Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Gerhard Heinz Bécsben. Tisztán elektromos!

Gerhard Heinz Bécsben. Tisztán elektromos!

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

Az elektromos autók éppen annyira okosak, mint amennyire fenntarthatók, és élvezet velük a vezetés. A neves zeneszerző érett kora ellenére igazi megszállottja a technológiának és magát is "korai befogadónak" tartja az új okostelefonok és számítástechnika terén. Ellátogattunk hozzá Bécsbe és a 89 éves művész alkalmazkodóképessége, valamint olthatatlan kíváncsisága ámulatba ejtett minket.

Bejárta Európát, de Bécs az "édes otthon"

Gerhard Heinz Bécs utcáin érzi igazán otthon magát. A híres filmzeneszerző mindenhova e-up!-jával jár, ezzel is alátámasztva azt a tényt, hogy a Volkswagen elektromos autói már régóta részei a városi forgatagnak. Legyen szó akár dugóban való araszolásról vagy szűk parkolóhelyekre történő manőverezésről, Gerhard autója tökéletesen illik a városi forgalomba.

Kíváncsiak voltunk, hogy mit gondol a Bécsben élő 89 éves művész az elektromosautó-vezetésről és persze leginkább, hogy miért az up!-ra esett a választása. A válasza magáért beszél.

Egy csésze melange fölött a Dommayer kávéházban.

Kilép a híres Dommayer kávéházból, majd beszáll a Volkswagen e-up!-ba. Az elektromos jármű halkan suhan végig a Bécs 13. kerületében található Maxingstrassén, maga mögött hagyja a schönbrunni kastély melletti állatkertet és Perchtoldsdorf felé veszi az irányt. Gerhard Heinz örömmel tölti délutánjait ebben a festő környezetben, Bécs déli részén. Feleségével vagy csak egyedül, kedvenc cukrászdája a Konditorei Heiner, az egykori udvari cukrászda, sosem okoz neki csalódást.

 

"Amikor nyáron leengedem az ablakokat és kinyitom a napfénytetőt, olyan érzésem van, mintha egy vitorláson hajóznék az Adriai-tengeren."

"Tapossunk bele!" Ez Gerhard Heinz mottója. Nem véletlen, hogy majd' 90 évesen pontosan olyan hozzáértően ül a volán mögött, mintha 20 évvel fiatalabb lenne. Számára az ökológiai tényező, a környezettudatosság a legfontosabb tényező, amely az elektromos autók mellett szól. Ámbár az elektromobilitás iránti lelkesedésének legfőbb forrása az olthatatlan kíváncsisága.

"A technológia teljes mértékben lebilincsel. Okostelefonok, tabletek, számítógépek. Nem bírom ki, hogy ne a legújabb technológiai vívmányokat használjam."

Egyszerűen bámulatos. Hogyan lehet, hogy valaki az ő korában ennyire nyitott legyen a modern technológiák terén lezajló örökös változásokra? A válasz egyfelől Gerhard karrierjében keresendő. A Bécsi Műszaki Egyetemen megszerzett diploma után nem mérnöki pályán indult el, hanem egy igazi világsztár vált belőle. A zenei szakma nagyjai, valamint a moziba járó nagyközönség világszerte ismerik a nevét és Európa egyik leghíresebb filmzeneszerzőjeként tartják számon.

Több mint 130 film, emellett '60-as, '70-es és '80-as évekbeli zene és dalok. Vígjátékok, drámák és horror filmek. Gerhard Heinz a mai napig beszédtéma. Semmit sem veszített népszerűségéből, amikor visszavonult a nyilvánosság elől. Ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy a fiatalabb generáció felfedezte örökzöld klasszikusait. Elvégre az '50-es években ő volt az egyetlen olyan zenész, aki magáénak tudhatott egy Hammond orgonát és azt beépítette szerzeményeibe. Akkoriban emiatt számos munkát kapott a tévénél és a reklámiparban.

 

"Amikor az e-up!-ban ülök, sokszor olyan érzésem van, hogy egy elektromos hangszeren játszom. Az energia-visszanyerés bekapcsolásakor a fékezés olyan érzés, mint amikor az orgona pedáljait nyomom."

Munkái egy egész polcot megtöltenek: körülbelül 130 filmzenei felvétel sorakozik rajta.

Mindig naprakész: Heinz a Car-Net alkalmazás segítségével nézi meg e-up!-ja töltöttségi szintjét.

Gerhard Heinz legújabb terve, hogy a háza előtt álló töltőállomáshoz a háztetőre szerelt napelemekkel biztosítsa az energiát. Folyamatosan figyelemmel kíséri a gombamód szaporodó applikációkat. Amiről azonban egyáltalán nincs határozott véleménye, az a zene:

"Nagyon szeretem hallgatni az Ö1 rádió klasszikus zenéit vezetés közben, de inkább át szoktam kapcsolni a hírekre, hogy ne merüljek el túlságosan a muzsikában."

Ezzel a végszóval az elismert karmester rálép a pedálra és kilő a bécsi sportautók előtt.

További lehetőségek

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata