Menü schließen
Bezárás

2021.2.2 Megkezdődött az ID.3 sorozatgyártása: A drezdai Transparent Factory a Volkswagen ID. otthona lesz

A drezdai Transparent Factory pénteken megkezdte a teljesen elektromos ID.3 sorozatgyártását. Ez az ID.3 második gyártási helye, és már a negyedik helyszín a világon, amely a Modular Electric Drive Toolkit (MEB) alapján gyártott Volkswagen-modelleket gyártja. Ugyanakkor, a Volkswagen új fejezetet nyit a szászországi fővárosban: az elkövetkező években a korábbi „Center of Future Mobility” folyamatosan átalakul „Home of the ID.” -vá.

A központi cél: a Volkswagen németországi világítótornyaként, az ügyfeleknek, a látogatóknak és a vendégeknek az ID. család holisztikus élményét kínálva - a kezdeti tanácsadástól és tesztvezetéstől kezdve a gyárlátogatásokon, az ID.3 együtt történő építésén, és a modern eseményformátumokon át, az elektromos járművek átadásáig kíván működni. A stratégiai átrendeződés további fókuszában egy olyan kutatási és innovációs telephely fejlesztése áll, amely kísérleti jellegű innovatív projekteket hajt végre későbbi felhasználásra a Volkswagen nagy kapacitású telephelyein.

Thomas Ulbrich, a Volkswagen Elektromos Mobilitás Igazgatóságának tagja elmondta: "a Volkswagen folytatja elektromos offenzíváját. Az új elektromos modellek mellett ide tartozik a globális termelési hálózat átalakítása is. Drezdában már a negyedik Volkswagen telephelyet alakítjuk át az új ID. család és a MEB számára. Ugyanakkor, a Zwickau elektromos autógyárban és a két kínai MEB üzemünkben minden héten növeljük a termelés mennyiségét. Ezzel megerősítjük azon törekvéseinket, hogy globális vezető szerepet töltsünk be az elektromos mobilitás terén."

Danny Auerswald, a Transparent Factory telephelyvezetője szerint: "a Transparent Factory fontos szerepet játszik a Volkswagen márkán belül: itt a látogatók, az ügyfelek és a vendégek közvetlenül érintkeznek a holnap mobilitásával. Gyártóüzem, turisztikai attrakció, rendezvény helyszín, tesztlabor és szállítóközpont vagyunk - egyben. Az ID.3 gyártásának megkezdésével zöld utat adunk stratégiai átrendeződésünknek."

Thomas Aehlig, a Transparent Factory Üzemi Tanácsának elnöke elmondta: "2017-ben mi voltunk az első telephely, amely teljesen átalakult az elektromos mobilitás irányába. Az üzemi tanácsként nagyon fontos volt - és most is - továbbra is biztosítani a foglalkoztatást Drezdában. Garantáljuk a márka és a Csoport számára az új üzleti területek hozzáadott értékét. Műszaki szempontból most képesek vagyunk további MEB modellek gyártására a Transparent Factory-ben."

Az első ID.3 a szász gazdasági és közlekedési miniszter, Martin Dulig, a drezdai polgármester, Dirk Hilbert, a Volkswagen Sachsen vezetősége, Dr. Stefan Loth (Technológia és Logisztika), Karen Kutzner (Pénzügy&Controlling) és Dirk Coers (Humán erőforrások), valamint a Volkswagen Saxony Általános Üzemi Tanácsának elnöke, Jens Rothe jelenlétében gördült le a futószalagról.

A világszerte növekvő MEB gyártási hálózat

A Transparent Factory már a világ negyedik telephelye, amely a Modular Electric Drive Toolkit alapján Volkswagen elektromos autókat gyárt. Az első telephely, a zwickaui üzem indította meg a MEB gyártását. 2020 végén a kínai Antingban és Foshanban is megkezdték a MEB járművek gyártását. Ennek a négy üzemnek a maximális gyártási kapacitása évente több mint 900 000 jármű. A következő telephelyek Emdenben, Hannoverben és Chattanoogában (USA) szintén a MEB gyártására készülnek.

Az e-Golf 2017-es indulásához hasonlóan az ID.3 gyártása is hétfőtől péntekig egy műszakkal és 35 járművel kezdődik. A túrák rendszeres látogatási ideje változatlan: hétfőtől szombatig 9: 30-18: 30, vasárnap 9: 30-17: 00.

A foglalkoztatást új üzleti területek biztosítják a helyszínen

A termelés mellett ez új vagy kibővített üzleti területeket hoz létre. Jelenleg 380 alkalmazott dolgozik a Volkswagen drezdai telephelyén.

A jövőben lényegesen több járművet adnak át az ügyfeleknek a Transparent Factory-ban. Ennek érdekében a közelmúltban a gyárban létrehoztak egy második átadó pontot, amely egyedülálló az autóiparban. A vásárlóknak átadott járművek száma várhatóan a 2019-es 1301-ről és a 2020-as 3296-ról 2021-ben több mint 5000 járműre emelkedik. A cél 2022-ig évi 9700 átadás lesz.

A drezdai Functional Testing állomás tovább bővül. A járművek teljes fejlesztését szolgáló tesztelőállomások világméretű hálózatának szerves része. Fókuszpontjai: segédrendszerek, mobil online szolgáltatások, motorok és futóművek tesztelése.

A Műszaki Járműszolgálatban a használt járműveket ellenőrzik és javítják. A Transparent Factory-ben elektromos járműveket is készítenek átadásra. A cél elsősorban Drezdában gyártott járművek átadása Drezdában.

Ezenkívül a Transparent Factory-ben a Production 4.0 témája kerül előtérbe. A vezérelv a bonyolult műveletek automatizálása és digitalizálása az összeszerelés és a logisztika területén. Pontosabban, a gyár a vállalat tervezett kísérleti üzemeként fog működni az új technológiák fejlesztése és alkalmazása érdekében valós sorozatú folyamatokban.

Technikai felszerelés az ID.3-hoz két hullámban

2021 elején a Transparent Factory termelési területét átalakították, hogy megfeleljen a Modular Electric Drive Toolkit (MEB) követelményeinek. Az ID.3-hoz szükséges első átalakításokra már 2020 nyarán került sor. A hét állomás egyikeként átalakították a "házasságot", ahol a karosszéria és az alváz összetalálkozik. A téli átalakítási intézkedések magukban foglalják például egy olyan rendszer telepítését, amely a panorámatető beszerelését végzi, valamint a vezetőfülke és az ülésrendszer felszerelésére szolgáló megfogó eszközök adaptálását.

Drezdai Transparent Factory: Elektromos telephely 2017 óta, és az elektromos mobilitás bemutatóhelye

A 2001-es nyitás óta a luxusszedán Phaeton (84 235 darab, 2001-2016), a Bentley Flying Spur (2186 darab, 2005/2006 és 2013/2014) és 2017 óta az e-Golf (50 401 darab) gurult le a Transparent Factory gyártósoráról.

Az e-Golf beindítása a vállalat stratégiai átalakításaként a "jövő mobilitásának központjává" is tette. Olyan innovatív üzleti területek, mint a Volkswagen start-up programja a "Future Mobility Incubator" és a "Future Mobility Campus", egy képzési és továbbképzési oktató laboratórium, a járművek kiszállításának bővítése és a Production 4.0 tesztterülete, alkalmassá tette a helyszínt a jövőre. Ez a sikeres átalakulás teljes sebességgel folytatódik az ID.3 sorozatgyártásával és a stratégiai átrendeződéssel a "Home of ID" felé.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team