Energiahatékonyság futószalagon

Zöld áram a gyárainknak

Erőforrás-kímélő gyártás

Annak érdekében, hogy járműveink CO2-lábnyomát már a kezdetektől minimalizálni tudjuk, gyártósoraink energiaellátását is górcső alá vettük. A világ minden részén megtalálható telephelyeink közül immár több mint 30 teljes mértékben zöldárammal működik. A jövőre nézve pedig azt tervezzük, hogy a járműveink gyártásához felhasznált áram a lehető legnagyobb mértékben megújuló forrásból származzon.

A karbonsemleges* gyártás mintapéldája a Zwickauban található gyárunk, ahol az ID. termékcsalád tagjai CO2-semleges módon gördülnek le a futószalagról. Ehhez a gyár a VW Kraftwerk GmbH. tanúsított zöldáramát használja fel, mely vízerőművektől származik és évente 106 000 tonna CO2-kibocsátást takarít meg.

 

*CO2-kibocsátásunkat, amennyire csak lehetséges, kerüljük és csökkentjük. Beszállítóinkat ennek megfelelően szintén a kibocsátás kerülésére és csökkentésére kötelezzük. A Volkswagennél, illetve az ellátási lánc résztvevőinél nem elkerülhető vagy csökkenthető CO2-kibocsátást pedig azonos mértékű, tanúsított klímavédelmi programokkal ellensúlyozzuk.

A nyersanyagok és az energia környezettudatos felhasználása vezető szerepet játszik a környezetvédelem iránti elkötelezettségünk tekintetében


Stefan Loth
A wolfsburgi Volkswagen gyár vezetője

Hatékonyság a wolfsburgi telephelyen

Nagy lépést tett a karbonkibocsátás tekintetében a wolfsburgi központi gyár, melynek két erőművét 2022-ig széntüzelésről teljes mértékben földgázüzeműre alakítjuk át. A fűtőanyag cseréjével és a wolfsburgi erőmű új, kiváló hatásfokú gázturbináival az áram- és hőtermelés CO2-kibocsátását éves szinten körülbelül 1,5 millió tonnával csökkentjük, amely nagyjából 870 000 darab jármű legyártásakor keletkező szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg. Ezzel a lépéssel világszinten 15%-kal csökkentjük a Volkswagen-csoport gyártóüzemeinek CO2-kibocsátását.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Nullára csökkentjük karbonkibocsátásunkat

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata