Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

ID.-hangzás – egy új mobilitás zenéje

Az ID.-család a mobilitás egy új korszakát harangozza be – dinamikus elektromos teljesítményével, innovatív tervezésével, sőt: aktív hangdizájnjával.

Biztosan összetéveszthetetlen

Ha a jövőben az ID.-családba tartozó Volkswagen közeledik Önhöz kis sebességgel, könnyedén felismerheti majd azt az egyedülálló hangzásáról: az ID.-hangzásról. A futurisztikus kompozíció kihangsúlyozza a látnoki identitását, és egyúttal mesterségesen generált járműhangként szolgál, hogy a szinte zajtalan elektromos hajtásláncot a gyalogosok és a kerékpárosok akusztikusan is észlelhessék. A hangjelző rendszer (Acoustic Vehicle Alerting System, AVAS) megszólal elinduláskor, 30 kilométer/óra alatti sebesség esetén, valamint hátramenetben. A hang mind a járművön kívül, mind azon belül hallható.

"Egy elektromos autó hangzása meghatározza az identitását. A hangzásnak szuverénnek és szimpatikusnak kell lennie. Lehet futurisztikus, ám az egyedülállóságával is meg kell győznie."

 

Dr. Frank Welsch,
a Volkswagen márka fejlesztési igazgatója

Így hangzik a jövő

Az új ID.-hangzás a Leslie Mandoki zeneszerzővel, zenei producerrel való együttműködésből született. Mándoki Lászlónak sikerült a többrétegű hangsávokkal kifejezésre juttatnia az elektromobilitás egyedülálló dinamizmusát. Felkeltettük érdeklődését? Hallgassa meg Ön is, egyszerűen a képre kattintva.

"A hangzás jóvoltából az e-jármű saját hangot kap, amelyet a mechanikus zajoktól teljesen függetlenül saját magunk alakíthatunk."

 

Klaus Bischoff,
a Volkswagen Design vezetője

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata