Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Volkswagen Classic Parts

Volkswagen Classic Parts

Az kilencvenes évek közepén született meg a gondolat, hogy a Volkswagen márkaszervizekben már nem kapható, oldtimer járművekhez szükséges alkatrészek beszerezhetőségét központilag, professzionális gyári alapokon kellene biztosítani.

Az AutoMuseum Alapítvány 1995-ben megszerezte egy megszűnt importőr alkatrészkészletét, és erre alapozva kezdődött meg az oldtimer Volkswagen alkatrészkészlet felépítése. 1997-ben pedig - a Volkswagen konszern önálló leányvállalataként - a Weser-Ems GmbH elindíthatta a Classic Parts Center működését. Az ezt követő években beindult a használt alkatrészek értékesítése, illetve nagy kapacitású raktárak bevonásával jelentős logisztikai fejlesztések történtek.

2001-óta a Volkswagen Classic Parts Center, Wolfsburg Detmerode nevű negyedében, egy nagy tradiciókkal rendelkező Volkswagen partnerüzem egykori épületében található meg. 2010- ben regionális képviseletek megnyitásával és internetes vásárlási lehetőséggel, raktárbővítéssel, valamint bizonyos alkatrészek gyártásának újbóli beindításával nyíltak új utak az értékesítésben.

A Classic Parts Center fontos feladata a Volkswagen hagyományok aktív ápolása, amiben partnerei a Volkswagen Classic, a Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer, az AutoMuseum Volkswagen Alapítvány, a Történeti Kommunikáció és az AutoStadt is.

A Classic Parts alkatrészek Magyarországon a Volkswagen márkaszerviz hálózaton keresztül érhetők el.