A vezetés élvezetes - és immár a parkolás is

Parkolás

Mennyi hely van még? Az extrafelszerelésként rendelhető parkolássegítő rendszer hangjelzéssel könnyíti a beállást a nehezen áttekinthető parkolóhelyekre, amit első és hátsó érzékelői tesznek lehetővé. E technika hang- és az infotainment-rendszer kijelzőjén megjelenő grafikus jelzéssel figyelmeztet az akadályokra.¹

A parkolássegítő rendszer új eleme a vészfék-funkció, amely 10 kilométer/órás tempó alatt vészfékezéssel előzheti meg az esetleges ütközéseket a tolatásos manőverek során, illetve enyhíti azok következményeit. A rendszer gombnyomásra előremenetben is aktiválható. A jármű ekkor - amennyiben Ön nem reagál a hangjelzésre - szintén automatikusan lefékez az előtte feltűnő akadályok előtt. A Highline felszereltségi szinten a praktikus parkolássegítő rendszer a tolatási vészfék-funkcióval együtt a szériafelszereltség része.

Az ugyancsak opcionális tolatókamera (Rear View) nagyban megkönnyíti tolatáskor a helyzet áttekintését, az infotainment-rendszer kijelzőjén jelenítve meg a jármű mögötti terület kamera által belátott részét. A Rear View rendszere segédvonalakat is ábrázol a képernyőn, amelyek a távolság helyes felmérését könnyítik.

Még Ön kormányoz vagy már automatikus a beállás?

Park Assist

A kívánságra rendelhető parkolássegítő asszisztens (Park Assist) azonban még többet tud. Menet közben az úttest mindkét oldalán figyeli a parkolóhelyeket és kiválasztja az Ön számára is megfelelőt. Az útpadka távolsága eközben 0,5 és 1,5 méter közé eshet, a sebesség pedig legfeljebb 40 kilométer/óra lehet.

A parkolássegítő asszisztens automatikusan kormányozza be az autót az úttal párhuzamos és arra merőleges, szűk helyekre, és a hosszirányú parkolóhelyekről igény szerint ki is áll.¹ Önnek csupán a tengelykapcsoló- és gázpedált, illetve a féket kell kezelnie. Utóbbiban a Park Assist technikájába vészfék-funkció segítheti: amint a rendszer akadályt érzékel a jármű mögött - amennyiben Ön nem reagál hangjelzésére - önálló fékezéssel előzheti meg az ütközést.

A rendszer működési határain belül

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Polo

Figyel. Figyelmeztet. Fékez.

 

Figyel. Figyelmeztet. Fékez.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata