A T-Roc sávváltáskor és kiálláskor is segít.

Amikor hátulról jármű közelít, s éppen sem a külső, sem a belső visszapillantó tükörben nem látható, a veszélyes holttérben tartózkodik. Sávváltás előtt a jól betanult hátratekintés és ezt kiegészítendő az opcionális holttér-felügyelet (Blind Spot Sensor) lehet a vezető segítségére. A rendszer már 15 kilométer/órától aktív* és a külső visszapillantó tükörbe épített LED-lámpával figyelmeztet. Amennyiben Ön mégis működtetné az irányjelzőt, az említett lámpa fényesebben és gyorsabban villog, így jelezve a holttérben tartózkodó járművet. A szériafelszereltséghez tartozó, sávtartást segítő rendszerrel (Lane Assist) közösen a holttér-felügyelet akár korrekciós kormányzási beavatkozásokkal is figyelmeztethet a sávváltást megelőzően1.

A kiparkolási aszisztens (Rear Traffic Alert) a tolatásos kiállások során segíti Önt, amint a hátsó lökhárítóba épített érzékelőivel a jármű mögötti keresztirányú forgalmat figyeli. Ha oldalirányból autó, kerékpáros vagy akár gyalogos közelít, hangjelzéssel és az infotainment-rendszer képernyőjén megjelenő jelzéssel figyelmeztet. Amennyiben Ön nem reagálna időben, a rendszer fékezési beavatkozással mérsékelheti a küszöbön álló ütközés erejét, optimális esetben pedig meg is előzheti azt.

A rendszer működési határain belül

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

T-Roc
Magabiztosnak született

T-Roc
Magabiztosnak született

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/interior (not final) Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.