rallycross és a rally versenyeken. A márka legnagyobb eredményei között szerepel a Dakar Rally három győzelme a Race Touareg-szel (2009-2011), négy rally-világbajnoki cím a Polo R WRC-vel (2013-2016), két TCR International cím a Golf GTI-vel (2016, 2017) és három rallycross-világbajnoki cím a Polo-val (2017, 2018,2020). A Volkswagen Motorsport 2018-tól sikeresen átállt az e-mobilitásra a teljesen elektromos ID.R modellel.

A Volkswagen öt nemzetközi rekordot tart az ID.R versenyautóval, beleértve a Pikes Peak (USA) abszolút rekordját, a Nürburgring North Loop (D) és a kínai Tianmen Mountain elektromos rekordját.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata