Plug & Charge

Egyszerű töltés és indulás - kártya és alkalmazás nélkül

A Plug & Charge segítségével igazán egyszerű - teljesen automatikus - a bejelentkezés és a töltési folyamat leállítása a kompatibilis töltőoszlopoknál: Önnek csak be kell helyeznie a töltőkábelt - a többi már magától megy. A Plug & Charge funkcióval kompatibilis töltőinfrastruktúra kiépítésével egyre több töltőoszlop kommunikál a gyárilag 3.1-es vagy újabb ID. Software verzióval1 felszerelt ID. modellekkel, és számolja el az áramot a kiválasztott We Charge díjszabáson. Még soha nem volt ennyire kényelmes a töltési folyamat!  

Szeretné használni a Plug & Charge funkciót? Egyszerűen töltse le a We Connect ID. alkalmazást, válassza ki a kívánt We Charge töltési díjszabást2 és aktiválja a Plug & Charge lehetőséget az alkalmazásban és a járművében. Itt tudhat meg többet erről.

1. A 3.1 és újabb szoftververzióval felszerelt járművek már gyári előkészítéssel rendelkeznek a Plug & Charge funkcióhoz. Tájékoztatást nyújtunk arról, ha a 3.1 előtti szoftververzióval felszerelt ID. járművekhez is gyárilag elérhető lesz ez a funkció.

 

2. Más Plug & Charge funkcióval kompatibilis díjszabás is lehetséges.

 

Az itt bemutatott járművek egyes részletekben eltérhetnek az aktuális magyar kínálattól. Az illusztráción feláras extra felszereltségek is láthatók. Az árak tájékoztató jellegűek és nem kartellben meghatározott irányárak. Tartalmazzák az osztrák fogyasztási átalányadót (NoVA), 20% áfát, a NoVA-ról szóló törvény 6. §-ában megszabott felárakat és kedvezményeket, valamint a szállítási költségeket.

 

A megadott fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a jogszabályi előírások (715/2007/EK rendelet jelenleg hatályos változata) szerinti mérési eljárással határoztuk meg a járművek típusengedélyeinek kiadásának keretein belül, a WLTP vizsgálati eljárás alapján. Az adatok nem egy konkrét járműre vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, csak a különböző járműtípusok közötti összehasonlításra szolgálnak. A jármű fogyasztása és CO2-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot, hanem a vezetési stílustól, a megtett távolságtól és más nem műszaki jellegű tényezőktől is. A fogyasztási értékek, a CO2-kibocsátás és a hatótávolság eltérő lehet az extra felszerelések és tartozékok miatt (pl. gumiabroncsok, vonóhorog, tetőcsomagtartó stb.), továbbá a vezetési stílus, a sebesség, a kényelmi felszerelések és mellékfogyasztók használata, a külső hőmérséklet, az utasok száma, a vezetési profil és a domborzati viszonyok miatt. Ezek a tényezők befolyásolják a jármű releváns paramétereit, pl. a tömeget, a gördülési ellenállást és a légellenállást. A fogyasztási átalányadó (NoVA), valamint a természetbeni juttatás a CO2-kibocsátás g/km-ben mért értékei szerint számítandó.  

A megadott fogyasztási és kibocsátási értékek meghatározása a törvényileg előírt mérési eljárásokkal történt. 2017. szeptember 1. óta bizonyos meghatározott új járművek esetében a típusengedélyezés a személygépkocsikra és könnyű haszongépjárműre vonatkozó világszerte harmonizált vizsgálati eljárás (WLTP, worldwide harmonized light vehicles test procedure), vagyis az üzemanyag-fogyasztás és CO₂-kibocsátás valósághűbb mérése alapján történik. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP fokozatosan felváltja az új európai menetciklust (NEDC). A valósághűbb vizsgálati körülmények miatt a WLTP alapján mért üzemanyag-fogyasztás és CO₂-kibocsátás sok esetben magasabb a NEDC alapján mért hasonló értékeknél. Ezért 2018. szeptember 1. óta ennek megfelelően módosul a gépjármű-adóztatás. A WLTP és a NEDC között eltéréssel kapcsolatos további tudnivalók a www.volkswagen.hu/wltp weboldalon érhetők el.

Jelenleg kötelező érvénnyel a NEDC-értékeket kell megadni. Ami a WLTP típusjóváhagyás alatt álló új autókat illeti, az NEDC-értékeket a WLTP-értékekből származtatják. A WLTP-értékek feltüntetése a kötelező alkalmazásuk életbe lépéséig önkéntes. Amennyiben a NEDC-értékek értéktartományként vannak megadva, nem egyetlen, egyedi járműre vonatkoznak, és nem képezik részét az ajánlatnak. Kizárólag a különböző járműtípusok közötti összehasonlításra szolgálnak. A kiegészítő felszerelések és tartozékok (felszerelhető alkatrészek, abroncsformátum stb.) módosíthatják a jármű fontos paramétereit, pl. a tömegét, gördülési ellenállás és aerodinamikáját, valamint az időjárási és környezeti feltételek, ill. az egyéni vezetési stílus mellett befolyásolhatják a jármű üzemanyag-fogyasztását, az energiafogyasztását, a CO₂-kibocsátását és a teljesítményértékeit.

Az újabb személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásával és hivatalos fajlagos CO₂-kibocsátásával kapcsolatos további tudnivalók a "Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" (Útmutató az újabb személygépkocsik üzemanyag-fogyasztáshoz, CO₂-kibocsátáshoz és villamosenergia-fogyasztásához) c. kiadványban találhatók, amely a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH telephelyén (Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen; www.dat.de/co2) és minden értékesítési ponton ingyen beszerezhető. 

A hatékonysági osztályok a járműveket a CO2-kibocsátás alapján osztályozzák, figyelembe véve a jármű saját tömegét. Az átlagnak megfelelő járművek D besorolást kapnak. Az átlagnál jobb járművek A+++, A++, A+, A, B vagy C minősítést kapnak. Az átlagosnál rosszabbul teljesítő járműveket E, F vagy G jelzéssel látják el. Az itt megadott információk minden esetben a kiválasztott modell és alapfelszereltségének a 2007/46/EK irányelv szerinti EK-típusjóváhagyására vonatkoznak. Az Ön által a konfiguráció során kiválasztott rendelhető felszerelések azt eredményezhetik, hogy az Ön által konfigurált modell a kiválasztott felszerelés miatt más jóváhagyott típusnak felel meg mint a kiválasztott rendelhető felszerelés nélkül. Ez eltéréseket eredményezhet az Ön által konfigurált modell specifikációjában. A megadott CO2-értékek a jármű típusjóváhagyása keretében meghatározott értékek.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Egyszerűen tankolhat áramot – a We Charge használatával

A We Charge 2,3 az az intelligens szolgáltatás, amely lehetővé
teszi, hogy feltöltse ID. modelljét otthon és Európa-szerte a
jelenleg több mint 500 000 töltőponton.

A We Charge 2,3 az az intelligens szolgáltatás, amely lehetővé
teszi, hogy feltöltse ID. modelljét otthon és Európa-szerte a
jelenleg több mint 500 000 töltőponton.

Egyszerűen tankolhat áramot – a We Charge használatával

A We Charge 2,3 az az intelligens szolgáltatás, amely lehetővé
teszi, hogy feltöltse ID. modelljét otthon és Európa-szerte a
jelenleg több mint 500 000 töltőponton.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata