Menü schließen
Bezárás

Amennyiben a gyártó által előírt ellenőrző szervizt külföldi márkaszervizben végezték el, és az ott megkötött Mobilitásgarancia még él, a kedvezményezett műszaki meghibásodás esetén csak a Mobilitásgarancia alapszolgáltatásaira jogosult. A jogosultság megléte esetén kiegészítőleg igénybe vehető a helyszíni segítségnyújtás, vagy a beszállítás alapszolgáltatás az alábbi, nem műszaki meghibásodás eseteknél is: lemerült akkumulátor, gumiabroncs-defekt, rágcsálókár.

A 11. oldalon felsorolt kizáró okokon kívül az alábbi kizárások érvényesek kiegészítőleg: Nem adható alapszolgáltatás, ha

 • A keletkezett hiba külső behatás, kopás, túlterhelés, önhiba, szakszerűtlen kezelés (pl. kezelési útmutatóban leírtak figyelmen kívül hagyása), természetes kopás következménye.
 • A hiba nem gyári alkatrész meghibásodásból keletkezett.
 • A meghibásodott jármű nem beszállítással kerül a javítást végrehajtó szervizbe.
 • A meghibásodás kijavítását akció keretén belül kell végrehajtani.
 • Csereautó szolgáltatás nem vehető igénybe, ha azt hiányzó alkatrész miatt kell biztosítani.
 • Egy esethez tartozóan vagy helyszíni segítségnyújtás, vagy beszállítás szolgáltatás adható.

Műszaki meghibásodás

Akkor beszélünk műszaki meghibásodásról, ha hirtelen, előre nem látott hiba keletkezik, ami miatt a gépkocsit szállítani kell, vagy a gyártó a továbbhaladást műszaki okokra hivatkozva megtiltja. Akkor tiltja meg a gyártó a továbbhaladást, ha a műszeregységen egy piros ellenőrzőlámpa felvillan a következő területeken fellépő hibákból adódóan:

 • fékberendezés, rögzítőfék
 • motor hűtőrendszer
 • kormányzás
 • olajnyomáskör
 • gyújtáskapcsoló

A műszerfali ellenőrzőlámpák továbbhaladást tiltó piros jelzésének magyarázatát lásd a fedélzeti irodalomban, a "Kezelési tudnivalók, figyelmeztető és ellenőrző lámpák" fejezetben. Az olyan műveletek azonban, mint a karbantartás - akár időszakosan, akár másként -, a Jármű vizsgálata vagy az előre tervezett szervizlátogatás nem tekintendő üzemzavarnak, továbbá a karbantartáshoz, javításhoz szükséges pótalkatrészének hiánya sem.

 

A Mobilitásgarancia alapszolgáltatások leírása

Értékhatárok

A feltüntetett értékhatárok magyar forintban érvényesek, és nem tartalmazzák az általános forgalmi adót. Az igénybevett szolgáltatás költségének fentiekben felsorolt értékhatárt meghaladó része a kedvezményezettet terheli.

Helyszíni segítségnyújtás

A menetkészség helyszíni térítésmentes helyreállítása, amennyiben jogi korlátozás nem áll fenn, és műszakilag lehetséges. A Kedvezményezettet terheli nem garanciális meghibásodás esetén az alkatrész ára.

Beszállítás

Ha a jogosultsága fennáll: beszállítás autómentővel vagy vontatás a következő márkaszervizig.

További szolgáltatások

Ha a Jármű nem tehető megfelelően üzemképessé a meghibásodás napján, akkor a kedvezményezett a *-gal jelölt szolgáltatásokat - a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központtal előre egyeztetve, összességében legfeljebb 106 500 Ft-ig -, Phaeton modellek esetén 145 000Ft értékig veheti igénybe. Nem mindig a csereautó a legjobb megoldás: A csereautó helyett, választhatnak más értékarányos alternatívát, mint busz, vonat, taxi, ami a garantált mobilitást fenntarthatja. Ha a szolgáltatás költsége kisebb, mint a kölcsöngépkocsié, csak akkor kerülhet térítésre az összeg. A csereautó igénybevételével azonos időben, -esetnél nem adható a jogosultnak a *-al jelzett szolgáltatások.

Csereautó*

A Javítás időtartamára, de legfeljebb 3 napra, km-korlátozás nélkül.

Szállás*
A Javítás időtartamára, de legfeljebb 1 éjszakára a vezető és utasa részére reggelivel. Csereautó-szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

Taxi vagy busz*
Ha kedvezőbb, mint a csereautó. Egyedi kiegészítő értékhatár: 20 000 Ft. Csereautó-szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

*További információk: 11. oldal "Korlátozások és Kizárások"

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team