Polo Megnyugtatóan biztonságos, megnyugtatóan innovatív.

A mérnöki tudásba vetett bizalom

A Polo a kifinomult és jól bevált technikák autója. Kiemelkedően gazdaságos motorjai és átgondolt biztonsági illetve vezetői segédrendszerei egyaránt új mércéül szolgálhatnak a vetélytársak körében.

Jó ízlés

Színvonalasan megmunkált, igényes anyagok, új kezelőelemek és ergonomikus térkoncepció vonz mindjárt az első pillantásra.

Előremutató lendület

Semmi mással össze nem téveszthető, mindjárt az első pillantásra: a Polo nagyméretű első lökhárítójának formái markáns hűtőráccsal olvadnak egybe. Az oldalt lefelé metszett légbeömlő nyílás, a szögletes fényszórók és a vizuálisan megnyújtott hatást keltő orr egyaránt kimondottan sportos hatást közvetítenek.

Galéria

A Polo legfontosabb jellemzői, különböző nézőpontokból.

A Polo legfontosabb jellemzői, különböző nézőpontokból.

Infotainment

Mobiltelefon-előkészítés

Beszélgetésre kész

A Comfortline felszereltségi szinttől a szériakivitelhez tartozó "Connectivity-csomaggal" menet közben is kényelmes és biztonságos a telefonálás. A Volkswagen valamelyik rádió- vagy rádió-navigációs rendszerével együtt Bluetooth-csatlakozású vagy a MEDIA-IN aljzaton át USB-adapterkábellel működő mobiltelefon-kihangosító is jár.

Car-Net „Guide & Inform”

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

App-Connect

A Volkswagen mint guruló okostelefon.

Az okostelefonok sok esetben könnyebbé teszik mindennapi életünket. Az opcionális App-Connect¹ funkcióval most utazás közben is hasznos kiegészítők lehetnek. Hogy a figyelme ne terelődjön el, a kompatibilis alkalmazásokat az infotainment rendszer érintőképernyőjén keresztül kezelheti.

Rádió-navigációs rendszerek

Multimédia útközben is.

A kínálatban egy későbbi időpontban megjelenő "Discover Media" rádió-navigációs rendszer sokoldalúságával és egyszerű kezelhetőségével tűnik ki. 16,5 centiméter képátlójú érintőképernyője áttekinthető módon jeleníti meg a térképeket, egyben sokrétű csatlakoztatási lehetőségeket is kínál, legyen szó akár az USB-aljzatról, a két SD-kártyanyílásról, a Bluetooth-kapcsolatról vagy éppen az opcionális WLAN-hotspotról. A "Discover Media" azonban még többet is kínál: a rádión kívül az MP3- és WMA-kompatibilis CD-meghajtó is hallgatható az autó hat hangszóróján át.

Rádió-rendszerek

Új médiák. 

Már a szériafelszereltséghez tartozó, belépő szintű rendszer is olyan sokoldalú, hogy a legmodernebb igényeknek is megfelel. Az extrafelszerelésként rendelhető "Composition Touch" berendezés pedig 12,7 centiméter képátlójú érintőképernyőt, SD-kártyanyílást, FM-rádiót és AUX-IN médiacsatlakozót is kínál. Utóbbi segítségével a mobiltelefonokon és MP3-lejátszókon tárolt zenei anyag az autó négy hangszóróján is megszólaltatható.

Az extraként rendelhető "Composition Colour" rádiórendszer különlegességei között említhető 12,7 centiméter képátlójú, színes érintőképernyője. Az FM/AM-rádióadók vagy a természetesen MP3- és WMA-formátumot is olvasó CD-lejátszó összesen hat hangszórón át hallgathatók, ám ez még nem minden: igény szerint SD-kártya is a berendezésbe helyezhető vagy az AUX-IN bemenet segítségével külső eszköz is a rendszerre csatlakoztatható.

További igényes opció a későbbiektől rendelhető "Composition Media" berendezés, amelynek színes érintőképernyője már 14,7 centiméter képátlóval készül. A "Composition Colour" funkcióin túl itt többek között egy második SD-kártyanyílás, egy USB-csatlakozó, a mobiltelefon számára pedig Bluetooth-csatlakozás is rendelkezésre áll.

 

Gyorsan kapcsolatra talál

A Polo kínálatában egyszerűen kezelhető rádió- és navigációs rendszerek állnak rendelkezésre, amelyek okostelefonokkal és USB-tárolókkal is kommunikálhatnak.

Vezetői segédrendszerek

Front Assist és ACC

A jármű környezetét felügyelő Front Assist rendszere működési határain belül az elöl haladóhoz mért követési távolságot mérve, az adaptív sebességszabályzás segítségével (ACC) választja meg a megfelelő tempót, a hirtelen lassulások esetén pedig figyelmeztető jelzést ad. A rendszer része a városi vészfék-funkció, amely 30 kilométer/órás tempó alatt hatékonyan segíthet a ráfutásos balesetek megelőzésében, illetve következményeik mérséklésében.

ParkPilot és Rear Assist

A szűk parkolóhelyekre beálláskor a ParkPilot bizonyul különösen hasznosnak, amelynek első és hátsó érzékelői akusztikus jelzésekkel hívják fel a vezető figyelmét a feltűnő akadályokra. Még hasznosabb a Rear Assist tolatókamera, amely a nehezen áttekinthető helyzetekben könnyíti a manőverezést. A beszűkült látótérben a hátsó lökhárítóba épített kamera segít, amelynek a Polo mögötti területet mutató képe a rádió vagy a navigációs rendszer képernyőjén jelenik meg.

Biztonság

Biztonságos idők.

Aligha lehet bármi fontosabb a biztonságnál. A Polo modellekben számos szériafelszerelés járul hozzá.

Jó példa erre az első és hátsó deformációs zónákkal kialakított, nagyszilárdságú utascella. A fej- és első oldallégzsákok a szériafelszereltség éppoly magától értetődő elemei, mint az előfeszítővel szerelt állítható magasságú hárompontos automata biztonsági övek. Az ISOFIX rögzítőpontok segítségével két gyerekülés is gyorsan és kényelmesen helyezhető el a hátsó ülésen.

A széles körű elektronikus védelmi rendszerek szintén az alapfelszereltséghez tartoznak. Az elektronikus menetstabilizáló rendszer, amelyhez vészfék-asszisztenssel kiegészített blokkolásgátló (ABS), kipörgésgátló (ASR) és motor-fékezőnyomaték szabályzás (MSR) is tartozik, kritikus menethelyzetekben hatékonyan segíthet megelőzni a jármű kisodródását.

Az elektronikus menetstabilizáló rendszer fontos eleme az elektronikus differenciálzár, amely például kanyarban és az egyes kerekek alatt eltérő tapadási tényezőjű útfelület esetén lép működésbe, a pillanatnyilag hatékonyabb vonóerő-átadási képességekkel rendelkező kerékre irányítva át a forgatónyomatékot.

Gazdaságosság

Motorok

Intenzív takarékosság.

A Polo jól felkészült a jövőre. Alacsony károsanyag-kibocsátási értékei már ma megfelelnek az Euro 6 kipufogógáz szabvány csupán 2015-től hatályba lépő előírásainak. Legyen szó benzinmotorról - a TSI technikájával és anélkül - vagy éppen common-rail TDI dízelmotorról, a takarékos és nyomatékgazdag erőforrások mindenkor megelégedéssel szolgálnak.

BlueMotion Technology

Optimális fogyasztás.

A lehető legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, mégpedig az agilitás kárára kötött kompromisszumok nélkül - ez a BlueMotion Technology rendeltetése a Polo modellekben. Ennek elemei többek között az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) illetve a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszerei. Élvezetes és üzemanyag-takarékos vezetés egyszerre? A BlueMotion Technology mindezt valóra váltja.

Kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG)

Gyorsabb váltások.

A manuális sebességváltók sportossága és az automata váltóművek könnyű kezelhetősége: csupán két előny azok közül, amelyeket a kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) kínál az Ön számára. A két egymástól független váltófél az egyes fokozatok választása szerint felváltva kapcsolódik a motorhoz, szinte az erőfolyam megszakítása nélküli kapcsolásokat eredményezve. A kettős tengelykapcsolós sebességváltóval hatékonyabb a kapcsolás folyamata, így gazdaságosabb üzemű is a hagyományos konstrukcióknál.

Kényelem

Alcantara/bőr kombináció

Tartós és kényelmes.

Ha az Alcantara-bőr felszereltséget választja, elöl fűthető sportülésekben foglalhat helyet, ahol különösen kényelmes és kellemes anyagok kényeztetik. Az ülések középső sávját és oldalpárnáik belső felét borító, bársonypuhaságú Alcantara aktívan szellőző és könnyen tisztítható anyag. A kanyarokban az első ülések méretes oldalpárnái biztosítanak határozott tartást. Emellett a kormánykerék, a váltókar-gomb és a kézifékmarkolat hűvös és kellemes tapintású bőrbevonata is kényezteti.

Szövetek és minták

Trendkövető.

Visszafogott színviláguknak és diszkrét mintáiknak köszönhetően a Polo üléskárpitjai még hosszú évek múltán is kellemes benyomást keltenek. A Polo Trendline üléseit a "Grip", míg a Comfortline kivitelét a "Rail" szövet borítja. A Polo Highline első sportülésekkel is felszerelhető, amelyek "Cell" kárpitja igényes harmóniát alkot a középkonzol "Cortina Ezüst" dekorbetéteivel.

Kényelem

Komfortzóna.

Mindegyik felszereltségi szint különleges kényelmi megoldásokkal csábít. Már a Trendline esetében is szériafelszerelés a légkondicionáló berendezés, a rádiórendszer és a fáradtságérzékelő funkció. A Polo kétajtós változatában pedig szintén már a Trendline szinttől az "Easy Entry" funkció teszi hátra is különösen egyszerűvé és kényelmessé a beszállást, mégpedig az első ülések automatikus előrecsúsztatásával, illetve jól előrehajtható támlájával. A Polo Highline még többet nyújt, például az elektronikus szabályzású "Climatronic" légkondicionáló berendezés, elöl a középső kartámasz, illetve a bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék és az igényes dekorbetétek formájában - utóbbiak "Cortina Ezüst" felülettel a középkonzol igényes kiegészítői. A színvonalas kényelem tehát még a hosszú túrák során is messzemenőkig biztosított.

Kombinált műszeregység

Iránymutatóan áttekinthető.

Villámgyorsan leolvasni az autó fontos adatait, alig vonva el a vezető figyelmét a forgalomról - a Polo cső-alakzatokkal kiformált, kombinált műszeregysége letisztult és jól áttekinthető struktúrájával tűnik ki, még kényelmesebb leolvashatóságot kínálva. A vörös háttér-világítású kapcsolók hatékonyan segítik a tájékozódást, s megjelenésükben is vonzóak. Összességében így teszi optimálisan teljessé a kombinált műszeregység az utastér alapvetően intuitív kialakítását.

Tartozékok Ízelítő kínálatunkból

Volkswagen Eredeti zárható alaptartó

Eloxált alumíniumból készült, T-nút profilos, zárható alaptartó.

Volkswagen Eredeti gumiszőnyeg garnitúrák

Volkswagen Eredeti hűtő- és melegentartó láda

Tárolózsebes textilburkolatú, "A" energiaosztályú, hordozható hűtő- és melegentartó láda akkumulátorvédelemmel.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés