Köszönjön Passatjának egy „Helló”-val.

Az új Passat nyelvi asszisztense, "IDA"

Az új, "IDA" nyelvi asszisztens funkcióval kényelmesen, a saját hangjával kezelheti a rádiót, a telefont, a zenelejátszót, az opcionálisan elérhető 3 zónás klímaberendezést és az opcionális navigációt. Beszéddel kiválaszthatja például a megfelelő rádióadót, a névjegyzékből a kívánt bejegyzést vagy a keresett hívószámot.

A nyelvi asszisztens a "Helló IDA" paranccsal indítható el. A hangvezérlés érti a mindennapokban használt szabad megfogalmazást, például a "Fázok" vagy a "Hol van Berlinben japán étterem?" mondatokat is. A digitális mikrofonnak köszönhetően mostantól azt is felismeri, hogy a járművezető vagy egy utas beszél, így pl. a járműben a klímarendszer célzottan a beszélő igényeinek megfelelően állítható be.

"IDA", az új nyelvi asszisztens a jövőben vizuálisan is megmutatkozik a középkonzolon és grafika segítségével interakcióba is lehet vele lépni. Az optimalizált rendszer kérdéseket is feltesz vagy a mondandója félbe is szakítható.

"IDA" segítségével az internetes partnereken (pl. Wikipédia) keresztül elérhetővé tett tudáshoz is hozzáférhet.

A megadott fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a jogszabályi előírások (715/2007/EK rendelet jelenleg hatályos változata) szerinti mérési eljárással határoztuk meg a járművek típusengedélyeinek kiadásának keretein belül, a WLTP vizsgálati eljárás alapján. Az adatok nem egy konkrét járműre vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, csak a különböző járműtípusok közötti összehasonlításra szolgálnak. A jármű fogyasztása és CO₂-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot, hanem a vezetési stílustól, a megtett távolságtól és más, nem műszaki jellegű tényezőktől is. A fogyasztási értékek, a CO₂-kibocsátás és a hatótávolság eltérő lehet az extrafelszerelések és tartozékok miatt (pl. gumiabroncsok, vonóhorog, tetőcsomagtartó, stb.), továbbá a vezetési stílus, a sebesség, a kényelmi felszerelések és a mellékfogyasztók használata, a külső hőmérséklet, az utasok száma, a vezetési profil és a domborzati viszonyok miatt. Ezek a tényezők befolyásolják a jármű releváns paramétereit, pl. a tömeget, a gördülési ellenállást és a légellenállást. A fogyasztási átalányadó (NoVA), valamint a természetbeni juttatás a CO2-kibocsátás g/km-ben mért értékei szerint számítandó. 

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Az új Passat

Business Class négy keréken

Business Class négy keréken

Az új Passat

Business Class négy keréken

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata