Menü schließen
Bezárás

Segélykérés az alábbi telefonszámokon lehetséges a nap 24 órájában az év minden napján:

(06-80) 204-143, amely belföldről hívható, ingyenes zöld szám. (06-1) 345-1776, a Hungary Direct központon keresztül külföldről hívható.

A hívás díja ingyenes, amennyiben vezetékes hálózatból történik. Azokból az országokból, ahonnan a telefonhívás nem ingyenes, a Magyar Autóklub utólag a Klubkártya Segélyhívó Központban rögzített telefonhívás költségeit megtéríti. Önnek lehetősége van külföldről is a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ segítségét kérni (egyéb tudnivalók az Általános tudnivalók" fejezetben).

Mielőtt telefonál, kérjük, gyűjtse össze az alábbi adatokat:

  • Kártyaszám
  • Alvázszám
  • Rendszám
  • Mobilitásgarancia érvényessége
  • Kedvezményezett neve, címe
  • Visszahívható telefonszám
  • Meghibásodás természete
  • Meghibásodás földrajzi helye

Mit kell tenni a segélykérés bejelentésekor?

Gépkocsija üzemképtelenné válása esetén Önnek európai színvonalú segítséget nyújt a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ, ahol idegen nyelveken is beszélő munkatársak várják a hívását és teremtenek kapcsolatot a külföldi partnerekkel. Szíves figyelmébe ajánljuk, hogy a szolgáltatási kedvezményekre csak akkor jogosult a gépjármű vezetője és utasa, ha az igénybevétel előtt kapcsolatot teremt a magyarországi Mobilitásgarancia Segélyhívó Központtal, vagy az illető országban lévő partnerrel.

 

Segélykérés esetén a földrajzi helytől függően a következő lehetőségek közül választhat:

I. A Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ hívása belföldről
A 06-80/204-143-as vagy a 345-1776-os telefonszám hívásával Ön igénybe veheti - az adatok azonosítása után - a szolgáltatásainkat.

II. 1. A Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ hívása külföldről

a) Hungary Direct telefonszámon keresztül
A Hungary Direct-en keresztül költségmentesen hívhatja a Segélyhívó Központot a következők szerint:

Kérjük, hívja a Hungary Direct számát, várja meg a budapesti kezelő jelentkezését, majd mondja be a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ számát (345-1776).
A kezelő kapcsolja a számot.
Szíveskedjen a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központnak az azonosítási adatokat megadni. (Kártyaszám, alvázszám, a Klubkártya érvényessége.)
Az említett adatok birtokában a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ a kezelő részére jelzi, hogy a Magyar Autóklub a hívás költségét vállalja.
A beszélgetés megkezdődhet, a hívás költsége a Magyar Autóklubot terheli.

b) Közvetlenül
Amennyiben az adott országból nem lehet Hungary Direct-en keresztül telefonálni, úgy hívja közvetlenül a magyarországi Mobilitásgarancia Segélyhívó Központot. Szíveskedjen a magyarországi (36) és a budapesti (1) előhívó számot tárcsázni a 345-1776-os telefonszám előtt. Amennyiben Ön a telefonhívás költségét számlával igazolni tudja, úgy a Magyar Autóklub központjában utólag megtérítik Önnek.

2. A helyi Segélyhívó Központ hívása külföldön
Önnek lehetősége van - ha ez nyelvi nehézséget nem okoz - külföldön az adott országban működő Segélyhívó Központ telefonszámát hívni. (Ez elsősorban akkor célszerű, ha műszaki hibaelhárításra, vagy a gépjármű szállítására van szüksége.) Ebben az esetben a Segélyhívó Központ kapcsolatot létesít a magyarországi központtal. Amennyiben Ön a telefonhívás költségét számlával igazoni tudja, úgy a Magyar Autóklub központjában utólag megtérítik Önnek.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team