Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Értékhatárok
A feltüntetett értékhatárok magyar forintban érvényesek, és nem tartalmazzák az általános forgalmi adót. Az igény bevett szolgáltatás költségének fentiekben felsorolt értékhatárt meghaladó része a kedvezményezettet terheli.

Helyszíni segítségnyújtás
A menetkészség helyszíni térítésmentes helyreállítása, amennyiben jogi korlátozás nem áll fenn, és műszakilag lehetséges. A Kedvezményezettet terheli az átvett üzemanyag ára, valamint nem garanciális meghibásodás esetén az alkatrész ára.

Szállítás
Ha a Jármű a helyszínen nem tehető megfelelően üzemképessé, beszállítás autómentővel vagy vontatás a következő márkaszervizig, akár nehezített mentéssel is.

További szolgáltatások
Ha a Jármű nem tehető megfelelően üzemképessé a meghibásodás napján (kivétel a csereautó), akkor a kedvezményezett a *-gal jelölt szolgál tatásokat - a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központtal előre egyeztetve, összességében legfeljebb 150 000 Ft-ig -, Multivan modellek esetén 230 000Ft értékig veheti igénybe. Nem mindig a csereautó a legjobb megoldás: A csereautó helyett, választhatnak más értékarányos alternatívát, mint busz, vonat, taxi vagy hozom-viszem szolgáltatás, ami a garantált mobilitást fenntarthatja. Ha a szolgáltatás költsége kisebb, mint a kölcsöngépkocsié, csak akkor kerülhet térítésre az összeg. A csereautó igénybevételével azonos időben, -esetnél nem adható a jogosultnak a *-al jelzett szolgáltatások.

Csereautó*
- A Javítás időtartamára, de legfeljebb 5 munkanapra (továbbá a csatlakozó hétvégi vagy ünnepnapokra csereautó km-korlátozás nélkül, lehetőség szerint a Járművel megegyező kategóriában.

- A csereautó-szolgáltatást a bejelentéstől számított 72 órán belül meg kell kezdeni, különben az ügyfél elveszíti azt a jogosultságát, hogy élhessen ezzel a szolgáltatással.

-  A szolgáltató nem kötelezhető az azonos márkájú, kategóriájú gépjármű biztosítására. A szolgáltatásnál emellett elsődleges szempont a jogosult mobilitásának biztosítása.

Amint a meghibásodott gépjármű kijavítását a márkaszervizben befejezték, a jogosult nem tarthat igényt továbbra is a Mobilitásgaranciában kiadott bérautó használatára. Tovább használat esetén a költségek az ügyfelet terhelik. Felhívjuk figyelmüket, hogy a csereautó szolgáltatásunkra, a bérautó kiadás általános feltételei vonatkoznak. Ezek a feltételek pedig a bérautót biztosító cégek különbözősége és a területenként változó lehetőségek miatt, eltérhetnek egymástól. Ilyenek lehetnek például, de nem kizárólag: Casco biztosítási önrész különbségei vagy a kaució szükségessége, amely ha szükséges, általában 300 000 Ft-os nagyságrendet jelent.

Szállás*
A Javítás időtartamára, de legfeljebb 5 éjszakára a vezető és utasa részére reggelivel. Csereautó-szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

Utazás*
Továbbutazás vagy hazautazás a Járműért repülővel vagy vonattal. A Csereautó-szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

Taxi vagy busz*
Ha kedvezőbb, mint a csereautó. Egyedi kiegészítő értékhatár: 30 000 Ft. Csereautó-szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

A Jármű visszavezetése*
A kijavított gépjármű sofőrrel történő visszajuttatása, vagy a visszavezetés költségeinek térítése. Csereautó- szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható

A Jármű visszaszállítása külföldről
Ha hibafelvételezés után a várható javítási időszükséglet több, mint 3 munkanap, akkor 20% ügyfél-önrésszel, maximum 440 000 Ft értékben.

Alkatrész-utánküldés
Hiányzó és a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ által átvett alkatrész kiszállítása a külföldi márkaszervizbe, beleértve a belföldi elvámoltatási és a postaköltségeket is, maximum 150 000 Ft értékig.
Kizárólag műszaki hiba esetén igénybe vehető szolgáltatás olyan alkatrészre, ami a jármű üzem képességéhez nélkülözhetetlen. Az alkatrész árát az ügyfélnek kell kifizetnie (kivéve garanciális javítást).

Egyéb költségek
Az esettel közvetlen összefüggésben álló, előre nem tervezhető egyéb költségek megfizetése számla ellenében, maximum 10 000 Ft értékben. Jelen füzet Mobilitásgarancia ingyenes szolgáltatásai kizárólag a jogosult(ak) mobilitását biztosítja, a meghibásodott gépjármű kijavításának költségeire, és a javítással kapcsolatos teendők elvégzésére nem vonatkozik.
(Mobilitásgarancia ≠ Gépjármű garancia.)
A Mobilitásgarancia alapszolgáltatások leírását lásd 9-10. oldalon.

* A korlátozásokat és kizárásokat lásd a 11. oldalon.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata