ACC és Front Assist

 

Amennyiben az elöl haladóhoz mért távolság lehetővé teszi, a segédrendszer akár az előre beállított maximális sebességértékig is gyorsíthat, a követési távolság ugyancsak előre megadott mértékét elérve pedig önműködően ahhoz illeszti a sebességet. A követési távolság automatikus tartásának rendszere (ACC) 30 és 160 kilométer/óra között léphet működésbe, a kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) esetében pedig akár megállásig is önállóan lefékezheti a Tourant, majd bizonyos időtávon belül önműködően el is indul - komoly erény a nagyvárosok közlekedési torlódásaiban araszolva.

Amennyiben az érzékelők kritikusan kicsi követési távolságot azonosítanak, a Front Assist környezet-megfigyelő rendszer (a Comfortline felszereltségi változattól széria) is működésbe lép. E berendezés - működési határain belül - hatékony támogatást nyújt a fenyegető ráfutásos baleset megelőzésében vagy annak enyhítésében. A Front Assist adott esetben vizuális és hangjelzéssel figyelmezteti Önt, miközben felkészíti a Touran fékrendszerét a vészfékezésre. Amennyiben a vezető túl enyhén fékezne, e vezetői segédrendszer automatikusan megemeli a fékberendezés rendszernyomását. Ha a vezető egyáltalán nem reagál, a rendszer önálló részleges fékezést vezérelhet ki.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés