Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2020.6.2 Mérföldkő a Volkswagen-Ford globális szövetségben

Mérföldkő a Volkswagen-Ford globális szövetségében: A Volkswagen AG Felügyelő Bizottsága újabb megállapodásokat hagyott jóvá a Ford Motor Company-val tavaly bejelentett együttműködés keretében. A projektekben megvalósuló együttműködés főbb pontjai a két vállalat képviselőinek aláírása után, várhatóan a közeljövőben jöhetnek létre. Első lépésként a tervek szerint három projektet valósítanak meg az elektrifikáció és a haszonjárművek területén. A Volkswagen-Ford globális szövetség - amely nem jár a társaságok közötti kereszt-tulajdonlással – várhatóan az éves hatékonyság növelését fogja eredményezni a két vállalat számára.

A hivatalos jóváhagyás előtt álló megállapodás a javaslatok szerint várhatóan a következő projektekre terjed ki:

-Európában a Ford egyik elektromos gépkocsijában a Volkswagen moduláris elektromos alaplemezét (MEB) használják.

-A Ford által kifejlesztett, és a Volkswagen Haszonjárművek által adaptált közepes méretű pick-up megjelenése a kiválasztott piacokon.

-Két további megvalósítandó együttműködési projekt: a Volkswagen Haszonjárművek lesz felelős egy városi kisáruszállító kifejlesztéséért, míg a Ford felügyeli egy kisteherautó megtervezését az egytonnás rakodó kapacitású szegmensben.

Ezeket további projektek is követhetik, illetve létrejöhet a befektetés az Argo AI-ba, az önvezető gépkocsik platformját gyártó cégbe.

Az együttműködés révén mindkét gyártó jelentős hasznot vár a megosztott fejlesztési költségek, valamint a termelési szinergiák miatt.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata