Menü schließen
Bezárás

Volkswagen Classic Parts

 

Az kilencvenes évek közepén született meg a gondolat, hogy a Volkswagen márkaszervizekben már nem kapható, oldtimer járművekhez szükséges alkatrészek beszerezhetőségét központilag, professzionális gyári alapokon kellene biztosítani.

Az AutoMuseum Alapítvány 1995-ben megszerezte egy megszűnt importőr alkatrészkészletét, és erre alapozva kezdődött meg az oldtimer Volkswagen alkatrészkészlet felépítése. 1997-ben pedig - a Volkswagen konszern önálló leányvállalataként - a Weser-Ems GmbH elindíthatta a Classic Parts Center működését. Az ezt követő években beindult a használt alkatrészek értékesítése, illetve nagy kapacitású raktárak bevonásával jelentős logisztikai fejlesztések történtek.

2001-óta a Volkswagen Classic Parts Center, Wolfsburg Detmerode nevű negyedében, egy nagy tradiciókkal rendelkező Volkswagen partnerüzem egykori épületében található meg. 2010- ben regionális képviseletek megnyitásával és internetes vásárlási lehetőséggel, raktárbővítéssel, valamint bizonyos alkatrészek gyártásának újbóli beindításával nyíltak új utak az értékesítésben.

A Classic Parts Center fontos feladata a Volkswagen hagyományok aktív ápolása, amiben partnerei a Volkswagen Classic, a Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer, az AutoMuseum Volkswagen Alapítvány, a Történeti Kommunikáció és az AutoStadt is.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team