Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Több Golf, mint valaha
Az új Golf Variant

Az új Golf Variant sokoldalú és dinamikus - épp, mint Ön! Kívül összetéveszthetetlenül Variant, belül pedig digitális szabadság, variálhatóság jellemzi, mint minden Golfot.

 

Az új Golf Variant számos különlegességgel rendelkezik – röviden máris bemutatunk hármat

Belső kialakítás és helykínálat

Igazán haladó szellemű. És nagyon praktikus.

Bővebben a helykínálatról

Travel Assist

Tartja Önnek a sávot. Másoktól pedig a távolságot.

Bővebben a vezetéstámogató asszisztensrendszerekről

Innovision Cockpit

Digitális szimbiózis, magasabb szintű funkcionalitás.

A digitális kényelemről bővebben

Helykínálat

Belső kialakítás és helykínálat

Igazán haladó szellemű. És nagyon praktikus.

Az új Golf Variant nagyvonalúan elégíti ki igényeit, legyen szó akár a helykínálatról, akár a digitális szolgáltatásokról. A szériafelszereltség részét képező digitális kombinált műszerfalon egy igazán nagy, 25,4 cm-es (10,25 colos) színes képernyőn jelennek meg az Ön számára fontos információk. Kiválaszthatja például a sebesség vagy a kilométer kijelzését, a navigációs térképet vagy a kedvenc rádióadóját. Így mindent könnyedén szemmel tarthat. És ha hátrafelé is vet egy pillantást, akkor meggyőződhet róla: a belső tér minden igényt kielégít a variálható hátsó üléssorával és tágas rakterével. 

Üléskomfort

Otthonosság. És kényelem.

Az új Golf Variant tökéletesen alakítható az egyedi kényelmi igényekhez. Erről gondoskodik az opciós felszerelésként elérhető, 14 irányban részben elektronikusan állítható, különösen kényelmes, masszázsfunkciós deréktámasszal felszerelt ergoActive vezetőülés. Az elülső utasülés a háttámláján kívül az előre néző gyerekülésekhez szériafelszereltségként beszerelt ISOFIX és Top Tether rögzítési pontokkal nyűgözi le az utasát. Így a legkisebbek is biztonságosan és kényelmesen utazhatnak. A hátsó üléseken a felnőttek a kellemesen tágas fej- és lábtérnek köszönhetően igazán jól érezhetik magukat. 

Nyitható panoráma-/tolótető

Igazi különlegesség mindenféle időjárási körülmények között

Feltűnő méretek a hatalmas élményekért: az opcionális panoráma-/tolótető biztosította, fej fölötti szabad kilátásnak köszönhetően a belső tér is megnő optikailag. A színezett ablaküvegek csökkentik a kellemetlen fényvisszaverődést. Egy kis friss levegő? A tolótető az érintéses vezérlés segítségével kinyílik vagy elegánsan becsukódik.

Csomagtér és „Easy Open” funkció

Ajtókat nyit. És további lehetőségeket.

A hétköznapok során meg kell küzdenünk néhány kihívással: Ön is gyakran áll például a csomagtartó előtt az egyik kezében gyermekét tartva, a másik kezében tárgyat cipelve, így nincs szabad keze a csomagtartó nyitásához? Ilyenkor az "Easy Open" funkció* segítségével könnyedén kinyithatja a csomagtérajtót, ehhez csupán egy kis lábmozdulatra van szükség a jármű hátulja alatt. És már pakolhat is az akár 1642 liter raktérkapacitású csomagtartóba. Az alacsony rakodóperem segítségével pedig kényelmesen helyezheti el a vásárolt termékeket. Ezután egyszerűen nyomja meg a belső oldalon található gombot, és a csomagtérajtó automatikusan lecsukódik.

*Ez az opció későbbi időponttól rendelhető. 

Digitális kényelem

Innovision Cockpit

Digitális szimbiózis, magasabb szintű funkcionalitás.

Az opcionális "Discover Pro" navigációs rendszerrel felszerelt digitális műszerfal Innovision Cockpit műszerfallá bővíthető. Ez azt jelenti, hogy a két 25,4 centiméteres (10 colos) képernyő összekapcsolhatóvá válik. Az így kialakított képernyőtartomány a klasszikus tartalmak - fordulatszámmérő, sebességmérő és kilométerszámláló - mellett további hasznos adatokat is megjelenít, mindezt áttekinthetőbben és részletesebben. A Home képernyőn okostelefonjának kedvenc funkcióit jelenítheti meg.

Digital Cockpit

Minden fontos információ a látómezőben.

Az alapfelszereltségként elérhető "Digital Cockpit" kombinált digitális műszerfal egy nagy felbontású, 25,4 cm-es (10 colos) képernyőn mutatja azokat a tartalmakat, amelyeket Ön fontosnak talál: hiszen saját elképzelése alapján kiválaszthatja az olyan hagyományos tartalmakat is, mint pl. a fordulatszámmérő, sebességmérő és a kilométerszámláló, de akár az asszisztensrendszereit is megjelenítheti optikailag, mint ahogy választhatja a navigációs térkép és a média-rendszerek kombinációját is - mindezt igényes grafikai és animációs megoldásokkal.

Hangvezérlés funkció*

Az Ön parancsaira vár.

Az intuitív hangvezérlés funkcióval szerelt új Golf Variantban saját beszédhangjával is kezelheti a rádiót, a telefont, a klímaberendezést és a navigációt. Hangvezérlés segítségével kiválaszthatja a megfelelő rádióadót, a névjegyzékből a kívánt bejegyzést vagy a keresett hívószámot. Ráadásul a We Connect Plus opcionális online hangvezérlés funkciójának köszönhetően az új Golf Variant még ennél is jobban megérti majd Önt. Válassza ki online pl. a kedvenc zenéjét vagy adja meg a navigációs rendszernek a célállomást teljesen intuitív módon.

*Magyar nyelven nem elérhető. 

Head-up-Display

Az úton marad a tekintete

Egyszerre láthatja a legfontosabb információkat és az úttestet. Ez az opcionális Head-up-Display hatalmas előnye az Ön Golfjában. A szélvédő vetítőfelületként megjeleníti a sebességet, a vezetői asszisztensrendszer jelzéseit vagy a navigációs rendszer utasításait. Az információk szembefényben is jól olvashatóak. Ha pedig már nincs szüksége a kijelzőre, bármikor kikapcsolhatja.

Kényelmes kezelés és érintéses vezérlés

Mindent az irányítása alatt tarthat. És ehhez elegendő egyetlen ujjmozdulat.

Az új Golf Variantban a műszerfal klasszikus funkciógombjainak nagy részét érintésre érzékeny felületekre cseréltük: koppintással, simítással, érintéssel vezérelhetők. Az opcionális, érintéssel vezérelhető, multifunkciós, bőr sportkormány is kezelhető egyszerű ujjmozdulatokkal.* Az intelligens menüvezérléssel kombinálva számos funkcióhoz férhet hozzá.  

*Csak R-Line felszereltség esetében. 

Az allergénszűrővel és háromzónás hőmérsékletszabályozással ellátott "Air Care Climatronic" klímaberendezés is egyszerűen és intuitív módon vezérelhető gombok és csúszóérintős vezérlés segítségével. Így a kellemes hőmérséklet beállításához elegendő a kézfej elforgatása, még úgy is, hogy hátul ül. A középkonzolon elhelyezett kiegészítő kezelőelemmel ugyanis a hátsó ülések valamelyikén ülve is beállíthatja a hőmérsékletet. 

Ismerje meg Ön is az új Golf Variant modellt

Vezetői asszisztensrendszerek

Car2X

Felismeri, mi jöhet: Car2X

Azok a járművek, amelyek kommunikálnak egymással a közlekedés során, biztonságosabbá teszik az utakat, kevesebb forgalmi torlódást okoznak és figyelmeztetnek a kialakul vészhelyzetekre. Az alapfelszereltséghez tartozó, veszélyre figyelmeztető rendszer hasznos információkkal segíti a vezetőt, pl. figyelmeztet az építkezésekre vagy a speciális mentőjárművek közeledésére - feltéve, hogy ezek is használnak Car2X rendszert. A kommunikáció WLAN-on (pWLAN-on) keresztül a Car2X technológia segítségével működik. A Car2X funkcióval ellátott, opcionális ACC adaptív sebességtartó automatika számos hasznos információval látja el a vezetőt, vészhelyzet esetén pedig aktívan be is avatkozhat az eseményekbe. Például a forgalmi torlódás végén.

Travel Assist

Tartja Önnek a sávot Másoktól pedig a távolságot

Az opcionális "Travel Assist" kifejezetten hasznos vezetéstámogató rendszer a járműben. Egyetlen gombnyomásra támogatja Önt az egyhangú és fárasztó vezetési helyzetekben.*

  • A "Travel Assist" leginkább autópályán, valamint jól kiépített országúton tartja a sávot és a sebességet, közben pedig a követési távolságot is figyelembe veszi a járművünk előtt haladó forgalomhoz képest.
  • A kettős tengelykapcsolós váltóval együtt kényelmesen vezethet forgalmi dugóban és araszoló forgalomban egyaránt.* A rendszer határain belül. A járművezetőnek továbbá mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse.

*A rendszer határain belül. A járművezetőnek továbbá mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse.

ACC adaptív távolságtartó automatika „Stop & go” és sebességkorlátozó funkcióval

Nagyobb távolság. Nagyobb kényelem.

A "Stop & go"* és sebességkorlátozó funkciókkal felszerelt széria ACC adaptív távolságtartó automatika tartja az Ön által előzetesen beállított maximális sebességet,** valamint a járműve előtt haladó járműhöz képest a követési távolságot. Az ACC-t az opcionális navigációs rendszerrel összekapcsolva az előrelátó sebességszabályozás és kanyarodást segítő rendszer egészíti ki. Beállítja a jármű sebességét a navigációból származó útvonaladatoknak megfelelően a kanyarokban, kereszteződésekben (lekanyarodáskor) és körforgalmakban.***

*DSG váltó esetén.

**Maximum 210 km/h-ig.

***A rendszer határain belül.

Park Assist* parkolássegítő rendszer és parkolási segédrendszer

Parkolás könnyedén.

Az új Golf Variantban az opcionális parkolási segédrendszerrel felszerelt "Park Assist" parkolássegítő rendszer nemcsak a megfelelő méretű parkolóhelyet jelzi elhaladáskor, hanem be is parkol Ön helyett.* Önnek csupán a kuplung-, gáz- és fékpedált kell nyomnia. A többit megoldja a parkolássegítő rendszer.

  • Az érzékelők megkeresik a megfelelő parkolóhelyet (max. 40 km/h sebesség esetén).
  • Az úttal párhuzamos parkolóhelyek esetén beparkolásnál a jármű hosszához képest 80 cm-t kell hagyni a manőverezéshez, kiálláskor pedig legalább 25 cm-nek kell maradnia a jármű előtt és mögött.
  • Az úttestre merőleges parkolóhelyek esetén mindkét oldalról 35 cm-es távolság szükséges.

*Csak a Travel Assist II csomagban érhető el.

*A rendszer határain belül. A járművezetőnek mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására, és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse.

Side Assist sávváltást segítő rendszer

Sávváltás segédrendszerrel.

A "Side Assist" sávváltást segítő rendszer megjeleníti a külső tükörben a holttérben vagy az Ön járműve mögött 50 méteren belül haladó járműveket.* Ha a sávváltás megkezdéséhez bekapcsolja az irányjelzőt, a rendszer kiszámolja, hogy ezek közül valamelyik jármű pozíciója vagy sebessége veszélyes lehet-e az Ön számára, és adott esetben a külső tükörben feltűnő villogással hívja fel erre a figyelmet.

*A rendszer határain belül. A járművezetőnek mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására, és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse.

Lane Assist sávkövető rendszer

Maradjon a sávjában!

Monoton vezetés közben előfordulhatnak kockázatos helyzetek. Ilyenkor jön a képbe a "Lane Assist": a rendszer 60 km/h sebesség felett felismeri, ha a jármű véletlenül elhagyja a saját sávját és a járművezető figyelmét egy korrekciós kormányrásegítéssel újra a vezetésre irányítja.*

*A rendszer határain belül. A járművezetőnek továbbá mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse. 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata