Tiguan Nagyon izgalmas.

Markáns fellépés

A Tiguan az igényes design, illetve a magas fokú dinamika és mindennapos használhatóság tökéletes ötvözetével mindenfajta úton a szabadság és a kaland élményét kínálja. Átdolgozott orrkialakítása immár szintén a Volkswagen legfrissebb formai nyelvezetét képviseli, még inkább kihangsúlyozva e sokoldalú tehetség magabiztos fellépését. E különleges képességek mindenütt mély benyomást keltenek - utcán és terepen egyaránt.

Bármilyen irányból tekintünk is rá, a Tiguan minden perspektívából határozottan dinamikus benyomást kelt, a vezetés szinte határtalan élményéről pedig a Tiguan széles és innovatív motorpalettája gondoskodik. A BlueMotion Technology révén erőteljes TSI- és TDI-motorjai különösen takarékos és környezetkímélő konstrukciók.

Galéria

Ismerje meg a Tiguánt különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Tiguánt különböző nézőpontokból!

Infotainment

Rádió-navigációs rendszerek

Iránymutató.

Az extrafelszerelések listáján kínált "RNS 510" rádió-navigációs rendszer érintőképernyővel is vezérelhető, s számos kiegészítő funkciót kínál. Ilyen például az MP3- és WMA-formátumú audio-CD-k és DVD-k lejátszása, mégpedig 4x20 Watt teljesítménnyel és nyolc hangszórón át. A 30 GB kapacitású merevlemezes meghajtó igény szerint audio-fájlok tárolására is igénybe vehető. A kifejezetten terepviszonyokhoz fejlesztett offroad navigációs rendszernek köszönhetően menet közben akár 500 tájékozódási pont is rögzíthető, a későbbi eltéréseket a berendezés automatikusan jelzi. A színes érintőképernyővel működő, ugyancsak opcionális "RNS 315" madárperspektívából vagy két dimenzióban jeleníti meg a választott útvonalat, emellett SD-kártyanyílással, illetve Nyugat-Európa térképanyagát tartalmazó belső adathordozóval is rendelkezik. A nyolc hangszórót 4x20 wattos erősítő vezérli.

"DYNAUDIO Contour" hangrendszer

Kényeztető.

Gondoskodjon a Tiguan minden ülésén egyedülálló hangzásélményről - az extrafelszerelésként kínált "DYNAUDIO Contour" hangrendszerrel. Az igényes berendezés nyolccsatornás digitális erősítővel dolgozik, amely 300 Watt teljesítményével nyolc ideálisan elhelyezett és egymással összehangolt hangszórót szólaltat meg.

Mobiltelefon-előkészítések

Kapcsolatteremtő.

Maradjon kapcsolatban - például a kihangosító funkcióval is rendelkező, opcionális "Plus" mobiltelefon-előkészítéssel. A Bluetooth csatlakozás segítségével akár saját, erre alkalmas mobilkészülékét is a rendszerbe integrálhatja. További pluszként a mobiltelefonon tárolt zenei adatfájlok a jármű hangszórórendszerén keresztül is megszólaltathatók. Kívánságra ez az előkészítés az extrafelszerelésként kapható "RCD 510" rádióból, illetve az ugyancsak opcionális "RNS 315" és "RNS 510" rádió-navigációs rendszerből érintőképernyőn át is vezérelhető.

Vezetői segédrendszerek

Dynamic Light Assist

Megvilágítás.

Az extrafelszerelésként kínált "Dynamic Light Assist" rendszere az út mindenkor lehető leghatékonyabb megvilágításával fokozza tovább a közlekedés biztonságát, ugyanis Ön akár huzamosabb ideig is távolsági fénnyel haladhat anélkül, hogy vakítaná a közlekedés többi résztvevőjét. A távolsági fényszórót szükség esetén egy speciális mozgó maszk árnyékolja teljesen önműködően, így összességében jóval hatékonyabb világítással szolgálva Önnek. Városi forgalomban a városifény-üzemmód teszi kényelmesebbé a vezetést, amely optimálisan alkalmazkodik a környező fényviszonyokhoz.

Park Assist

Parkolás .

Az extraként kapható "Park Assist" parkolássegítő rendszer az útra merőlegesen illetve azzal párhuzamosan is felismeri az elegendő hosszúsága (a jármű hossza + minimum 80 centiméter) parkolóhelyeket, s igény szerint szinte teljesen önállóan kormányozza be az autót. Önnek csupán a gáz és a fékpedált kell kezelnie, a többi immár a "Park Assist" dolga.

Fáradtság-érzékelő

Megérkezni .

A Tiguan "Sport & Style", "Sky" és "Track & Style" változatai már alapkivitelben fáradtság-érzékelő rendszerrel készülnek, amely amint eltérést tapasztal a kormány kezelésében a kellően összpontosító vezetőétől, hangjelzéssel figyelmeztet. A kombinált műszeregységben emellett külön jelzés tűnik fel, pihenőt ajánlva a sofőr számára.

Lane Assist

Figyelem.

Hosszú út, szakadó eső, erős köd és éjszakai sötétség - számos tényező teheti próbára az autóvezetők figyelmét, akik így bizonyos idő elteltével már veszíthetnek koncentrálóképességükből. A kívánságra kapható "Lane Assist" sávtartást segítő rendszer az éppen igénybe vett forgalmi sáv indexelés nélküli elhagyása előtt kormányzási korrekcióval avatkozik be, igény szerint akár sűrű ködben vagy sötétben is.

Gazdaságosság

4MOTION

Együtt gondolkodó.

A szélén síkos, középen tapad - az extrafelszerelésként rendelhető 4Motion összkerékhajtás mindössze ezred másodpercek alatt biztosítja minden egyes kerék számára az útfelületnek megfelelő nyomatékeloszlást, egyaránt hatékonyan akadályozva meg azok kipörgését és blokkolását. Az eredmény pedig szinte mindenfajta útfelületen hatékony vonóerő-átadási képesség.

Hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG)

Élvezetes.

Az extrafelszerelésként kapható, innovatív kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) mérföldkő a korszerű váltóművek fejlesztésének útján. Kapcsolásai a következő fokozat előválasztásának köszönhetően mindössze néhány századmásodperc alatt, a vezető által szinte észrevehetetlenül, gyakorlatilag az erőfolyam megszakítása nélkül zajlanak. A sportos gyorsítások élménye ezen extrém rövid működési idők és közvetlen reakciók eredményeképpen a Tiguan volánja mögött még intenzívebben élhető meg. Röviden: a vezetés színtiszta élvezete - hét fokozatban.

Kényelem

Offroad üzemmód

Nem hagyja magára

A Tiguan "Track & Field" és "Track & Style" változataiban az alapfelszereltséghez tartozó offroad menetprogram gombnyomásra számos különböző vezetői segédrendszert aktivál. Úttalan utakon így lejtő- és emelkedő-asszisztens, lágyabb gázadási reakciók és különösen nagy érzékenységű blokkolásgátló berendezés javítja irányíthatósági tulajdonságait.

Megbízható teherhordó

Számos érv szól a Tiguan mellett, például a különösen nehéz terhek vontatást igénylő szállítása. A Tiguan számára azonban ez sem okozhat problémát, motorja és sebességváltója kombinációjától függően ugyanis akár 2,5 tonna össztömegű utánfutót is könnyedén húz. Mindezt a vontatmánystabilizáló funkcióval kiegészítve - amely az opcionális vonóhoroggal aktiválható, s az autót illetve vontatmányát egyaránt hatékonyan segíti a kívánt nyomvonalon tartani - Ön mindenkor biztonságban autózhat.

Tér-varázslat

A hosszirányban állítható és aszimmetrikusan lehajtható hátsó ülés menet közben is bőséges teret kínál a személyes kreativitásnak, akárcsak a terjedelmes tárgyak praktikus szállításának. A kivehető csomagtér-padlózattal kombinálva mindez figyelemreméltó, akár 1510 literes csomagteret is eredményezhet.

Stílusos környezet

A Tiguan utastere semmiben sem marad el külseje igényességétől. Színvonalas anyagválasztás, modern formavilág és magas fokú funkcionalitás tesz minden egyes utat újabb és újabb élménnyé. Exkluzív kényelmi felszereltségétől innovatív vezetői segédrendszerein át, egészen első osztályú multimédiás technikáiig, a Tiguan mindenféle ízlésnek és igénynek megfelel.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés