Fokozott gazdaságosság

Motorok

A Tiguan Allspace hatfokozatú manuális sebességváltóhoz csatlakozó, 1,4 literes benzinmotorja (üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 7,2 / városon kívül 5,4 / kombinált 6,1; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 137; gazdaságossági besorolás: B1 fejlett TSI technikával működik és a közvetlen benzinbefecskendezés, illetve az intelligens feltöltés kombinációjával különösen gazdaságos üzemű. A közös nyomócsöves (common-rail) technikával szerelt TDI motorok szintén takarékosságukkal és intenzív vonóerejükkel bizonyulnak meggyőzőnek. Az égésfolyamathoz szükséges levegő turbófeltöltővel megoldott előzetes összesűrítése nem csupán a teljesítményt növeli, hanem energiát is megtakarít. A Tiguan Allspace Highline számára például az erőteljes, 176 kilowattos (240 LE) TDI aggregáttal (üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 7,7 / városon kívül 5,8 / kombinált 6,5; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 170; gazdaságossági besorolás: C1) meggyőző teljesítmény-tartalékokat kölcsönözhet. E motor a 4MOTION állandó összkerékhajtással közösen a legkülönfélébb útfelületeken is optimális vonóerő-átadási képességeket biztosít, miközben a BlueMotion Technology megoldások segítségével Ön anélkül takaríthat meg üzemanyagot, hogy le kellene mondania a színvonalas menetdinamikai képességekről. E technikák között szerepel például a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia visszatáplálás (rekuperáció), illetve automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) is.

1 A megadott értékeket a vonatkozó előírás szerinti mérési eljárás során határozták meg. Az adatok nem egy adott járműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, csupán a különböző járműtípusok közötti összehasonlítás célját szolgálják. Egy jármű üzemanyag-/elektromosáram-fogyasztása és szén-dioxid-kibocsátása nemcsak a motor hatásfokától/az akkumulátor energiatartalmától függ, hanem a vezetési stílus és egyéb, nem műszaki tényezők (például környezeti tényezők) is befolyásolják. Az extrafelszerelések és tartozékok (például kiegészítő elemek, az alapkivitelétől eltérő gumiabroncsok) következtében megváltozhatnak a jármű bizonyos paraméterei - például megnövekedhet saját tömege, gördülési ellenállása és légellenállási együtthatója -, amelyek az út- és időjárási, valamint forgalmi viszonyok mellett szintén befolyásolhatják az üzemanyag-fogyasztást és a menetteljesítményeket. Az üzemanyag-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási értékek a megadott tartományokban a választott gumiabroncsok és extrafelszerelések függvényében alakulnak. Megjegyzés az 1999/94/EG irányelv jelenleg érvényes formájával összhangban: további információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-, illetve elektromosáram-fogyasztási és hivatalos fajlagos szén-dioxid-kibocsátási adatairól a "Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" ("Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról") kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH társaságtól (D-73760 Ostfildern, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a www.dat.de internetes oldalról térítésmentesen beszerezhető.  

A gazdaságossági besorolás saját tömegük figyelembevételével, szén-dioxid-kibocsátásuk alapján értékeli az egyes járműveket. Az átlag szintjének megfelelő modellek D, az aktuális átlagot felülmúlóak A+, A, B vagy C, az átlagot el nem érők pedig E, F vagy G besorolást kapnak.

   

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés