Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Nagyfeszültségű akkumulátor: garancia és gondozás

Az elektromobilitás szíve a nagyfeszültségű akkumulátor. Itt megtudhat minden fontos információt az olyan témákról, mint az akkumulátor gondozása, a töltésmenedzsment és a garancia – így a lehető legtovább lelheti örömét ID.-modelljében.

Megfelelő gondoskodással messzebbre jut

Még egy lítiumion-akkumulátorra is érvényes - mint mindenre a világon -, hogy a természetes folyamatok révén öregszik, kopik. Azonban a megfelelő bánásmód döntően hozzájárulhat ahhoz, hogy az állapotát és ezzel a nagy kapacitását megőrizze. Éppen ezért összeállítottunk Önnek hasznos gondozási tanácsokat az elektromos járműve nagyfeszültségű akkumulátorához. Így Ön hosszú távon is gondoskodhat a nagyobb hatótávolságról és Volkswagen modellje értéktartásáról.

Három aranyszabály a nagyobb hatótávolságért

A nagyfeszültségű akkumulátor megfelelő gondozása viszonylag egyszerű. Amennyiben tartja magát az alábbi három aranyszabályhoz, akkor már megtette a legfontosabbat a nagy hatótávolság megőrzéséhez:

  1. Kérjük, a napi rövid utazások alkalmával az akkumulátort ne töltse átlagosan 80 százalékos töltöttség fölé.

  2. A 12 órát meghaladó állásidő esetén a jármű töltöttségének 30 és 80 százalék között kell maradnia.

  3. A teljes töltöttség (100%) eléréséhez állítson be egy töltési időzítőt a töltési menedzserben, majd a megadott időpontban azonnal induljon is útnak.

Tegye mindezt egyszerűvé: a töltési menedzserrel

Azért, hogy mindig optimális töltöttséggel indulhasson útnak, az új ID.3 intelligens töltési menedzserének használatát javasoljuk. Akkumulátortöltési határértékek megszabásához, töltési helyszínek beállításához, valamint az azonnali vagy időzített töltés közötti váltáshoz - az infotainment rendszer érintésérzékeny felületén egyszerű kezelhető, így igazán könnyedén és tökéletesen menedzselheti a nagyfeszültségű akkumulátort.

Eltérő utazások,
eltérő töltés

A megfelelő töltésnél egy tényező igazán döntő: az Ön vezetési szokásai. Az elektromos autójának használati módja (mindennapi rövid szakaszok vagy hosszú autópályás utazások) kihatással bír az optimális töltési határra, időre és intenzitásra.

Azonnali töltés

Válassza ki a vezetési profilját
A töltési menedzser beállításai Rövid szakaszok Hosszú utazások
-       Mindennapi ingázás a munkahelyre
-      Bevásárlás
-       Kis hatótávolság is elegendő
-       Tervezett nyaralás
-       Távoli célok autópályán
-       A lehető legnagyobb hatótávolság szükséges
Felső töltöttségi határ 80% 100% (állásidők elkerülésére)
Alsó töltöttségi határ 20% nyáron, 40% télen 40%
Töltőáram a.     Csökkentett az éjszakai váltakozó áramú töltés során
b.     Megnövelt váltakozó áramú töltésnél és rövid töltési idő esetén
a.     Csökkentett az éjszakai váltakozó áramú töltés során
b.     Megnövelt váltakozó áramú töltésnél és rövid töltési idő esetén
Gyorstöltés Elkerülni a mindennapi egyenáramú töltést A hosszú szakaszok során az egyenáramú töltés kihasználása

Egy dolog biztos: garancia és élettartam

Egy lítiumion-akkumulátor élettartama és teljesítőképessége külső tényezőktől is függ, például a környezeti hőmérséklettől. A garancia hatályán belül és az ott felsorolt feltételek mellett a Volkswagen AG garanciát vállal arra, hogy a helyes felhasználás mellett nyolc éven át (vagy 160 000 kilométer futásteljesítményig, az előbb teljesülő feltételig) nem csökken 70 százalék alá egy újonnan gyártott, teljesen elektromos jármű akkumulátorának felhasználható kapacitása. Ez biztosítékot jelent Önnek a jövőre nézve, és rámutat, mennyire fontos számunkra a holnap mobilitása.

Akkumulátorvédelem rendszerben

Az akkumulátora nem kívánt, káros túltöltésének és mélykisütésének elkerülésére két biztonsági puffert építettünk be. Emiatt kivételes esetekben nem biztos, hogy a teljes kapacitás a rendelkezésére áll felhasználható energiaként. Ám így tudjuk biztosítani, hogy a nagyfeszültségű akkumulátora nem károsodik.

1. Teljes kapacitás
2. Felhasználható kapacitás
3. Túltöltés elleni védelem (4%)
4. Mélykisütés elleni védelem  (6%)

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata