Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2020.9.17 Új Értékesítési, Marketing és Vevőszolgálati igazgatósági tag a Volkswagen Személyautók márkánál

Klaus Zellmer, a Porsche Cars North America Inc. korábbi elnök-vezérigazgatója a Volkswagen Személyautók márka Értékesítési, Marketing és Vevőszolgálati igazgatósági tagjává válik 2020. szeptember 15-től. Elődje Jürgen Stackmann, aki elhagyja a Volkswagen Csoportot.

Klaus Zellmer, a Porsche Cars North America Inc. korábbi elnök-vezérigazgatója a Volkswagen Személyautók márka Értékesítési, Marketing és Vevőszolgálati igazgatósági tagjává válik 2020. szeptember 15-től. Elődje Jürgen Stackmann, aki elhagyja a Volkswagen Csoportot.

"Jürgen Stackmann kihívásokkal teli időkben, nagy elkötelezettséggel és hozzáértéssel irányította az értékesítést az elmúlt öt évben. Ugyanakkor felkészítette részlegét az iparágunk előtt álló átalakulás főbb kérdéseire. Különösen hálásak vagyunk neki ezekért az eredményekért "- kommentálta Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka vezérigazgatója, majd így folytatta:" Klaus Zellmer több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az értékesítés területén, és széleskörű ismerettel rendelkezik a nemzetközi autóiparral kapcsolatban. Vele együtt szisztematikusan folytatjuk az "Új Volkswagen" program által kijelölt irányt. "

Klaus Zellmer diplomás közgazdász. 23 éve dolgozik a Porsche AG-nél. Szakmai karrierjét 1994-ben kezdte Willi Diez professzor kutatási asszisztenseként a nürtingeni Institut für Automobilwirtschaft (IFA) munkatársaként. Zellmer 1997-ben a Porsche AG-nél igazgatósági asszisztensét kezdett. 1999 januárjában az értékesítési hálózat fejlesztésével foglalkozott a francia Porsche-nál, majd ugyanazon év júniusában Észak-Amerika regionális vezetőjeként csatlakozott a stuttgarti Porsche AG-hez. 2000-ben Klaus Zellmer Lipcsébe költözött, hogy a Porsche AG marketing- és disztribúciós projektmenedzsereként dolgozzon, és 2002-ben kinevezték a vállalat értékesítési és marketing igazgatójává. 2007-ben a bietigheimi Porsche Germany marketing vezetőjévé nevezték ki. Három évvel később a Porsche Germany vezérigazgatója lett. 2015-ben Klaus Zellmert nevezték ki az amerikai atlantai Porsche Cars North America elnök-vezérigazgatójává.

Jürgen Stackmann üzleti tanulmányokat folytatott. Tíz éve dolgozik a Volkswagen csoportnál. Szakmai karrierjét 1989-ben kezdte a kölni Fordban, mint gyakornok. Miután különböző posztokat töltött be az értékesítésben, 1999-ben a Ford németországi marketing igazgatójának nevezték ki. Stackmann 2005-ben a londoni Ford Europe-ba költözött, mint marketing alelnök. 2006-ban kinevezték a Ford Werke AG ügyvezető igazgatójának és vezérigazgatójának. 2010-ben a ŠKODA AUTO-hoz költözött a cseh Mladá Boleslavba, az Értékesítésért és Marketingért felelős igazgatósági tagként. 2012-ben Jürgen Stackmann vette át Volkswagen Csoport és a Volkswagen Személyautók márka marketing vezetői posztját Wolfsburg. 2013-ban a SEAT S.A. elnökévé nevezték ki a spanyolországi Martorellben. Jürgen Stackmannt 2015-ben nevezték ki a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának Értékesítésért, Marketingért és Vevőszolgálatért felelős tagjává.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata