Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Hol tölthetem fel?

Hol tölthetem fel?

Az elektormobilitás egyre inkább meghatározza mindennapjainkat. Hamarosan talán a tiédet is. Elhagyod a régi szokásaidat és megállapítod, hogy sok dolog egyszerűbbé vált. Például elektromos autód feltöltése is, amit alvás, munka vagy vásárlás közben megtehetsz. Az útba eső számtalan töltőállomások egyikén vagy otthon nálad biztosított az áram. És ha mindehhez még ökoáramot is használsz, kifejezetten fenntarthatóan és alacsony károsanyag-kibocsátással vezetsz a jövőbe. Jól hangzik? Mert az is.

Otthon tankolni

Az elektromos jármű feltöltődik, amíg alszol.

Képzeld el, hogy reggelente beszállsz az elektromos járművedbe és teljes energiával kezded a napot. Amíg éjjel kipihented magad, az autód feltöltődött. Minden, amire ehhez szükséged van, egy opcionális hálózati töltőkábel. Ez teszi lehetővé, hogy minden háztartási/földelt csatlakoztatóval tölthess.

Töltőállomás a saját otthonodban.

Töltés csatlakozón keresztül:

Otthon tölteni elektromos járművedet egyszerűbb, mint gondolnád. Egyszerűen csatlakoztasd a töltőkábelt a csatlakozóaljzathoz és a töltőcsatlakoztatót a járművedhez. Majd amint a kulccsal lezártad a járművet, azonnal megkezdődik a töltési folyamat.

Töltés Wallbox készülékkel:

Ha saját garázzsal vagy beállóval rendelkező házad van, a legegyszerűbb, ha beszerzel egy opcionális Wallbox készüléket. A töltési folyamat ugyanolyan egyszerű, de sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a háztartási/földelt csatlakozóval: egyszerűen vedd elő a csatlakozót, csatlakoztasd, zárd le a járművet, majd nyisd ki újra - kész. Az energia természetesen az otthoni hálózatból érkezik és az áramszolgáltatód a szokott módon számolja el. Kényelmesebb és gyorsabb, pont ahogy szereted.

Ha nincs saját házad, hanem bérelsz vagy társasházi tulajdonközösség része vagy és a ház előtt az utcán parkolsz, nehezebbnek tűnik a töltés, mert még biztosan nincs kiépítve minden lakónegyedben a töltőállomások infrastruktúrája. Ezért az a legegyszerűbb, ha a munkahelyeden töltesz, amennyiben a parkolóhelyeken rendelkezésre áll a töltéshez szükséges megfelelő infrastruktúra. Ennek az az előnye, hogy átlagos ingázóként (ha például összesen kb. 50 km-t teszel meg) csak heti egyszer kell töltened a járművet. A legjobb, ha ezt a munkaidő alatt, délelőtt vagy délután teszed.

Saját garázzsal rendelkező társasházi tulajdonközösségben élsz? Akkor egyelőre minden tulajdonos belegyezésére van szükséged a Wallbox telepítéséhez. De itt is érezhető a változás. A jogalkotók egyértelmű változtatásokat vezettek be, amelyek megkönnyítik a töltési lehetőségek előnyeinek kihasználását.

Töltés a munkahelyen

Az elektromos jármű feltöltődik, amíg dolgozol

Egyre több munkáltatót foglalkoztat, hogy szolgálati járműveit és járműparkját fokozatosan elektromos meghajtásúra cserélje. Sok munkáltató kiépíti a töltéshez szükséges infrastruktúrát és munkavállalóinak biztosítja a lehetőséget, hogy elektromos és Plug-In-Hybrid járműveiket a cég tulajdonában lévő állomáson töltsék. Ezáltal alakul a mobilitás. Munkáltatód rendelkezésre bocsátja a céges parkoló töltőállomásait? Akkor amennyiben rövidebb távot, tehát kb. 50 km-t ingázol naponta, csak egyszer kell töltened egy héten az elektromos járművedet. A legjobb, ha ezt a munkaidő alatt teszed . 

Vásárolj, miközben töltöd a járművedet

Intézd nyugodtan a bevásárlást! Az autód áramot tankol

Az idő manapság nagyon értékes. Miért nem használod ki arra, hogy töltés közben elintézd a tennivalóidat? Például a bevásárlást. Egyre több üzlet, bevásárlóközpont és lakberendezési áruház építi ki folyamatosan a töltéshez szükséges infrastruktúrát. Így nemcsak autódat töltheted részben ingyen a mindennapi használatra, hanem a töltési folyamat alatt eltelt időt is kihasználhatod.

Autópályán

Következő kijárat a töltőhöz

Távolsági vezetőként elektromos járművedet az autópályán is töltened kell. A jó hír az, hogy ezen a területen a következő 2 évben sok változás lesz. A gyorstöltéshez szükséges infrastruktúra fel- és kiépül. Többek között ezért kötelezte el magát a Volkswagen-vállalatcsoport a más autógyártókkal közösen alapított IONITY részeként a töltéshez szükséges infrastruktúra kiépítése mellett. És az áramszolgáltatók is jelentősen beruháznak az autópályákon lévő gyorstöltők kiépítésébe, olyannyira, hogy már belátható időn belül a pihenők nagy része megfelelő töltési lehetőségekkel rendelkezik majd.

A pihenőhelyek kiépített hálózata nagy szabadságot nyújt

Készen állsz a mobilitásra?

Már elektromos járművet vezetsz vagy azt mérlegeled, hogy beszerzel egyet? Nagyon jó. Mert már tudod, hogy számtalan lehetőség kínálkozik a jármű töltésére. Nálad otthon, a garázsban vagy a kocsibeállón. Menet közben az autópályán vagy a városi parkolókban bevásárlás közben. A nyilvános töltőállomások száma egyre bővül, csakúgy mint az átalakítás iránt érdeklődők köre. Mert az elektromos járműveké a jövő.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata