BlueMotion Technology

A BlueMotion Technology további gazdaságosságnövelő műszaki megoldásai ugyan kevésbé feltűnőek, ám nem kevésbé takarékosak. Fékezéskor és a motorfék használatakor például a mozgási energia egy része elektromos energia formájában az akkumulátorban tárolódik. A fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás vagy rekuperáció néven ismert folyamat révén a motornak kevesebb energiát kell fordítania az akkumulátor töltésére.

Amikor pedig egyáltalán nincs szükség a motorra, például közlekedési lámpa vagy vasúti átjáró előtt várakozva, az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) önműködően le is állítja azt. A tengelykapcsoló-pedál lenyomására a motor azonnal újraindul, s Ön máris folytathatja útját.

A kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) szerelt Touran modellekben a szabadonfutó funkció is az üzemanyag-takarékossági program része. Gázelvételkor automatikusan leválasztja a motort a hajtásrendszerről. Mivel ezt követően már nem fordítódik jelentős energia a motor magas fordulatszámú visszahajtására, az autó szinte üzemanyag-felhasználás nélkül, szabadon gördülhet. Amennyiben Ön gázt ad vagy fékez, a Touran eddig alapjáraton üzemelő motorja ismét a hajtásláncra csatlakozik.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Touran

A családi élet csupa kihívás. Élvezze!

A családi élet csupa kihívás. Élvezze!

Touran

A családi élet csupa kihívás. Élvezze!

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.