Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

A teljesen elektromos ID.5

  1. 1.

    A következő ábrák extra felszereltségű járműveket mutatnak. Vissza az oldal tetejére

A teljesen elektromos ID.5

  1. 1.

    A következő ábrák extra felszereltségű járműveket mutatnak. Vissza az oldal tetejére

A hatékonyság elegáns kifejezése

Erőteljes elektromos teljesítménnyel és áramvonalas sziluettjével az ID.5 az SUV és a kupé modern szimbiózisát alkotja. Elérhetők az "Over-the-Air" frissítések, amellyel újradefiniálható az elektromos mobilitás.

Elegáns kupé megjelenésű formavilág

Az ID.5 lenyűgöz jövőbe mutató formavilágával, amely egyesíti egy SUV erősségeit egy kupé aerodinamikai sziluettjével - mindezt kompromisszumok nélkül.

Bővebben a formatervről

Intelligens töltés és 394-512 km hatótávolság

A 394-512 km1 hatótávolságot biztosító 77 kWh nettó akkumulátor-kapacitással az ID.5 nemcsak gyorsan tölt - akár 135 KW (DC) -, hanem a jövőben intelligens módon is. 

Bővebben az intelligens töltésről

Tágas belső dizájn

Az intelligens és tágasan kialakított open space belső tér nagyobb szabadságot és szabad teret ad Önnek ahhoz, amit fontosnak tart. 

Bővebben a belső térről

Külső megjelenés

IQ.LIGHT

Tündököljön sugárzó fényben.

Az ID.5 már első pillantásra felismerhető valódi különlegessége révén: ez az innovatív IQ.LIGHT. A Mátrix technológiának köszönhetően tartósan távolsági fénnyel vezethet anélkül, hogy a közlekedés többi résztvevőjét elvakítaná.2 Elegáns fénycsík húzódik a szépen kialakított LED-Mátrix fényszórók és a Volkswagen logó között. Ami elölről jó benyomást kelt, hátulról sem hiányozhat. A csomaghoz tartoznak az opcionális 3D LED-es hátsó lámpák integrált, dinamikus irányjelző fénnyel, amely folytonos fénymozgással mutatja az irányt.

Üveg panorámatető

Mennyei kilátás

A majdnem teljes tetőt elfoglaló üvegfelületével az opcionális panoráma üvegtető már önmagában igazi látványosság. Ami még szebb: égre néző, szabad kilátás. A színezett üveg kellemes hőmérsékletet biztosít. A hangvezérléssel igazán kényelmesen vezérelhető árnyékoló roló megvédi Önt az erős napsugárzástól. Csak annyit kell mondania: "Helló ID., mutasd a csillagokat."

Vonóhorog

Azoknak, akik vontatnának valamit

Útközben semmiről sem szeretne lemondani? Az opcionálisan elérhető, gombnyomásra lesüllyedő vonóhorog nagyobb teret enged annak, amit Ön a nap folyamán magával vinne. Az ID.5 750 kg (fék nélküli) vagy 1000 kg3 (fékezett) teher szállítására képes, így sok mindent szállíthat vele, például egy ló utánfutót vagy kajakot. Ha éppen nincs szüksége a vonóhorogra, akkor néhány kézmozdulattal behajthatja a lökhárító alá. 

Ismerje meg Ön is az ID.5 modellt

Belső tér

Hangulatvilágítás

Fény majdnem minden hangulathoz

Tegye még személyesebbé ID.5 modelljét! Ehhez válasszon a tízféle, alapfelszereltségben elérhető szín közül (opcionálisan 30 szín lehetséges) és jelenítsen meg a beltérben lágy fényeket. Többek között a műszerfalon, a mobiltelefon-tartón és az ajtókon. Hideg vagy meleg tónusú színek - az Ön kezében a döntés.

AR Head-up-Display

Utat mutató navigáció

Az ID.5-ben minden szem előtt van, ami fontos. Az opcionális kiterjesztett valóság alapú Head-up-Display közvetlenül a szélvédőre, a látómezőbe vetíti a fontos információkat. A kiterjesztett valóság (Augmented Reality) technológiának köszönhetően a navigáció az úttesten jelenik meg, pont ott, ahol halad vagy ahol be kell kanyarodni. Így nyugodtabban ér célhoz anélkül, hogy le kellene vennie a pillantását az útról.

