Volkswagen Tiguan: Biztonság és kényelem

A vezető- és utasoldali légzsák, az első oldallégzsákok, valamint a függönylégzsák elöl/hátul és a vezetőoldali térdlégzsák a szériafelszereltség részeként áll rendelkezésre, kívánságra pedig hátsó oldallégzsákok is rendelhetők.

A szériafelszereltséget bővítő Lane Assist sávtartást segítő rendszer - működési határain belül - enyhe korrekciós beavatkozással figyelmeztet, ha a jármű a vezető szándéka ellenére készül elhagyni az éppen igénybe vett forgalmi sávot.

Az előrelátó gyalogosvédelemmel kiegészített Front Assist környezet-figyelő rendszer is a Tiguan szériafelszereltsége. Amennyiben e vezetői segédrendszer - működési határain belül - a követési távolság kritikus értékre csökkenését érzékeli, hatékonyan segítheti a fékút lerövidítését.

Intelligens biztonsági technika a proaktív utasvédelem (opcionális), amely - működési határain belül - a veszélyhelyzeteket időben felismerve olyan előzetes biztonsági intézkedéseket foganatosít, mint a vezető és az első utas biztonsági övének előfeszítése.

A hosszú túrák során - működési határain belül - a fáradtságérzékelő rendszer figyelmeztethet a vezető kimerültségére. A rendszer algoritmusa 65 kilométer/óra felett olyan tényezők kiértékelését végzi, mint a kormányzás és a pedálkezelés paraméterei, de a napszakot és az út időtartamát is tekintetbe veszi. Amennyiben eltéréseket tapasztal a vezető viselkedésében, vizuális és hangjelzéssel figyelmezteti fáradtságára, s a megfelelő szimbólummal jelzi, hogy eljött a pihenő ideje.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Off-road, de nem off-line Tiguan

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata