Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2021.2.2 Megkezdődött az ID.3 sorozatgyártása: A drezdai Transparent Factory a Volkswagen ID. otthona lesz

A drezdai Transparent Factory pénteken megkezdte a teljesen elektromos ID.3 sorozatgyártását. Ez az ID.3 második gyártási helye, és már a negyedik helyszín a világon, amely a Modular Electric Drive Toolkit (MEB) alapján gyártott Volkswagen-modelleket gyártja. Ugyanakkor, a Volkswagen új fejezetet nyit a szászországi fővárosban: az elkövetkező években a korábbi „Center of Future Mobility” folyamatosan átalakul „Home of the ID.” -vá.

A központi cél: a Volkswagen németországi világítótornyaként, az ügyfeleknek, a látogatóknak és a vendégeknek az ID. család holisztikus élményét kínálva - a kezdeti tanácsadástól és tesztvezetéstől kezdve a gyárlátogatásokon, az ID.3 együtt történő építésén, és a modern eseményformátumokon át, az elektromos járművek átadásáig kíván működni. A stratégiai átrendeződés további fókuszában egy olyan kutatási és innovációs telephely fejlesztése áll, amely kísérleti jellegű innovatív projekteket hajt végre későbbi felhasználásra a Volkswagen nagy kapacitású telephelyein.

Thomas Ulbrich, a Volkswagen Elektromos Mobilitás Igazgatóságának tagja elmondta: "a Volkswagen folytatja elektromos offenzíváját. Az új elektromos modellek mellett ide tartozik a globális termelési hálózat átalakítása is. Drezdában már a negyedik Volkswagen telephelyet alakítjuk át az új ID. család és a MEB számára. Ugyanakkor, a Zwickau elektromos autógyárban és a két kínai MEB üzemünkben minden héten növeljük a termelés mennyiségét. Ezzel megerősítjük azon törekvéseinket, hogy globális vezető szerepet töltsünk be az elektromos mobilitás terén."

Danny Auerswald, a Transparent Factory telephelyvezetője szerint: "a Transparent Factory fontos szerepet játszik a Volkswagen márkán belül: itt a látogatók, az ügyfelek és a vendégek közvetlenül érintkeznek a holnap mobilitásával. Gyártóüzem, turisztikai attrakció, rendezvény helyszín, tesztlabor és szállítóközpont vagyunk - egyben. Az ID.3 gyártásának megkezdésével zöld utat adunk stratégiai átrendeződésünknek."

Thomas Aehlig, a Transparent Factory Üzemi Tanácsának elnöke elmondta: "2017-ben mi voltunk az első telephely, amely teljesen átalakult az elektromos mobilitás irányába. Az üzemi tanácsként nagyon fontos volt - és most is - továbbra is biztosítani a foglalkoztatást Drezdában. Garantáljuk a márka és a Csoport számára az új üzleti területek hozzáadott értékét. Műszaki szempontból most képesek vagyunk további MEB modellek gyártására a Transparent Factory-ben."

Az első ID.3 a szász gazdasági és közlekedési miniszter, Martin Dulig, a drezdai polgármester, Dirk Hilbert, a Volkswagen Sachsen vezetősége, Dr. Stefan Loth (Technológia és Logisztika), Karen Kutzner (Pénzügy&Controlling) és Dirk Coers (Humán erőforrások), valamint a Volkswagen Saxony Általános Üzemi Tanácsának elnöke, Jens Rothe jelenlétében gördült le a futószalagról.

A világszerte növekvő MEB gyártási hálózat

A Transparent Factory már a világ negyedik telephelye, amely a Modular Electric Drive Toolkit alapján Volkswagen elektromos autókat gyárt. Az első telephely, a zwickaui üzem indította meg a MEB gyártását. 2020 végén a kínai Antingban és Foshanban is megkezdték a MEB járművek gyártását. Ennek a négy üzemnek a maximális gyártási kapacitása évente több mint 900 000 jármű. A következő telephelyek Emdenben, Hannoverben és Chattanoogában (USA) szintén a MEB gyártására készülnek.

Az e-Golf 2017-es indulásához hasonlóan az ID.3 gyártása is hétfőtől péntekig egy műszakkal és 35 járművel kezdődik. A túrák rendszeres látogatási ideje változatlan: hétfőtől szombatig 9: 30-18: 30, vasárnap 9: 30-17: 00.

A foglalkoztatást új üzleti területek biztosítják a helyszínen

A termelés mellett ez új vagy kibővített üzleti területeket hoz létre. Jelenleg 380 alkalmazott dolgozik a Volkswagen drezdai telephelyén.

A jövőben lényegesen több járművet adnak át az ügyfeleknek a Transparent Factory-ban. Ennek érdekében a közelmúltban a gyárban létrehoztak egy második átadó pontot, amely egyedülálló az autóiparban. A vásárlóknak átadott járművek száma várhatóan a 2019-es 1301-ről és a 2020-as 3296-ról 2021-ben több mint 5000 járműre emelkedik. A cél 2022-ig évi 9700 átadás lesz.

A drezdai Functional Testing állomás tovább bővül. A járművek teljes fejlesztését szolgáló tesztelőállomások világméretű hálózatának szerves része. Fókuszpontjai: segédrendszerek, mobil online szolgáltatások, motorok és futóművek tesztelése.

A Műszaki Járműszolgálatban a használt járműveket ellenőrzik és javítják. A Transparent Factory-ben elektromos járműveket is készítenek átadásra. A cél elsősorban Drezdában gyártott járművek átadása Drezdában.

Ezenkívül a Transparent Factory-ben a Production 4.0 témája kerül előtérbe. A vezérelv a bonyolult műveletek automatizálása és digitalizálása az összeszerelés és a logisztika területén. Pontosabban, a gyár a vállalat tervezett kísérleti üzemeként fog működni az új technológiák fejlesztése és alkalmazása érdekében valós sorozatú folyamatokban.

Technikai felszerelés az ID.3-hoz két hullámban

2021 elején a Transparent Factory termelési területét átalakították, hogy megfeleljen a Modular Electric Drive Toolkit (MEB) követelményeinek. Az ID.3-hoz szükséges első átalakításokra már 2020 nyarán került sor. A hét állomás egyikeként átalakították a "házasságot", ahol a karosszéria és az alváz összetalálkozik. A téli átalakítási intézkedések magukban foglalják például egy olyan rendszer telepítését, amely a panorámatető beszerelését végzi, valamint a vezetőfülke és az ülésrendszer felszerelésére szolgáló megfogó eszközök adaptálását.

Drezdai Transparent Factory: Elektromos telephely 2017 óta, és az elektromos mobilitás bemutatóhelye

A 2001-es nyitás óta a luxusszedán Phaeton (84 235 darab, 2001-2016), a Bentley Flying Spur (2186 darab, 2005/2006 és 2013/2014) és 2017 óta az e-Golf (50 401 darab) gurult le a Transparent Factory gyártósoráról.

Az e-Golf beindítása a vállalat stratégiai átalakításaként a "jövő mobilitásának központjává" is tette. Olyan innovatív üzleti területek, mint a Volkswagen start-up programja a "Future Mobility Incubator" és a "Future Mobility Campus", egy képzési és továbbképzési oktató laboratórium, a járművek kiszállításának bővítése és a Production 4.0 tesztterülete, alkalmassá tette a helyszínt a jövőre. Ez a sikeres átalakulás teljes sebességgel folytatódik az ID.3 sorozatgyártásával és a stratégiai átrendeződéssel a "Home of ID" felé.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata