Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Természetes hangzás és digitális lüktetés. A JELEN VÍZIÓI: Bearcubs

Természetes hangzás és digitális lüktetés. A JELEN VÍZIÓI: Bearcubs

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

Jack, művésznevén: Bearcubs Londonból költözött Berlinbe. Egyik világvárosból a másikba. "Változásra volt szükségem. Új inspirációra, új emberekre, új tapasztalatokra" - mondja. Jack ezelőtt gyakran megfordult Berlinben és minden alkalommal hagyta, hogy magával sodorja a város hangulata és energiája. Most már két hónapja itt él és a főváros legfelkapottabb klubjaiban zenél.

Egyedi stílusához az inspirációt Jack gyakran a jó esték hangulatában találja meg, melyet még éjszaka zenei formában rögzít. Jack a kreatív folyamatnak szenteli hétköznapi életét, ez mindig is így volt. Először okostelefonjába jegyzi fel a hatásokat és az új találkozásokat, menet közben. Néha ezek már kész szövegek, néha egy új dal koncepciója vagy felépítése. "Amint összegyűjtöttem ezeket a kis ötleteket, elmegyek a stúdióba, és csinálok belőlük valamit - életre keltem őket" - fejti ki.

Lejátszás

Annak ellenére, hogy digitális eszközöket használ a zene előállítására, Jack fontosnak tartja, hogy emberien hangozzon: "Én énekelek a számaimban, mert úgy gondolom, hogy természetessé teszi az egészet." Az olyan elektronikus hangok a kedvencei, amelyek feldolgozva szinte úgy hangoznak, mintha természetesen úton képezték volna őket. De ugyanez fordítva is igaz: például esőcseppek adják az ütemet. Jacket az analóg és digitális hangok közötti kapcsolat inspirálta arra, hogy elvégezzen pár kísérletet. "Fejlesztettem egy lézerhárfát, amelyet csatlakoztatni lehet a számítógéphez és szintetizátorokhoz, a megtört fénysugarak hozzák működésbe" - meséli. Jack megmutatja nekünk felszerelését és tart egy kis bemutatót. "Bármilyen zeneszámot vagy hangot eltárolhatsz - mindegy, hogy előzőleg te magad készítetted, vetted fel vagy töltötted le valahonnan" - mondja.

Zenekar gombnyomásra.

"Egyedül a digitális felszerelésemmel szinte ugyanannyi lehetőség áll rendelkezésemre, mint egy egész zenekarnak!" Ahhoz, hogy Bearcubs-ként sikeres legyen, nem kellett évekig tanulnia hangszereken - dobon, zongorán és gitáron - játszani. Az egyre okosabb szoftvereknek köszönhetően már nem szükséges drága stúdiókba se menni ahhoz, hogy professzionális zenét lehessen előállítani - az alkotási folyamat demokratizálódik. Ez a könnyedség és az, hogy az ötleteket egyre egyszerűbben és közvetlenebbül lehet megvalósítani, nyűgözi le Jacket. Mindazonáltal azt a folyamatot, amellyel az első gondolattól a kész zeneszámig teljesen manuálisan egy dalt létre lehet hozni, szívesen tovább rövidítené.

Kísérletezés a hanggal.

"Durva lenne, ha egyszerűen csatlakoztathatnám a fejemet egy számítógéphez, hogy az az ötleteimből zenét készítsen" - mondja. Jövőre vonatkozó álmai viszont itt még nem érnek véget. Az intelligens digitalizáció miatt nem csak a zenekészítés területén megjelenő új lehetőségekben reménykedik. Jack elképzelésében csendesen járja be környezetét, és menet közben teljes mértékben koncentrálhat arra, hogy az őt érő benyomásokat és zajokat közvetlenül átalakítsa zenévé, ahelyett, hogy egész figyelmét a vezetésre fordítja.

Új technológiákban való gondolkodás

"Fejlesztettem egy lézerhárfát, amelyet csatlakoztatni lehet a számítógéphez és szintetizátorokhoz, a megtört fénysugarak hozzák működésbe."

Jack Ritchie 26 éves, Londonból érkezett énekes/dalszerző, művésznevén: Bearcubs. 2017-ben adta ki Underwaterfall című kislemezét, amely nagy népszerűséget és nemzetközi figyelmet hozott neki. 2018 elején következett Ultraviolet című első albuma - itt is lenyűgözőek az egyedi hangzás, a többszintű kísérőhangok és a legkülönfélébb szintetizátorhangok. @bearcubsmusic

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata