Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2020.8.14 Járműösszeszerelő üzemet nyit Ghánában a Volkswagen

Accrai (Ghána) járműösszeszerelő üzemének hivatalos megnyitójával a Volkswagen tovább bővíti jelenlétét Afrika szubszaharai térségében. A Volkswagen itteni megjelenésével Ghána a vállalatcsoport immár ötödik járműösszeszerelő helyszínévé válik a Szaharától délre, a további gyárak Dél-Afrikában, Kenyában, Nigériában és Ruandában működnek. A projekt első szakaszában a 2005 óta a Volkswagen helyi importőreként tevékenykedő Universal Motors Limited nyerte el az összeszerelési szerződést, akinek accrai gyára éves szinten akár ötezer darabos kapacitással rendelkezik. A járművek összeszerelése SKD-készletek (Semi-Knocked-Down) műszaki alapjain zajlik, az így készülő modellek között a Tiguan, a Teramont, a Passat, a Polo és az Amarok szerepel.

Az ünnepi rendezvényen, ahol hivatalosan is bejelentették a Volkswagen beruházását, illetve leleplezték az első Ghánában összeszerelt gépkocsit, őexcellenciája Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, a Ghánai Köztársaság elnöke, Alan Kyerematen kereskedelmi és ipari miniszter, valamint a kabinet további miniszterei is részt vettek.

Az összeszerelő üzem hivatalos megnyitója a mintegy 30 millió lakosú nyugat-afrikai országban azon egyetértési nyilatkozat (Memorandum of Understanding; MoU) megvalósulását jelzi, amelyet a Volkswagen Angela Merkel német kancellár jelenlétében nagyjából két éve írt alá a ghánai kormányzattal.

A közelmúltban bejelentett Ghánai Autóipari Fejlesztési Politika (Ghana Automotive Development Policy; GADP) által meghatározott, átfogó autóipari politikája kialakításával Ghána kormányzata szintén megvalósította az egyetértési nyilatkozatban foglaltakat.

A GADP hatékonyan egyengette annak útját, hogy hosszú távú járműösszeszerelési tervei első szakaszának kezdeti beruházásaival a Volkswagen megerősítse ghánai elkötelezettségét. A Volkswagen ezzel segítséget kíván nyújtani Ghánának korszerű autóipara az ország ipari átalakulási programjának részeként megvalósuló kifejlesztésében.

Ezzel egyidejűleg a Volkswagen Ghana, vagyis az első olyan autóipari vállalat megalapítását is bejelentették, amelyet már a GADP hatálya alatt vettek nyilvántartásba. A Volkswagen Ghana - amelynek vezérigazgatója Jeffrey J. Oppong Peprah - a Volkswagen száz százalékos tulajdonú leányvállalataként az SKD-készletek és az FBU-járművek (Fully Built Unit) importjáért felel.

TRANSFORM 2025+ márkanévstratégiája keretében a Volkswagen erősíteni kívánja az egyes régiókat, illetve új feltörekvő piacokra is összpontosít, amely során mind fontosabb szerephez jut a szubszaharai térség. Noha az autók afrikai piaca egyelőre viszonylag szűk, e régió a jövőben dinamikusan növekvő piaccá léphet elő.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata