Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2021.1.20 A Golf 2020-ban ismét a németek és az európaiak kedvenc autója

A Volkswagen Személyautók márka ikonja, a Golf teljes sebességgel robog előre, miután 2020. őszétől mind a nyolc modellváltozat elérhető vált az ügyfelek számára. A tavalyi évben ismét ez a modell volt a legkeresettebb Európában összesen közel 312 000 kiszállítással. A wolfsburgi ikon volt 2020-ban Németország legnagyobb darabszámban értékesített autója, amikor is közel 133 900 kiszállítást teljesített a márka. „2020-ban a Golf továbbra is az őt megillető helyen van.” – nyilatkozta Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka vezérigazgatója.


"A Golf nyolcadik generációjával zökkenőmentesen folytattuk az előző generációk sikertörténetét. Ez a jármű műszaki szempontból továbbra is számos tekintetben mércét állít." - mondta Brandstätter. "Miután a koronavírus járvány tavaszi kitörése félbeszakította ez éppen induló piaci bevezetést, a Golfnak rengeteg mindent kellett behozni az év második felében. Különösképpen a fontosabb modellváltozatok elérhetősége, mint amilyen a GTI, a GTD és a GTE adott újabb lökést a Golf eredményeinek a harmadik negyedévben." - tette hozzá Brandstätter. A hibrid modellek iránti nagy kereslet szintén hozzájárult ehhez a sikerhez. Ennek köszönhetően az év végére minden harmadik átadott Golf egy hibrid modell volt. Az év végének dinamikáját remekül érzékelteti az a tény, hogy Európában közel 312 000 Golf modellt vehettek át az ügyfelek, egyedül az év második felében pedig közel 179 000 Golf jelent meg az utakon.

Az év végén a Golf volt messze a legjobb a forgalomba helyezési statisztikák alapján Németországban, őt követte két másik Volkswagen modell, a Tiguan és a Passat. A legmagasabban rangsorolt versenytárs modell csupán a negyedik helyet tudta megszerezni az értékesítési listában.

A Golf modellt a német szaksajtó egybehangzóan választotta a kompakt kategória legjobbjának és ő lett az Auto Motor und Sport, az Auto Bild és az Auto Zeitung magazinok 16 összehasonlító tesztjének győztese is. Az ügyfelek is osztják ezt a véleményt, hiszen az ő döntésük alapján lett ismét a Golf a legjobb. "Szeretném megköszönni minden ügyfelünknek, hogy megtiszteltek a bizalmukkal. De köszönet illeti a teljes csapatunkat is, akik tökéletes munkát végeztek a koronavírus járvány okozta nehéz körülmények között is." - nyilatkozta Brandstätter.

1. Golf GTI (180 kW/245 LE) - (NEDC ciklus alapján) üzemanyag fogyasztás (l/100 km): 9.0 - 8.6 (városi), 5.6 - 5.3 (városon kívüli), 6.9 - 6.5 (vegyes); széndioxid kibocsátás (vegyes, g/km): 157 - 149; hatékonysági osztály: D-C.

2. Golf GTD (147 kW/200 LE), 7 fokozatú DSG sebességváltóval - (NEDC ciklus alapján) üzemanyag fogyasztás (l/100 km): 5.4 (városi), 3.9 (városon kívüli), 4.4 (vegyes); széndioxid kibocsátás (vegyes, g/km): 117; hatékonysági osztály: A.

3. Golf GTE - (NEDC ciklus alapján) üzemanyag fogyasztás (l/100 km): 1.5, villamosenergia fogyasztás (kWh/100 km): 11.4 (vegyes) ; széndioxid kibocsátás (vegyes, g/km): 34; hatékonysági osztály: A+.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata