Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Hogyan fizethetek?

Fizetés pillanatok alatt

Elektromos jármű esetében rögtön több lehetőséged nyílik az egyszerű és kényelmes fizetésre: alkalmazással, feltöltőkártyával vagy bankkártyával. És hamarosan a hitelesítési adatokat is tároljuk az autódban. Így már csak egy töltőállomással kell összekapcsolnod. A fizetési folyamat automatikusan elidul. És ami a legjobb: közterületen lévő töltőállomásokon, pl. üzletek parkolóiban néha ingyenes a töltés.

Csatlakozóaljzatok és falitöltő készülék (Wallbox)

Amennyiben elektromos járművedet otthon töltöd csatlakozóval vagy Wallbox készülékkel, a következő áramszámlával fizeted az akkumulátor töltési díját. Egyszerűbb már nem is lehet.

Töltőoszlopok közterületen

A városban vagy az autópálya melletti, díjköteles, közterületen lévő töltőoszlopok használatakor is egészen egyszerű a fizetés. Elektromos jármű vezetőjeként eldöntheted, melyik szolgáltató töltőáramát használod. Ez az úgynevezett Mobility Service Provider (MSP) olyan elszámolási díjat biztosít számodra, amely tökéletesen igazodik az igényeidhez - pont, mint a mobil díjszabás. Itt beállíthatod az egyéni igényeidnek és szükségleteidnek megfelelő opciókat. Amennyiben az MSP nem kapcsolódik töltőoszlophoz, az úgynevezett ad-hoc jellegű töltést ennek ellenére használhatod és közvetlenül a Charge Point Operatoron (CPO) keresztül pl. bankkártyával fizethetsz.

Fizetési típusok

Ahhoz, hogy az autóba tankolt áram elszámolható legyen, a töltőoszlopnak tudnia kell azonosítania téged. Azonosíthatod magad a szolgáltatónál a töltőkártyával, vagy akár az applikációba (NFC-Kommunikációval vagy QR-kóddal) belépve is. Válaszd amelyik a leginkább illik hozzád! A tarifa kiszámolása egyenlőre nem a "beletankolt" áram mennyisége alapján történik, hanem időegység alapján. Ennek oka, hogy ezidáig csak kevés töltőállomás rendelkezik tanúsítvánnyal, mely szerint pontosan mérni képes az átadott áram mennyiségét. Azonban ennek megvalósulása a közeli jövőben egyre valószínűbb. Így tehát megvan a lehetőség, hogy a jövőben pontosan elszámolható lesz a megvásárolt áram mennyisége.

Plug & Charge (ISO-Interfész)

Annak érdekében, hogy a töltési folyamat könnyebben kezelhető legyen, a jövőben csupán a a töltőkábelt be kell dugni, és már meg is kezdi a töltést. Ezen technológia során, amit sokszor csak Plug & Charge-ként emlegetnek, a hitelesített adataidat az autó megőrzi. Ezután a töltőállomást már automatikusan fel is ismeri a felhasználót. Ilyen egyszerű!

2020-tól érkezik a töltés ezen technikája, mely az Iso tanúsítvány elvárásainak megfelelően lépésről-lépésre bevezetésre kerül, melynek következtében a jövőben, egyre több helyen veheted igénybe a Plug & Charge töltőállomások valamelyikét.

Ingyenes töltés

A költségtérítéses töltőoszlopok mellett, számos szabad töltőállomások is rendelkezésre állnak, melyek használatával ingyenesen töltheted fel autódat. Ezek megtalálhatóak például a nagyobb szupermarketek parkolóiban, vagy akár nagyobb lakótelepeken is. Így a vásárlás duplán okoz örömet!

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata