Biztonság és kényelem

 

A vezető- és utasoldali légzsák, az első oldallégzsákok, valamint a függönylégzsák elöl/hátul és a vezetőoldali térdlégzsák a szériafelszereltség részeként áll rendelkezésre, kívánságra pedig hátsó oldallégzsákok is rendelhetők.

A szériafelszereltséget bővítő Lane Assist sávtartást segítő rendszer - működési határain belül - enyhe korrekciós beavatkozással figyelmeztet, ha a jármű a vezető szándéka ellenére készül elhagyni az éppen igénybe vett forgalmi sávot.

Az előrelátó gyalogosvédelemmel kiegészített Front Assist környezet-figyelő rendszer is a Tiguan szériafelszereltsége. Amennyiben e vezetői segédrendszer - működési határain belül - a követési távolság kritikus értékre csökkenését érzékeli, hatékonyan segítheti a fékút lerövidítését.

Intelligens biztonsági technika a proaktív utasvédelem (opcionális), amely - működési határain belül - a veszélyhelyzeteket időben felismerve olyan előzetes biztonsági intézkedéseket foganatosít, mint a vezető és az első utas biztonsági övének előfeszítése.

A hosszú túrák során - működési határain belül - a fáradtságérzékelő rendszer figyelmeztethet a vezető kimerültségére. A rendszer algoritmusa 65 kilométer/óra felett olyan tényezők kiértékelését végzi, mint a kormányzás és a pedálkezelés paraméterei, de a napszakot és az út időtartamát is tekintetbe veszi. Amennyiben eltéréseket tapasztal a vezető viselkedésében, vizuális és hangjelzéssel figyelmezteti fáradtságára, s a megfelelő szimbólummal jelzi, hogy eljött a pihenő ideje.

 

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés