Menü schließen
Bezárás

2021.1.20 A Golf 2020-ban ismét a németek és az európaiak kedvenc autója

A Volkswagen Személyautók márka ikonja, a Golf teljes sebességgel robog előre, miután 2020. őszétől mind a nyolc modellváltozat elérhető vált az ügyfelek számára. A tavalyi évben ismét ez a modell volt a legkeresettebb Európában összesen közel 312 000 kiszállítással. A wolfsburgi ikon volt 2020-ban Németország legnagyobb darabszámban értékesített autója, amikor is közel 133 900 kiszállítást teljesített a márka. „2020-ban a Golf továbbra is az őt megillető helyen van.” – nyilatkozta Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka vezérigazgatója.


"A Golf nyolcadik generációjával zökkenőmentesen folytattuk az előző generációk sikertörténetét. Ez a jármű műszaki szempontból továbbra is számos tekintetben mércét állít." - mondta Brandstätter. "Miután a koronavírus járvány tavaszi kitörése félbeszakította ez éppen induló piaci bevezetést, a Golfnak rengeteg mindent kellett behozni az év második felében. Különösképpen a fontosabb modellváltozatok elérhetősége, mint amilyen a GTI, a GTD és a GTE adott újabb lökést a Golf eredményeinek a harmadik negyedévben." - tette hozzá Brandstätter. A hibrid modellek iránti nagy kereslet szintén hozzájárult ehhez a sikerhez. Ennek köszönhetően az év végére minden harmadik átadott Golf egy hibrid modell volt. Az év végének dinamikáját remekül érzékelteti az a tény, hogy Európában közel 312 000 Golf modellt vehettek át az ügyfelek, egyedül az év második felében pedig közel 179 000 Golf jelent meg az utakon.

Az év végén a Golf volt messze a legjobb a forgalomba helyezési statisztikák alapján Németországban, őt követte két másik Volkswagen modell, a Tiguan és a Passat. A legmagasabban rangsorolt versenytárs modell csupán a negyedik helyet tudta megszerezni az értékesítési listában.

A Golf modellt a német szaksajtó egybehangzóan választotta a kompakt kategória legjobbjának és ő lett az Auto Motor und Sport, az Auto Bild és az Auto Zeitung magazinok 16 összehasonlító tesztjének győztese is. Az ügyfelek is osztják ezt a véleményt, hiszen az ő döntésük alapján lett ismét a Golf a legjobb. "Szeretném megköszönni minden ügyfelünknek, hogy megtiszteltek a bizalmukkal. De köszönet illeti a teljes csapatunkat is, akik tökéletes munkát végeztek a koronavírus járvány okozta nehéz körülmények között is." - nyilatkozta Brandstätter.

1. Golf GTI (180 kW/245 LE) - (NEDC ciklus alapján) üzemanyag fogyasztás (l/100 km): 9.0 - 8.6 (városi), 5.6 - 5.3 (városon kívüli), 6.9 - 6.5 (vegyes); széndioxid kibocsátás (vegyes, g/km): 157 - 149; hatékonysági osztály: D-C.

2. Golf GTD (147 kW/200 LE), 7 fokozatú DSG sebességváltóval - (NEDC ciklus alapján) üzemanyag fogyasztás (l/100 km): 5.4 (városi), 3.9 (városon kívüli), 4.4 (vegyes); széndioxid kibocsátás (vegyes, g/km): 117; hatékonysági osztály: A.

3. Golf GTE - (NEDC ciklus alapján) üzemanyag fogyasztás (l/100 km): 1.5, villamosenergia fogyasztás (kWh/100 km): 11.4 (vegyes) ; széndioxid kibocsátás (vegyes, g/km): 34; hatékonysági osztály: A+.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team