Nyelvi asszisztens és ID. Light

Köszönjön ID.5 modelljének

Tartsa tekintetét az úton és irányítsa egyszerűen, intuitív hangvezérléssel a rádiót, az opcionális navigációs rendszert vagy akár a telefonját. Egyszerűen mondja, hogy: "szia ID." - és a rendszer megérti Önt. Amint a hangvezérlés funkciót használja, hangjára fényjelekkel kap visszajelzést az ID. Light révén. Az ID. Light vizuálisan kommunikál ID.5 modelljével és a navigációs rendszerrel összeköttetésben segíti a nyugodtabb közlekedésben. A jármű üdvözli Önt és az infotainment- és asszisztensrendszerekből érkező adatokat fényjelekre fordítja le, amelyek segítik Önt a nyugodt közlekedésben. Amint elhagyja az ID.5 modellt, az ID. Light fényjelekkel búcsúzik Öntől.

Technológia

Travel Assist tömeges helymeghatározási adatokkal

Tartja Önnek a sávot. Másoktól pedig a távolságot.

Az opcionális, tömeges helymeghatározási adatokkal rendelkező "Travel Assist" kifejezetten hasznos vezetéstámogató rendszer a járműben.

A "Travel Assist tömeges helymeghatározási adatok funkciójának" használata esetén a jármű képes tartani a sávot, a távolságot az előttünk haladó járműtől és a beállított maximális sebességet.4
 
Többek között alkalmazza az adaptív sávvezetést. Ez aktívan a sáv közepén tartja a járművet. Eközben a "Travel Assist" alkalmazkodik az Ön vezetési stílusához, és képes arra, hogy a járművet a saját sávjában ne pontosan középen, hanem inkább a bal vagy a jobb oldalon tartsa.4

A Travel Assist tömeges helymeghatározási adatok funkció ezen kívül kérésre aktívan segíti a sávváltást az autópályán. A nevezett funkció előfeltétele, hogy a tömeges helymeghatározási adatokkal rendelkező "Travel Assist" mindkét oldalon felismerje az úttest határait.

Ha rendelkezésre állnak tömeges helymeghatározási adatok, tehát több jármű található a közelben, akkor a Travel Assist ezen funkciójának a sávtartáshoz elegendő az észlelt sávhatárra támaszkodnia, például olyan országutakon, ahol nincsen középen útburkolati jel.4

A Travel Assist tömeges helymeghatározási adatok funkciója továbbá előrelátó sebességszabályozással és kanyarodást segítő funkcióval is rendelkezik. Így megválasztható a jármű sebessége az érvényben lévő sebességszabályozások és az út jellege alapján (kanyarok, körforgalmak stb.).4

Over-the-Air frissítések

Utat mutat. És naprakész.

A frissítésekkel növelhető az ID.5 digitális rendszereinek funkcionalitása. Az Over-the-Air frissítések segítségével a jármű például éjszaka teljesen automatikusan elvégzi a frissítéseket az infotainment rendszerben az Update jóváhagyása esetén. Így az ID.5 mindig a legmodernebb szinten tarható és rendelkezik a legújabb funkciókkal.

Park Assist Plus parkoló asszisztens memória funkcióval

Az Ön személyes parkolási szolgáltatása

Válassza a memória funkcióval rendelkező Park Assist parkoló asszisztenst, így ID.5 modellje egészen egyedi parkolási manőverekre lesz képes. Például egy parkolóházba vagy garázsba történő beállás során. Ehhez Önnek egyszer be kell parkolnia az ID.5 modellel és el kell mentenie a parkolási folyamatot. Végül ID.5 modellje a megtanult parkolási manővert önállóan el tudja ismételni. A folyamatot csak ellenőriznie kell.2,5,6

Az ID.5 az opcionális "Park Assist Plus" parkolássegítő rendszerrel nemcsak jelzi a parkolóhely méretének megfelelőségét elhaladáskor, hanem be is parkol Ön helyett.2,6

A "Park Assist Plus" 40 km/h sebességig folyamatosan keresi a megfelelő hosszirányú parkolóhelyeket. A keresztirányú parkolóhelyeket 20 km/h sebességig képes érzékelni. Ha kiválasztotta, melyik parkolóhelyre álljon, indítsa el a parkolási folyamatot. A "Park Assist Plus" elvégzi Önnek az adott parkolást.2,6 Önnek csak a parkolási folyamatot kell figyelemmel kísérnie és szükség esetén beavatkoznia. 

A "Park Assist Plus" azonban még többre képes. Párhuzamos parkolóhelyekről ki is tud állni. Segíthet egy félresikerült parkolás során is, mert befejezi Ön helyett a folyamatot.2,6

e-Sound/ vezetési élmény

Ez a jármű – a hangzásából ítélve – igazán újnak tűnik

Teljes mértékben magától az elektromos járműtől függ, hogy mennyire hangos az utakon. A közlekedési biztonság növelése érdekében az ID.5 30 km/h sebességig a jármű belsejében halk, viszont kívül valamivel hangosabban hallható. Így könnyebben észreveszik a gyalogosok. A futurisztikusra komponált hangzás a jövőbe mutató identitást hangsúlyozza, és ezzel egyidejűleg mesterségesen létrehozott járműhangként is szolgál, amelynek köszönhetően a szinte teljesen hangtalan elektromos hajtás a gyalogosok és a kerékpárosok számára is hallhatóvá válik.

Bővebb információkat itt kaphat

Meghajtás

Fenntartható teljesítmény a vezetés öröméért

Az ID.5 szinte minden utazást izgalmassá tesz. Mivel elektromos motorja azonnal dinamikusan és teljes forgatónyomatékkal gyorsít. A kisebb CO2-lábnyomunk felé vezető úton nagy lépést tehetünk vele.

Hőszivattyú és hatótávolság menedzser

Támogatja Önt hidegebb hőmérséklet esetén: az ID.5 hőszivattyúja

A teljesen elektromos ID.5-ben opcionálisan hőszivattyú gondoskodik a belső tér energiahatékony fűtéséről. Az így megtakarított energia pozitív hatással van a hatótávolságra.
Az ID. család új útvonaltervezője a mindennapokban is támogatja Önt azáltal, hogy a navigációs útvonalba betervezi az előnyben részesített töltőpontokat, és intelligensen optimalizálja az útvonalat és a szükséges töltési időt. Az innovatív technológiáknak köszönhetően sok minden egyszerűbbé válik.

Bővebben a hőszivattyúról

Az ID.5 konfigurálása

Álmai járművét az Ön igényei szerint konfigurálhatja – a Volkswagen ID.5 felszereltségi szintjeinek köszönhetően mindenki megtalálja a neki valót. Néhány lépésben összeállíthatja saját új ID.5 modelljét: a váltótól és a motortól a színig, a belső tér felszereltségéig és az extrákig, amelyek megkönnyítik és kényelmesebbé teszik az életet menet közben.

Otthoni töltés az ID. Chargerrel

Otthoni fali töltőkészülék: az ID. Charger

Az ID. Chargerrel7,8 közvetlenül otthonában alakíthat ki töltőállomást. Így reggelente beülhet a teljesen feltöltött ID.5-be és tele energiával kezdheti a napot. Úgymond alvás közben töltődés. ID. Chargerből egyébként három változat létezik egyre bővülő konnektivitással és intelligenciával. Ugyanis igény esetén elérhető beépített WiFi-vel, 4G-vel és beépített villanyórával is. Az ID. Charger Connect és Pro intelligens funkciói és előnyei a We Connect ID. applikációban a We Charge-on keresztül vezérelhetők.

Telepítési szolgáltatásunkkal a beépítést is olyannyira megkönnyítjük, amennyire csak lehet - az előzetes online felméréstől egészen a beszerelésig. Röviden: teljes körű szolgáltatás. Természtesen arra is van lehetőség, hogy az ID. Chargert saját villanyszerelőjével szereltesse be. Mind a kívánt ID. Charger változatot, mind pedig a telepítési szolgáltatást megrendelheti kényelmesen online vagy közvetlenül a Volkswagen-márkakereskedőnél7 is.

Útközbeni töltés We Charge szolgáltatással

Töltés egyszerűen

Mostantól már nem kell aggódnia számos dolog miatt. Hozzáférhet Európa legnagyobb és leggyorsabban fejlődő töltőhálózatához a We Charge segítségével9 ,beleértve az IONITY gyorstöltő hálózatát is. Ehhez az ID. vezetői az alkalmi és a gyakori vezetők számára egyaránt vonzó díjszabások közül választhatnak és exkluzív árelőnyöket élvezhetnek. A töltési díjszabás7 ,valamint az ingyenes töltőkártya7 a We Connect ID alkalmazásban10 megrendelhetők.

Bővebben a We Charge-ról

Konnektivitás

Több, mint bitek és bájtok

A Volkswagen konnektivitási ajánlatai nagyobb kényelmet, biztonságot és szórakozást tesznek lehetővé. Internettel és mobiltelefonjával összekapcsolt ID.5 modellje biztosan viszi el Önt a céljához - Önnek csak vezetnie kell.

A konnektivitásról bővebben

5 csillagja biztonságot nyújt Önnek.

Az Euro NCAP tesztnél az új járműveket keményen próbára teszik: ütközési tesztekkel, de sok másik vizsgálattal is, amelyek az aktív és passzív biztonságot ellenőrzik. Mindenképpen megnyugtató, hogy az ID.5 elérte az 5 csillagot, azaz a legjobb értékelést kapta*. Ezzel kategóriájában a legbiztonságosabb járművek közé tartozik.

* Forrás: EURO NCAP, További információ http://www.euroncap.com

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.