Golf. Das Auto.

A Golf immár évtizedek óta önálló kategóriát képvisel. Egyetlen más autó sem tette a korszerű műszaki fejlesztéseket ilyen széles körben elérhetővé, s a hetedik generáció megérkeztével e történet egy új fejezettel most tovább folytatódik.

 

Pontosan megkomponált forma.

A Golf dizájn tekintetében is önálló kategória. A hetedik generáció miközben markánsabbá, sportosabbá és aerodinamikusabbá vált - mindvégig hű maradt a formai örökséghez.

Galéria

Ismerje meg a Golf legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Golf legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

Car-Net „Guide & Inform”

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

Navigációs rendszerek

Iránymutató és sokoldalú tehetségek.

Navigáció és multimédiás szórakoztatás: az opcionális "Discover Media" navigációs rendszer 14,7 centiméter képátlójú, színes érintőképernyővel, FM/AM-rádióvétellel, CD-lejátszóval, két SD-kártyanyílással, AUX-IN- és USB-csatlakozással, Bluetooth mobiltelefon-előkészítéssel és térítésmentes szoftverfrissítések kínálatával érkezik. Az ugyancsak extrafelszerelésként kínált "Discover Pro" berendezés már 20,3 centiméter képátlójú monitorral, hangvezérléssel, háromdimenziós hatású térkép-megjelenítéssel, valamint egy nagy, 64 GB - ebből 10 GB szabadon felhasználható - kapacitású merevlemezes tárolóval egészül ki. Mindkét rendszer a praktikus közelítés-érzékelőt is tartalmazza: amint a felhasználó ujjával a képernyő egy adott mezőjéhez közelít, az máris nagyítva jelenik meg a monitoron, még egyszerűbb és biztosabb kezelést téve lehetővé.

Rádiórendszerek

A hangulatfelelős.

Mindjárt háromféle korszerű rádió-rendszer is szerepel az új Golf kínálatában, részben széria-, részben pedig extrafelszerelés formájában, s elsősorban hangszóróik számában, kijelzőjükben, illetve hangforrásaikban térnek el egymástól. A "Composition Touch" rádió-összeállítás egy 12,7 centiméter képátlójú, érintőfunkciót is tartalmazó kijelzőn keresztül kezelhető, s négy hangszórót vezérel. E berendezés igény szerint SD-kártya olvasására és FM-adók vételére is alkalmas, a külső audio-források pedig AUX-IN bementén keresztül csatlakoztathatók. A "Composition Colour" rendszer mindezeken túl CD-lejátszót, FM/AM-vételi funkciót, illetve összesen nyolc hangszórót és 12,7 centiméter átlójú színes képernyőt kínál. A "Composition Media" rádió-rendszer nyolc hangsugárzója mellett további csatlakoztatási lehetőségekkel, illetve mobiltelefonok számára Bluetooth-kapcsolattal is szolgál, 14,7 centiméteres érintőképernyője pedig különösen kényelmes és áttekinthető kezelést biztosít.

Vezetői segédrendszerek

ACC automatikus követési távolságszabályozás

Tartja a távolságot.

A követési távolság kívánságra rendelkezésre álló automatikus szabályozása (ACC) folyamatosan ellenőrzi az elöl haladó jármű távolságát, illetve a relatív sebességkülönbséget. Az érzékelő mintegy 200 méteres távon felügyeli az új Golf előtti területet. Összefüggő kocsisorok vagy éppen torlódás kialakulását követően a rendszer szükség esetén egészen a megállásig is fékez, majd - legfeljebb három másodperc belül - adott esetben újra el is indul az autóval. Az ACC rendszere a jármű előtti környezetet felügyelő "Front Assist" berendezéssel, valamint a városi vészfékfunkcióval közös csomagban rendelhető.

„Park Assist” parkolást segítő rendszer

Tökéletes beállás.

Az extrafelszerelésként kínált "Park Assist" parkolást segítő rendszer az útra merőleges, illetve azzal párhuzamos parkolóhelyekre való beállások és az utóbbiakról történő kiállások során egyaránt teljes mértékben átveszi az új Golf kormányzásának feladatát. A rendszer menet közben az út mindkét oldalán folyamatosan keresi a megfelelő parkolóhelyeket, önműködően ellenőrizve méretüket, majd hatékonyan segédkezve a kiindulási pozíció felvételében és a kormányzásban. A "Park Assist" egészen szűk helyekre is könnyedén manőverezi be az autót. A folyamat megkezdése előtt a berendezés az irányjelző használatából ismeri fel, hogy a vezető az út melyik oldalán kíván parkolni. A vezetőnek csupán a gázadás és a fékezés a feladata, de természetesen a jármű irányítását is bármikor átveheti.

Menetprofil-választás (ECO-üzemmód választó)

Egyéni és okos: a menetprofil-választás.

Az új Golf volánja mögött Ön egyszerre autózhat dinamikusan és gazdaságosan. Szeretné, ha autója olykor még sportosabbá válna? Netán még takarékosabban kívánna közlekedni? Az extrafelszerelésként kínált menetprofil-választás segítségével Ön mindenkor a pillanatnyi menethelyzet és személyes igényei szerint dönthet a kívánt menetprofil mellett, mégpedig egyszerű gombnyomással vagy a rádiókészülék, illetve a navigációs rendszer érintőképernyője segítségével. Ezt követően a hajtásrendszer, a kormányberendezés és a sebességváltó (a kettős tengelykapcsolós DSG váltómű esetében), sőt, még a fényszórók szabályzásának karakterisztikája is önműködően a választott programhoz igazodik. Természetesen a normál körülmények kényelmét is élvezheti - erre a "Normal" üzemmód kínál lehetőséget.

„Lane Assist” sávtartást segítő rendszer

Sávban maradni.

Az extrafelszerelésként kapható "Lane Assist" sávtartást segítő rendszer az éppen igénybe vett forgalmi sáv nem szándékos elhagyásakor korrekciós kormányzási beavatkozásaival fokozza a biztonságot. A vezető figyelmét hangjelzés hívja fel a sáv elhagyásának veszélyére, s amennyiben nem reagál, a "Lane Assist" folyamatos ellenkormányzással lép közbe.

Gazdaságosság

TDI

Innovatív és takarékos: a dízelmotorok.

Fejlett common-rail technikájuknak köszönhetően az új Golf TDI-motorjait tekintélyes teljesítményük mellett is minimális üzemanyag-fogyasztás jellemzi. A dízel erőforrások e generációjának tagjai immár közvetlen befecskendezéssel és turbófeltöltéssel működnek. A common-rail rendszerben a gázolaj magasnyomású közös elosztócsövön érkezik a befecskendezőkhöz. A TDI-aggregátokat magas fokú üzemanyag-takarékosság, alacsony károsanyag-kibocsátás, folyamatosan intenzív vonóerő és figyelemreméltó teljesítmény jellemzi - mégpedig kimondottan csendes és rendkívül kulturált járás mellett.

TSI

Intelligens és közvetlen: a benzinmotorok.

Az új Golf innovatív TSI-benzinmotorjai magas teljesítményüket igen alacsony üzemanyag-fogyasztási értékekkel párosítják. A "downsizing" koncepciójának következetes alkalmazása jelenleg az üzemanyag-takarékosság egyik leghatékonyabb módszere. E konstrukciók viszonylag kis lökettérfogatukból olyan teljesítményszintet produkálnak, amelyet mindeddig csupán a jóval nagyobb hengerűrtartalmú motorok kínáltak.

Kényelem

Csomagtér

Intelligens megoldásokkal még több hely.

Az új Golf még tágasabb csomagtérrel érkezik. Kifejezetten alacsonyan húzódó rakodópereme és állítható magasságú padlózata a nehéz és terjedelmes tárgyak be- és kirakodását illetve elhelyezését is nagyban megkönnyíti. A poggyászok biztonságos szállítását és áttekinthető elrendezését négy rögzítőgyűrű segíti. Ha pedig pakoláskor útban lenne, a csomagtér kivehető felső borítása egyszerűen és kényelmesen a padlózat alá rejthető (csak a pótkerék nélküli felszereltségek esetén).

„ergoActive” ülés

Ergonomikus ülés a kényelem szolgálatában.

Az opcionális, összesen 14 irányban állítható "ergoActive" vezetőülés révén éppoly sportos, mint kényelmes üléstípus jelent meg az új Golf kínálatában.

„Climatronic” légkondicionáló berendezés

Klíma kívánság szerint: kétzónás légkondicionáló berendezés.

Az extrafelszerelésként kínált "Climatronic" légkondicionáló berendezés kétzónás hőmérséklet-szabályzással működik, így a kívánt értékek külön-külön állíthatók be a vezető és az első utas oldalán.

Bőrkárpitozás

Igényes utastér bőrkárpitozással.

Kívánságra a "Vienna" bőrkárpitozás kölcsönözhet még nemesebb hangulatot az új Golf utastere számára. Igényes bőrbevonatuknak köszönhetően a kormánykerék és a sebességváltókar egyaránt kellemes fogással simul a kézbe.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés