Védelem a hátul utazók feje számára is

Fejlégzsák

A hagyományos légzsákokat már jó ideje ismerjük, amelyek többnyire a vezetőt és az első utast védik frontális ütközés esetén. Az új Polo fejlégzsákjai valójában oldallégzsákok, amelyek egyfajta függöny módjára nyílnak ki a mennyezetkárpitból. Az ütközéskor kioldódó fejlégzsákok az első és hátsó oldalablakok, illetve a B-oszlop teljes felületét lefedik, így nem csupán a vezető és az első utas, hanem a hátul a külső üléshelyeken utazók fejét is hatékonyan védik. Természetesen az új Polóban kettő áll rendelkezésre belőle, mégpedig már alapkivitelben, felár nélkül.

Segít vigyázni a gyalogosokra

Gyalogosfelismerés

Váratlanul gyalogos lép az úttestre - járművezetőként Önnek gyorsan kell reagálnia, amiben a gyalogosfelismerés alapfelszerelésként kínált technikája segítheti nagyban.¹ A rendszer először is villámgyorsan érzékeli az úttestre váratlanul kilépő gyalogost, s vizuális, illetve hangjelzéssel figyelmeztet. Amennyiben Ön nem fékez, rövid figyelmeztető fékezés hívja fel figyelmét a távolság kritikus mértékére, azaz a gázolásveszélyre, miközben a rendszer előkészíti a fékberendezést a vészfékezésre, így azonnal a maximális fékerő állhat az Ön rendelkezésére. Ha pedig Ön még erre sem reagál és továbbra sem fékez, a segédrendszer vészfékezést aktivál, ideális esetben megelőzve a gázolást, vagy legalább mérsékelve annak súlyosságát.
A gyalogosfelismerés az alapfelszereltséghez tartozó városi vészfékfunkcióval (City Emergency Braking) kiegészített Front Assist környezetfelügyelő rendszer bővítése.

 

¹ A rendszer működési határain belül

Automatikusan felkészül a vészhelyzetre

Proaktív utasvédelem

A proaktív utasvédelmi rendszer kívánságra rendelhető a Polo modellekhez. Időben felismeri a fokozott balesetveszélyt jelentő szituációkat és önműködően védelmi intézkedéseket foganatosít¹. Az ablakokat és a tolótetőt a fej- és oldallégzsákok optimális hatása érdekében egy szűk résig zárja, az első biztonsági öveket pedig a másodperc tört része alatt megfeszíti, így rögzítve a vezető és az első utas testét. A veszély elhárultával a rendszer ismét lazítja a biztonsági öveket, az oldalablakok és a tolótető pedig újra nyithatóvá válik.

 

¹ A rendszer működési határain belül
 

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés