BlueMotion Technology

 

A BlueMotion Technology további gazdaságosságnövelő műszaki megoldásai ugyan kevésbé feltűnőek, ám nem kevésbé takarékosak. Fékezéskor és a motorfék használatakor például a mozgási energia egy része elektromos energia formájában az akkumulátorban tárolódik. A fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás vagy rekuperáció néven ismert folyamat révén a motornak kevesebb energiát kell fordítania az akkumulátor töltésére.

Amikor pedig egyáltalán nincs szükség a motorra, például közlekedési lámpa vagy vasúti átjáró előtt várakozva, az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) önműködően le is állítja azt. A tengelykapcsoló-pedál lenyomására a motor azonnal újraindul, s Ön máris folytathatja útját.

A kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) szerelt Touran modellekben a szabadonfutó funkció is az üzemanyag-takarékossági program része. Gázelvételkor automatikusan leválasztja a motort a hajtásrendszerről. Mivel ezt követően már nem fordítódik jelentős energia a motor magas fordulatszámú visszahajtására, az autó szinte üzemanyag-felhasználás nélkül, szabadon gördülhet. Amennyiben Ön gázt ad vagy fékez, a Touran eddig alapjáraton üzemelő motorja ismét a hajtásláncra csatlakozik.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés