Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

2019.11.29 Másfél millió forintos adománnyal támogatta a Volkswagen az SOS Gyermekfalvakat

Volkswagen pályanapot szervezett ősszel a márka hazai képviselete a Hungaroringen, amely során a Volkswagen tulajdonosok előzetes regisztrációt követően több kört is megtehettek versenykörülmények között autójukkal a mogyoródi versenypályán. A rendezvényt követően a márka – a Volkswagen tulajdonosok döntése alapján – másfél millió forintos támogatást ajánlott fel az SOS Gyermekfalvak részére, amelyet a MOL Fehérvár FC stadionjában vehetett át a szervezet egy hat gyermeket nevelő SOS család és a fehérvári csapat játékosainak társaságában.

Szeptember 28-án pályanapot szervezett a Volkswagen a Hungaroringen, amely során - előzetes regisztrációt követően - az autósok versenykörülmények között hajthattak fel a mogyoródi aszfaltcsíkra, ahol csaknem háromszáz Volkswagen rótta a köröket különböző idősávokban.

De a rendezvény nemcsak az autózásról szólt, ugyanis a márkavezetés a pályanap kapcsán és a társadalmi felelősségvállalás keretében másfél millió forintos adományt ajánlott fel, amelynek sorsáról a Volkswagen-rajongókkal és tulajdonosokkal közösen döntöttek. "Saját közösségünk építésével párhuzamosan szeretnénk másokat is segíteni, éppen ezért a márka minden évben számos, jó ügy mellett kiállva nyújt támogatást. Ezúttal a márkarajongókat is bevontuk a döntésbe, akik öt szervezet közül választhatták ki, hová kerüljön a másfél millió forintos támogatás" - tájékoztatott Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója. - "A pályanapot megelőzően a közösségi oldalunkon indult a szavazás, és a legtöbben a SOS Gyermekfalvakra tették a voksukat."

A pénzadományt viszont nem a mogyoródi versenypályán, hanem Székesfehérváron, a MOL Fehérvár FC stadionjában nyújtotta át a Volkswagen, méghozzá egy különleges esemény során: egy hatgyermekes kecskeméti, SOS nevelőszülői család kérése volt, hogy az összesen hat (három saját és három nevelt) gyermekükből két kisfiuk és egy kislányuk focizhasson a MOL Aréna Sóstó gyepén, a 95-szörös válogatott Juhász Roland és a magyar bajnokság tavalyi év legjobbjának választott Nego Loic társaságában. A fehérvári klub örömmel adott otthont az eseménynek. Először Juhász Roland körbevezette a gyerekeket a Vidi Múzeumban, s mesélt azokról a serlegekről, amelyeket már ő emelhetett a magasba a piros-kékeknél, majd rövid bemelegítés után jöhetett az örömfoci, amelyen a gyermekek már a csapattól ajándékba kapott, névre szóló mezben léptek pályára.

A közös játék után Dalnoki Balázs adta át a márka másfél millió forintos adományát Dobó Andreának, az SOS Gyermekfalvak képviselőjének, aki elmondta, hogy a szervezet közel 400 gyereknek nyújt szerető és biztonságos otthont Kecskeméten, Kőszegen, Orosházán és a települések 60 kilométeres körzetében. Az intézmény alapvetően olyan gyerekeknek biztosít segítséget, akikről szüleik valamilyen oknál fogva nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS-be, ahol nevelőszülőknél, családias környezetben nőhetnek fel. Hozzátette azt is, hogy a nevelőszülői háttér megteremtése mellett gondoskodnak a fiatalok terápiáiról, amelyek az őket ért traumákat segítenek feldolgozni, vagy például a gyógypedagógiai fejlesztésekről is. Ezeknek a költségeknek azonban mindössze 25 százalékát fedezi az állami normatíva, így a maradék forrást a támogatásokból kell biztosítaniuk. Dobó Andrea elmondása alapján a Volkswagen adományát többek között mozgásterápiás foglalkozásokra fordítja a szervezet, hiszen kortársaikhoz képest a gyermekfalvak lakóinak nagy részének mozgásában jelentős a lemaradás, és ennek fejlesztése rendkívül fontos amiatt, hogy egészséges felnőttekké váljanak.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata