Menü schließen
Bezárás

A jövő technológiája közelről: Az elektromobilitás megmérettetik.

A jövő technológiája közelről: Az elektromobilitás megmérettetik.

Milyen előnyökkel szolgál az elektromobilitás? Mi az, amitől leesik az emberek álla? A szinte zajtalan vezetés, a nulla károsanyag-kibocsátás? Kíváncsiak voltunk, ezért különböző területen dolgozó embereket kérdeztünk meg, hogy szeretnék-e elvinni egy tesztvezetésre az egyik hibrid vagy elektromos modellünket. Elkísértük őket és sok mindent felfedeztünk az elektromobilitás napi praktikáiról.

Az e-up! - Nagy számok a teret és teljesítményt illetően.

Claire Ewertet már a kezdetektől fogva lenyűgözte az e-up!-ja. A kereskedelmi ügyintézőként dolgozó 32 éves Claire kellemesen csalódott a kisautó teljesítményében. Minden nap használja e-up!-ját, akár vásárolni megy szabadidejében, akár munkaügyben kézbesít. Az e-up!-jával szállítja ki a fémdobozokat a megrendelőknek. Éppen ezért annyira fontos számára, hogy e-up!-ja a megfelelő gyorsulás mellett rengeteg tárolóhellyel szolgáljon a kézbesítendő csomagoknak. Számára az e-up! a legideálisabb kisautó és ezt a barátai is teljes mértékben meg tudják erősíteni: "Állandóan úton vagyok, meglátogatok valakit és megmutatom nekik az autót. Mindenki azonnal be akar ülni és ki akarja próbálni. A vezetési élmény egyszerűen hihetetlen. Pillanatok alatt otthon érzed magad az e-up!-ban."

laire Ewert arról beszél, hogy e-up!-ja milyen nagy segítséget nyújt neki napi teendői elvégzésében.

Minden egy karnyújtásnyira.

Michel Kreppold vérbeli ingázó, így számára fontos az elektromobilitás.

A 39 éves férfi minden nap 120 kilométert utazik munkahelyére és vissza, mindezt könnyen és kényelmesen teszi e-Golfjával. Az elektromos autó bőven alkalmas ekkora távolság megtételére, ráadásul munkába menet könnyen fel is lehet tölteni. Az elektromos jármű kiváló befektetés a családnak, tekintve, hogy sokat utaznak munkaügyben és hétvégenként szabadidejükben is.

Michel Kreppold arra is ráeszmélt, hogy az e-Golf az egész család számára ideális, és a Golf már ismert kényelmét biztosítja. "Az e-Golf remek családi autó és kiscsaládok számára is tökéletes. Az elektromobilitás fontos számomra, hiszen ez a jövő."

Michel Kreppold bemutatja, hogy milyen egyszerű az ingázás az e-Golffal.

Töltse fel otthon és élvezze a függetlenséget.

A Kavemann család teljes mértékben az elektromobilitás híve.

Saját napelemes rendszerükkel termelik az áramot, amelyet aztán e-up!-juk feltöltésére használnak otthoni töltőállomásuk segítségével. Az 50 éves Ingo Kavemann egyetlen feltételt tartott szem előtt napelemes rendszere vásárlásakor: az önellátó áramtermelést, hogy saját maga tudja feltölteni e-up!-ját. Ez teljes függetlenséget biztosít neki és családjának, ami nélkül már el sem tudnák képzelni életüket. Emellett folyamatosan népszerűsítik az alternatív energiaforrásokat. A halk és pihentető vezetési élménytől egészen a környezetbarát életvitelig az egész család rajong a kényelmes és zajtalan kisautóért. Leginkább fiuk, Luca, aki szerint az e-up! "nagyon menő"."

A Kavemann család arról mesél, hogy termelik az áramot, amelyet e-up!-juk feltöltéséhez használnak.

Céges autó környezetvédelmi bónusszal.

Hibrid vagy elektromos autó legyen a céges kocsi?

Dr. Alfons Roerkohl egyértelműen továbbra is hibrid vagy elektromos modellekben tudná elképzelni alkalmazottjait. Kollégái már most hatalmas lelkesedéssel ülnek be a Passat GTE volánja mögé. A szinte zajtalan vezetés mellett leginkább a hibrid tágasságát emelték ki. Azonban az ügyvezetőként dolgozó Alfons legfőbb érve a még több hibrid jármű megvásárlása mellett a környezetszennyezés mértékének csökkentése. Emellett pedig az a szabadság, amelyet a vezetési üzemmód megválasztása ad: "Egy hibrid járműnél miénk a választás, hogy elektromos vagy benzines meghajtással szeretnénk-e vezetni."

A céges hibrid autójával Dr. Roerkohl hozzájárul a környezetszennyezés csökkentéséhez.

Az e-Golf saját töltőállomással. Felvillanyozó úti élmény.

Az autómentő szakemberként dolgozó Alexander Weber és felesége is e-Golfot vezet.

Leginkább azt élvezik az elektromos járművükben, hogy kényelmesen, egy éjszaka alatt feltölthetik autójukat otthoni töltőállomásukon és másnap késlekedés nélkül indulhatnak útnak. Van még egy másik indok is: "Amire legkevésbé számítottam, hogy ilyen alacsonyak lesznek a villamosenergia-költségek."

Az e-Golf elképesztő csendességével is lenyűgözte a Weber családot. Szeretnek halkan végigsiklani az utakon, mintha repülnének. Egy szó mint száz, a Weber családot elvarázsolta az autó. Az e-Golfban megtalálták az ideális családi autót, amely kellemes és biztonságos érzetet nyújt.

Hogy mi Alexander Weber legfőbb érve az e-Golf mellett? Kényelmes, otthoni feltöltés és alacsony költségek.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team