Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2020.3.18 A Volkswagen Személyautók márka a koronavírus-válság miatt csütörtökön felfüggeszti a termelést

A Volkswagen Személyautók márka fokozatosan leállítja gyártói tevékenységét európai gyáraiban. Ez a Volkswagen Group Components gyárait is érinti. Ez a márka válasza a kereslet gyors csökkenésére a gépjárműpiacon. A beszállítók ellátási láncaival kapcsolatos kockázatok szintén növekednek. Ennek oka a koronavírus-fertőzés jelentősen felgyorsult mértéke és az ebből következő, a hatóságok által megtett intézkedések. Ezért a gyárak kezdetben várhatóan két hétig bezárnak. Az érintett német üzemekben az intézkedéseket csütörtökön a délutáni műszak végétől kell alkalmazni.

Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka üzemeltetési igazgatója szerint: "A koronavírus Európában való elterjedése egyre inkább káros hatással van a keresleti helyzetre. Ugyanakkor egyre nehezebb lesz beszállítói alkatrészekkel ellátni üzemeinket. Ezért úgy döntöttünk, hogy csütörtökön a délutáni műszak végétől összehangolt módon leállítjuk a termelést. Meggyőződésünk, hogy ez azon alkalmazottaink érdekeit is szolgálja, akik egyre inkább aggódnak a koronavírus elterjedése miatt. "

Gunnar Kilian, a Volkswagen Csoport HR igazgatósági tagja hangsúlyozta: "Átfogó egészségvédelmi intézkedéseinket számos egyéb intézkedéssel is kiegészítettük. Megértjük alkalmazottaink aggodalmait. A koronavírus járvány Kínában történt megjelenése óta következetesen azon az elv alapján működünk, hogy az egészség az elsődleges prioritásunk. Munkatársaink erre támaszkodhatnak. "

Bernd Osterloh, az Üzemi Tanács elnöke üdvözölte a termelés felfüggesztését: "Olyan esetekben, amikor az emberek már nem találkozhatnak játszótéren vagy koncerteken, nem mehetnek templomba vagy este egy étterembe, és már nem vásárolnak autót, illetve a Volkswagennek beszállítási problémái vannak, a termelés nem mehet egyszerűen úgy, mintha semmi sem történt volna. A gyártásban dolgozó kollégáink számára tehát nincs más alternatíva mint a gyártás ellenőrzött felfüggesztése. Az összes nyitott kérdést tisztázni kell a társaság és az Üzemi Tanács között. "

Munkavállalóinak védelme érdekében a Volkswagen további intézkedéseket hajt végre a koronavírus terjedésének megakadályozására. A mai naptól kezdve bezárják a vállalat étkezdéit, önkiszolgáló üzleteit, kávézóit, bisztróit, éttermeit és vendéglátó-ipari szolgáltatásait. Általános elvként az összes találkozót Skype-on vagy videón keresztül tartja meg. Az összes főbb eseményt törölték.

Ezenkívül különös védelmet kell alkalmazni azon munkavállalók esetében, akik a szívet vagy tüdőt érintő korábbi esetek miatt különleges egészségügyi kockázatokkal rendelkeznek, és ez többek között a gyengült immunrendszerrel rendelkező munkavállalókra is vonatkozik.

Ezenkívül azon munkavállalók számára, akik március 14. után térnek vissza más országokból Németországba, azonnali hatállyal tilos belépni a Volkswagen AG üzemeibe és egyéb létesítményeibe a 14 napos inkubációs időszak alatt.

Annak érdekében, hogy a vírus terjedése a lehető legalacsonyabb legyen, nagymértékben kerülni kell az érintkezést. A vezetőknek és az alkalmazottaknak át kell vizsgálniuk a mobil munkavégzés lehetőségeit, például az otthoni munkát. Általános elv: a mobil munka akár heti öt nap is lehet.

Az intézkedések magukban foglalják az üzleti utak általános megállítását - minden üzem és más országok számára is. Ez vonatkozik az üzemek közötti utazásokra is. Az egységek közötti belső ingajáratot már leállították.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata