Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Környezetvédelem és technika A roncsautók hasznosítása

Környezetvédelem és technika A roncsautók hasznosítása

Szelektálás. Hasznosítás. Szabályszerű hulladékkezelés.

A Földön a nyersanyagok és az energia csak korlátozottan állnak rendelkezésre. Ezért azok takarékos felhasználása a Volkswagen határozott célját jelenti. A környezetmenedzsment három fő részre oszlik. A Volkswagen által végzett gyártással kezdődik, majd az ausztriai VW szakszervizek optimalizálásán át a roncsautók és azok alkatrészeinek szabályszerű hasznosításáig terjed.

Az autók és azok alkatrészeinek, a hasznosítás szempontjából megfelelő gyártása.

A Volkswagen már 1989 óta részletes kutatásokat végez az autók szétszerelését illetően. Az itt szerzett tapasztalatokat folyamatosan hasznosítják az új autóprojekteknél, hogy tovább javíthassák az autók felhasználási és bontási tulajdonságait.

A Volkswagen konstruktőrei, a szállítókkal közösen, már a korai konstrukciós fázisban kidolgozzák az alkatrészek és a szerkezeti egységek hasznosítási koncepcióját. Mindez az új autók iránti növekvő kereslet ellenére, elsősorban a komfort és a biztonság terén, jelentősen hozzájárul a hasznosítás és az újrahasznosítás szempontjából megfelelő konstrukció további tökéletesítéséhez.

 

Az alkatrészek hasznosítása és újrahasznosítása.

Az alkatrészek, szerkezeti egységek és anyagok újrahasznosítása már hosszú ideje működő tevékenységet jelent a Volkswagennél.

Ausztriában, 2005-ben a csereeljárások keretében kb. 10.500 tételnyit vagy 794 tonnányit szereltek be újra a motor, a sebességváltó/tengelykapcsoló, tengely, elektronika és üzemanyagrendszer szerkezeti egységekből.

Az anyagkörforgás lezárásaként, a Porsche konszern Ausztriában, 2005-ben

  • 536 tonna biztonsági üveget
  • 192 tonna műanyag lökhárítót
  • 164.000 liter fékfolyadékot

hasznosított az anyag-újrahasznosítás keretében.

A roncsautók környezetet nem károsító kezelése - hulladékcsökkentés

A roncsautók optimális és környezetvédelmi szempontból megfelelő kezelése céljából a Volkswagen Ausztriában hasznosító üzemek hálózatát hozta létre. Ennek köszönhetően, a törvényekben meghatározott előírások mellett a saját minőségi és megbízhatósági normákat is teljesíteni lehet.
A roncsautók kezelésének és bontásának egyszerűsítése céljából a Volkswagen más gyártókkal együtt információs adatbankot fejlesztett ki.

A roncsautók hasznosításának klasszikus lánca a következő lépésekből áll: a folyadékok eltávolítása ("folyadékmentesítés"), bontás, bezúzás és a fémrészek hasznosítása.

A régi autók bezúzásánál mintegy 20% bezúzási maradékanyag keletkezik, amit eddig általában felhasználás nélkül leraktak. Ennek a túlnyomórészt nem fém anyagnak az ésszerű felhasználása érdekében, a Volkswagen a technológiai partnereivel egy új előkészítő eljárást dolgozott ki. A "VW-SiCon eljárás" nevű technológia intelligens módon ötvözi a különböző, már bevált előkészítő lépéseket. Ennek köszönhetően a régebben értéktelennek tekintett bezúzási maradékanyagból több hasznos anyagot lehet kinyerni, amelyek túlnyomó részét a nyersanyag-hasznosítási eljárások keretében környezetkímélő és gazdasági szempontból ésszerű módon lehet azután felhasználni. Ily módon a roncsautók hasznosítása összességében eléri a 95%-os hasznosítási arányt, és ezáltal döntően hozzájárul az elsődleges nyersanyagok kíméléséhez. Ezért a VW-SiCon eljárás már két környezetvédelmi díjat is kapott.

Szüksége van szervizidőpontra, kérdése van?

Töltse ki az alábbi regisztrációs adatlapot és márkakereskedőnk hamarosan felkeresi Önt.

Itt megtalálhatja az Önhöz közeli Volkswagen márkaszervizeket.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata